Studera Skådespelare & Film på NYFA på blueberry.nu

Studera i USA - Studera i Kalifornien, Studera i Los Angeles, Studera i New York

New York Film Academy

Studera film på New York Film Academy

Studera till skådespelare och filmskapare i USA, Australien och Italien. New York Film Academy, denna världsberömda film- och skådespelarskola skapades av legender inom filmindustrin för att möta en helt ny generation av passionerade filmskapare och skådespelare. Med Blueberry kan du studera på Manhattan nära legendariska Broadway i New York eller i Hollywood i Los Angeles på samma område som Universal Studios. Kan du hitta en mer inspirerande miljö att utvecklas i? Oavsett vilket campus du väljer kommer du befinna dig i själva hjärtat av filmindustrin och öka dina chanser att bli en framgångsrik skådespelare eller filmskapare. Vill du satsa på att bli musikalartist väljer du dock världens ledande musikalstad New York.

 

 

4 skäl att studera på New York Film Academy

  • NYFA är en världsberömd filmskola med lärare som själva arbetar i filmbranschen.
  • NYFA har fantastiska lägen på Manhattan i New York och i Hollywood i Los Angeles
  • Du börjar arbeta med spännande projekt från dag 1. Du får även tillgång till locations och scener på Universal Studios!
  • Universitetet investerar i små klasser som tillåter personlig kontakt med lärarna.

Praktisk undervisning i filmbranschen

Samtidigt som du lär dig filmens gedigna hantverk får du också frihet att utveckla din egen stil när du producerar filmer eller skådespelar framför kameran. Filosofin på NYFA är learning by doing. Redan den första veckan börjar du filma. Tempot är högt, räkna med att det blir en del jobb även på kvällar och helger. Klasserna är små vilket möjliggör mycket personlig kontakt med lärarna. Vanligtvis är det 7-10 elever per grupp. Studenterna tävlar inte med varandra utan målet är att var och en ska utvecklas så mycket som möjligt utifrån sina personliga förkunskaper och förutsättningar. Det krävs dock inga förkunskaper till de flesta programmen men du måste vara beredd att jobba hårt.

NYFA har ett imponerande rykte i branschen

New York Film Academy (NYFA) grundades 1992 och har snabbt vunnit sig ett namn som en av USA:s absolut främsta filmskolor. Lärarna är mycket kvalificerade och jobbar också själva i filmbranschen. Här stöter man då och då på riktigt välkända ansikten som föreläser eller bara hälsar på i sin gamla skola, som till exempel Steven Spielberg, Al Pacino och Seth Rogen. Pierce Brosnan och sönerna till Steven Spielberg hör till den stora skaran av kända före detta NYFA-studenter.

New York Film Academys campus i New York

The Big Apple som New York kallas är ett av världens största centrum för filmskapande och skådespeleri. Liksom många filmskapare, manusförfattare, skådespelare och konstnärer anser NYFA:s studenter att staden i sig själv bidrar till att forma deras konstnärliga uttryck. I New York hittar du filmstudios, medialabb för produktion och redigering, teatrar, statister och fantastiska inspelningsplatser. Studenterna filmar och skådespelar i alla stadens hörn – från China Town, East Village och Brooklyn till Times Square vid rusningstid.

New York Film Academy håller till i två byggnader i New York: Union Square och Battery Place. Huvudbyggnaden vid Union Square är en pampig, historisk byggnad – Tammany Hall. Battery Place ligger intill vackra Battery Park på södra Manhattan. Detta spektakulära läge erbjuder en fantastisk utsikt över Battery Park och Frihetsgudinnan. NYFA håller till på 2 våningar i byggnaden, som är en modern anläggning på hela 6690 kvadratmeter.

New York Film Academys campus i Los Angeles

På New York Film Academy Los Angeles studerar du till att bli filmskapare eller skådespelare där stjärnorna själva bor och jobbar. Du kommer direkt in i filmbranschens hetluft i Hollywood i Los Angeles.

NYFA Los Angeles campus är beläget precis intill Universal Studios i Hollywood där filminspelningar med stora namn ständigt pågår. Självklart får du som student också tillgång till det stora området med kulisser för att spela in ditt eget material. Skolan ligger i Burbank, även känt som ”Media Capital of the World”. Burbank är hem för exempelvis NBC, Warner Bros Entertainment och Walt Disney Company. Här får du bästa tänkbara möjlighet att skapa dig en karriär i underhållningsindustrin. Det är helt enkelt här stjärnorna själva bor och jobbar.

New York Film Academys campus i Gold Cost

På New York Film Academy Australia kan du studera i varma och glamorösa Gold Coast. Här får du uppleva fantastiskt väder, fina stränder, trevliga människor och surfkultur samtidigt som du tar steget in i filmbranschen. Här kommer du bokstavligen talat väldigt nära filmbranschens stjärnor och kan bygga upp ett bra kontaktnät för din egen karriär.

New York Film Academys campus i Florens

På New York Film Academy Italy kan du studera i historiska och konst fyllda Florens. Området Santa Croce där NYFA Italy har sitt campus i Florens är även hem till Piazza Santa CroceRoman Amphitheatre of FlorenceCasa Buonarroti dedikerad till Michelangelo, Bargello National Museum och floden Arno.

Utbildningar på New York Film Academy

I samarbete med New York Film Academy erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Kortare kurser – 1 till 8 veckor
  •  Diplomas och Advanced Diplomas – 1 till 2 år.
  • Conservatory Programs – 1 till 2 år
  • Bachelor’s degree – 3 år
  • Master’s degree – 2 år

Läs mer om utbildningarna på New York Film Academy här.

Spana in New York Film Academy i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

NYFA är en riktigt bra skola samt att man växer som en filmmaker varje dag, även fast man läser ett 4-veckors program eller en Bachelor. Här i LA finns alla medel jag behöver för att uppnå kvalitativa filmer.

– Furaha B, BFA Filmmaking

Det var otroligt kul att få vara på The Universal Studios Backlot och spela in kortfilmer med skolan. Vi var oftast på gatan där Desperate Housewives spelades in.

– Angelica F, Acting for Film – One Year

Läs studentberättelsen här!
Hollywood skylten New York Film Academy

Lärarna på NYFA var så engagerade, kompetenta, pedagogiska och stöttade verkligen. Många av dem jobbade samtidigt på Broadway så de tips och råd vi fick kändes väldigt användbara.

– Lisa E, Musical Theatre – 4 Weeks

Läs studentberättelsen här!
time square New York Film Academy

Underbart! Intensivt men helt klart värt de om du har viljan. Just do it  – skola kan va din väg att nå drömmen!

– Jonas H, Acting for Film – One Year

Studera i New York

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera utomlands i New York i USA på blueberry.nu

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sindre Løfsgaard, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan