Tjej på café

Boka gratis studierådgivning för utlandsstudier

Gratis rådgivning för utlandsstudier

Vill du studera utomlands? Boka in en gratis rådgivning för utlandsstudier! Alla vi Blueberry har själva studerat utomlands och har lång erfarenhet av våra olika studiedestinationer. Boka en rådgivning för utlandsstudier berättar vi hur utlandsstudier fungerar, svarar på alla dina funderingar och hjälper dig att hitta rätt skola och utbildning r just dig och dina studiemål. Detta oavsett var i världen du drömmer om att studera! 

Boka in ett video- eller telefonmöte om studier utomlands här:

Vill du boka rådgivning för utlandsstudier på vårt kontor i Stockholm, Karlavägen 100A? Mejla oss på info@blueberry.nu och skriv vilken skola/land/ämne som du är intresserad av och gärna när det skulle passa dig att komma hit. 

Hittar du ingen tid som passar? Mejla oss på info@blueberry.nu eller ring 08-408 88 499 

 

Du kommer inte bara hem med en utbildning, utan du kommer också hem som en helt annan person. Du kommer att lära dig så mycket, växa i dig själv och se världen med nya ögon. Inget i hela världen kommer att kunna ersätta detta äventyr – det är verkligen ett minne för livet.

– Julia G, Study Abroad

Studera i Santa Monica

 

Inspireras av andra studenter som redan tagit steget att studera utomlands

Utlandsstudiebloggen

Vanliga frågor och svar om studier utomlands

Hur går en rådgivning för utlandsstudier till?

Generellt sett brukar en rådgivning för utlandsstudier gå till enligt följande: 

 • Bokning: Du bokar enklast tid för rådgivning gällande utlandsstudier genom att boka ett möte via denna länk (Calendly). Du kan även kontakta oss via telefon eller e-post om du föredrar att ta mötet på plats på vårt kontor i centrala Stockholm. 
 • Förberedelse: Innan rådgivningen kan det vara bra att tänka igenom dina studiemål, önskemål om studieland och vilket ämnesområde som du är intresserad av, samt eventuella frågor och funderingar som du har. Men det går såklart bra att inte veta också, vi finns här för att guida och hjälpa dig!
 • Möte med en rådgivare: Under själva rådgivningen för dina utlandsstudier träffar du en utbildad rådgivare som själv har studerat utomlands och har stor kunskap om olika utbildningsmöjligheter i olika delar av världen. Vi kommer att lyssna på dina intressen, mål och förväntningar samt besvara alla dina frågor.  
 • Information om studieval: Du får information om olika länder, skolor, program, ansökningsprocessen och eventuella krav eller dokument som behövs för att ansöka till den skola du är intresserad av. 
 • Anpassad vägledning: Rådgivaren hjälper dig att hitta en skola och utbildning som matchar dina intressen och mål. Vi berättar hur ansökningsprocessen ser ut, hur CSN fungerar och ger råd om stipendier och boendemöjligheter i det aktuella studielandet, med mera. 

Vad är nästa steg om jag vill ansöka till en skola? 

 • Ansöka till en skola: Om du väljer att ansöka, gör du det på vår hemsida. Sök fram den skola du är intresserad av och sedan fyller du i dina uppgifter under fliken ”Ansökan”. Du kommer få återkoppling av oss inom kort och tilldelas en egen kontaktperson som vägleder dig genom hela ansökningsprocessen, inklusive att samla in dokument, ansöka om CSN och visum (om det krävs), fylla i ansökningsformulär, etc. Att få hjälp med din ansökan via Blueberry är helt kostnadsfritt eftersom vi finansieras av de skolor som vi arbetar med. Generellt sett ser ansökningsprocessen för utlandsstudier ut som bilden nedan, i några enkla steg. 

Alla stegen ovan går vi igenom med dig både på en studierådgivning innan du ansöker samt i samband med att du ansökt, så du kan känna dig trygg genom hela processen.

 • Uppföljning, support och Pre-departure event:  Efter ansökan får du kontinuerlig support och hjälp från din personliga rådgivare fram tills att du är antagen och klar att påbörja dina studier utomlands. Du blir även inbjuden till ett event innan din avresa där du får chans att träffa andra personer som ska studera i samma stad eller på samma skola som dig. 

Hur får man råd att plugga utomlands?

Det enklaste och vanligaste är att finansiera utlandsstudier med CSN. Utöver det kan det vara fördelaktigt att även se över möjligheten att:

 1. Söka stipendier och bidrag som är tillgängliga för internationella studenter.
 2. Arbeta deltid under dina studier utomlands så att du kan använda dina inkomster för att täcka en del av dina kostnader. Det är dock viktigt att kontrollera arbetsregler och visumbegränsningar i det land där du planerar att studera för att säkerställa att det är tillåtet.
 3. Spara pengar i förväg och skapa en budget.
 4. Utforska arbets- och forskningsassistentskap.
 5. Diskutera med familj och släkt om eventuellt ekonomiskt stöd.

Var noggrann med att undersöka alla tillgängliga alternativ för att ge dig själv de bästa ekonomiska förutsättningarna. Genom att boka in en rådgivning för utlandsstudier ovan kan en rådgivare på Blueberry berätta mer om hur du kan finansiera dina utlandsstudier.

Hur får man stipendium för utlandsstudier?

För att öka chansen att erhålla stipendium för dina utlandsstudier kan du:

 1. Undersöka olika stipendier som passar dig. Här har vi listat våra college & universitet som erbjuder stipendium, och här kan du läsa om Blueberrys stipendium för utlandsstudier.
 2. Se till att du uppfyller stipendiekraven.
 3. Förbered de nödvändiga dokumenten, inklusive personligt brev och rekommendationsbrev.
 4. Skicka in din ansökan i tid enligt angivna instruktioner.
 5. Följ upp och var tålmodig under beslutsprocessen.
 6. Ge inte upp och försök igen om du inte får stipendiet.

Notera att processen kan se olika ut beroende på vilket stipendium du söker och beroende på organisationen som tillhandahåller det. Boka in gratis rådgivning för utlandsstudier så kan vi ge mer information om stipendium och våra skolor som erbjuder stipendium.

Hur mycket CSN får man för utlandsstudier?

CSN kan bevilja dig ett lån som ofta täcker hela eller en stor del av kursavgifterna för utlandsstudier, beroende på skola, utbildning och utbildningens längd. CSN-lånet har en så låg ränta att det anses vara ett av de mest förmånliga lånen i världen. Du kan ansöka om lån och bidrag för både kursavgift och levnadskostnader, och även låna till försäkring och resa. Här finner du aktuell information om CSN och hur mycket du får låna per studievecka. Boka in gratis studierådgivning nedan så kan vi hjälpa dig beräkna hur mycket du kan få genom CSN beroende på val av skola och utbildning.