Studera juridik och säkerhet utomlands

Law & Security

Studera Law & Security utomlands

Världen vi lever i förändras ständigt och nya hot dyker upp. Detta ökar också behovet av personer med relevant utbildning inom juridik och säkerhet. Juridik har alltid varit ett stort och viktigt område och nu är även Säkerhet på snabb frammarsch. Idag kan man till exempel studera Counter Terrorism utomlands och ämnen som Cyber Security och Computer Network Security fanns knappt för några år sen.

Säkerhet

Idag skriker många företag efter personal med spetskompetens inom säkerhet. Men eftersom många ämnesområden fortfarande är väldigt nya arbetar universiteten runt om i världen med att bygga upp sina utbildningar. Blueberry samarbetar med några av de få universitet i världen som erbjuder riktigt bra kurser och program inom säkerhet. Har du tidigare erfarenhet inom området i form av studier eller arbete kan du dessutom ofta tillgodoräkna dig detta och förkorta studietiden utomlands. Läs mer om utbildningar inom säkerhet här.

Juridik

För dig som vill studera juridik utomlands finns utbildningar på både kandidat- och masternivå. Tänk på att om du planerar att arbeta som advokat eller domare i Sverige senare så behöver du ansöka och få detta godkänt när du kommer tillbaka från dina utlandsstudier.

Du kan även välja att studera juridik under en eller två terminer utomlands som en del av din utbildning i Sverige. Detta kallas för Study Abroad och det är då viktigt att du kollar med ditt universitet innan du åker och ber dem godkänna kurserna du tänkt läsa så att du kan tillgodoräkna dem i din examen.

Juridik och Säkerhet kan du studera inom följande områden: Security, Law, Forensics, Criminology och Business Law. Läs mer om varje område i listan här på sidan.

College & Universitet

Law & Security - Blueberrys utbud av skolor