Tandläkare undersöker röntgenbilder

Studera i Lettland - Studera i Riga

Riga Stradiņš University

Studera medicin på Riga Stradiņš University

Studera medicin på Riga Stradiņš University (RSU) i Lettlands huvudstad Riga. Universitetet grundades år 1950 av läkaren och professorn Pauls Stradiņš. Idag har universitet nya moderna faciliteter med flera nya byggnader som används till både studier och forskning, utrustade med modern teknik för att ge sina studenter och framtida läkare den absolut bästa studiemiljön. RSU är kända för sina högklassiga studieprogram och högutbildade lärare!

RSU erbjuder medicinstudier i hög akademisk kvalitet vilket innebär att en examen från detta universitet som Medical Doctor, M.D eller Doctor of Dental Surgery (DDS) är väl värt att kämpa hårt för. Skolan följer ett vackert motto som lyder ”Ars longa, vita brevis” vilket ungefär betyder ”livet är kort, konsten är lång”. Efter avklarade studier på RSU får du med andra ord inte bara en examen från ett universitet med gott rykte utan även ett stort bagage av kunskap som gör dig redo för din medicinska karriär!

RSU logga

4 skäl att studera på Riga Stradiņš University

  • Högklassiga studieprogram och högutbildade lärare
  • Små grupper, max 16 personer
  • Teori integreras med praktik i hög utsträckning
  • Uppleva och bo i den vackra staden Riga

 

PreMed – tar dig in på medicinutbildningar

Läs om Blueberrys PreMed här

Integrerar teoretisk kunskap med praktiska färdigheter

Det som utmärker RSU i jämförelse med andra universitets medicinstudier är den stora utsträckningen av lärandet i praktiken av de kliniska ämnena. RSU ger sina studenter möjlighet att utföra det praktiska momenten på de högteknologiska simuleringscenter som finns på skolan samt på 14 olika sjukhus med patientfall. Redan under det andra studieåret har studenterna vid den medicinska fakulteten chans att få fördjupad kunskap inom ämnen såsom pediatrik, kirurgi, obstetrik, gynekologi och internmedicin.

Lockar många internationella studenter

RSU:s medicinska fakultet blir allt mer populär bland internationella studenter, mycket tack vare deras högkvalitativa utbildningar och låga terminsavgifter. Ytterligare en anledning till varför universitetet är så omtyckt av internationella studenter är att medicinprogrammet ger studenterna en god grund att stå på för att på ett framgångsrikt sätt också kunna fortsätta sina valda specialiststudier eller masterprogram inom medicinområdet. Det finns också många föreningar att engagera sig i på skolan! En utav dem är International Student Association’s (ISA) vars uppdrag är att representera och hjälpa till att förbättra livet för alla internationella studenter vid RSU. De arbetar för att främja integration mellan internationella och lettiska studenter och anordnar därför en rad sociala event under läsåret, där du har chans att lära känna massa andra studenter.

Varför studera medicin i Lettland?

RSU:s syfte med läkarprogrammet är att akademiskt förbereda och utbilda kvalificerade läkare, som kan ge samhället en hög nivå av modern medicinsk vård. Deras program är särskilt utformade för att ge unga akademiker de kärnkompetenser som behövs för att bli kvalificerade och kompetenta läkare som efter examen har möjlighet att skapa en bred karriär. Skolan strävar efter att bli det ledande medicinska lärosätet i hela Baltikum.

Lär känna universitetet bättre från en students perspektiv, genom att kolla på följande video:

Utbildningar på Riga Stradins

I samarbete med Riga Stradiņš University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Läkare, allmän medicin (6 år) – Medical Doctor (MD)
  • Tandläkare (5 år) – Doctor of Dental Surgery (DDS)

Läs mer om utbildningarna på Riga Stradins egna hemsida.

Spana in Riga Stradiņš University i sociala medier:

Facebook
Instagram
Youtube

Vi hjälper dig inför dina medicinstudier

    Victoria profilbild     Alexia

Kontakta oss!

alexia@blueberry.nu
08-12156653

Studera i Riga

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Lettland

Studera i Lettland

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan