Plugga i Kalifornien på San Diego State University på blueberry.nu

Studera i USA - Studera i Kalifornien, Studera i San Diego

San Diego State University

Studera på San Diego State University

Vill du studera i soliga Kalifornien på ett riktigt bra universitet? Då är San Diego State University (SDSU) ett utmärkt alternativ. I San Diego studerar du i ett underbart klimat på ett av USA:s vackraste campus. Du får lyxen att bo i en riktig storstad samtidigt som du har några av Kaliforniens bästa surfstränder som granne. San Diego brukar också rankas som en av USA:s absolut trevligaste städer. Det är inte konstigt att San Diego State University är ett av våra mest populära universitet bland svenska studenter!

San Diego State University är Kaliforniens tredje största universitet och är känt för sitt studentliv. Över 35 000 studenter läser här och cirka 65 länder är representerade bland universitetets studenter. Du erbjuds utbildningar och kurser inom fler än 80 olika ämnesområden där du kan välja mellan cirka 3000 kurser.

san diego state logo

4 skäl att studera på San Diego State University

  • San Diego anses ha bästa vädret i Kalifornien, kanske i hela USA.
  • Stort utbud av kurser på kandidat- och masternivå.
  • Mycket bra studentliv.
  • Fantastiska surfstränder.

San Diego populärt bland svenska utbytesstudenter

Universitetets breda kursutbud inom bland annat ekonomi, teknik och engineering gör SDSU till ett utmärkt val för dig som redan är inskriven på svenskt universitet eller högskola och vill tillgodoräkna dig kurser från studier utomlands i din svenska examen. Det är även populärt för studenter som ännu inte studerat vidare efter gymnasiet eftersom du kan välja fritt bland skolans kursutbud och därmed testa olika ämnen.

Vackert väder och härligt campusområde

Vädret i San Diego är enligt många det bästa i hela USA. Det är sällan för varmt, och i stort sett aldrig kallt. San Diego State University har faktiskt blivit utsedd av Facebook till det campus i USA som bjuder på det vackraste vädret.

Campusområdet har inte bara behagligt klimat utan är också väldigt vackert! Bokhandel, bibliotek, caféer och restauranger ligger inbäddade bland palmer i de karakteristiska vita husen med valv och torn. Universitetet äger också Mission Bay Aquatic Center där du kan ägna dig åt vattensporter som surfing, dykning och vattenskidåkning. Spårvagnen som stannar på universitetsområdet tar dig snabbt vidare till city, andra delar av stan och hela vägen till den mexikanska gränsen.

Utbildningar på San Diego State

I samarbete med San Diego State University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.

Läs mer om utbildningarna här.

Spana in San Diego State University i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

  Ställ en fråga / Ansök här!

Livet här är verkligen helt underbart. Med så många kurser att välja emellan är det lätt att planera sitt schema, så jag har bara skola tisdag, onsdag och torsdag, vilket betyder mycket fritid att uppleva San Diego.

– Gabrielle J, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!

San Diego är verkligen en jättefin stad! Här finns både strandlivet, storstan och nära till natur. Rekommenderar verkligen San Diego, här finns nåt för alla. Jag trivs jättebra! Skolan är hur fin som helst, stämningen super och lärarna riktigt bra.

– Sara K, Semester at SDSU General

Jag älskade San Diego redan innan jag flyttade dit. Här fanns de bästa stränderna i USA och massor av möjligheter för jobb. Nu snackar vi stor stad!

– Madelene H, Bachelor Degree in Communication.

Läs studentberättelsen här!
Fun with friends, Santa Barbara City College, Studera utomlands, USA, San Diego State University, Bachelor degree,

Det är ett stort universitet med över 30 000 studenter, vilket är perfekt för mig då jag älskar att ständigt träffa nya personer. Campus området är stort och vackert, med många fina platser att plugga på. Som studenter får vi gratis tillgång till gym, pool, bowling etc. Det anordnas ständigt event för oss studenter så man har alltid något kul att göra.

Derya A, Study Abroad

Studera i San Diego

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i San Diego i Kalifornien på blueberry.nu

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan