Studera i Litauen

Studera i Litauen

Studera till läkare, tandläkare eller veterinär i Litauen

I den sydligaste delen av baltikum ligger natursköna Litauen. Landet är en unik pärla som efter självständigheten skapat sig en egen identitet. Landets historia sträcker sig långt bak vilket har medfört ett stort kulturellt arv med massor av sevärdheter. Hit åker många internationella studenter från bland annat Sverige för att studera medicin. Medicinutbildningen har en lång tradition i Litauen och landet har många framstående läkare, en del av dem får du chans att träffa under din utbildning!

Historiska byggnader

Huvudstaden i Litauen är Vilnius, där det bor drygt 550 000 tusen invånare. Gamla stan i Vilnius är en av Europas bäst bevarade. Här kan du skåda imponerande arkitektur och pittoreska byggnader. I staden ligger Vilnius historiska center, som är ett av Litauens fyra kulturella världsarv listad av UNESCO. Området är influerat av en rad olika byggstilar som visar på den mångfald som byggts upp i europeisk historia.

Snälla priser

Att studera och leva i Litauen är snällt för plånboken! Priser på mat, dryck och transport är generellt betydligt lägre än i Sverige. Du kan exempelvis ta dig en öl ute för under 20-lappen och transportera dig med taxi, ofta under 150 kr i timmen. Här får du chans att unna dig lite extra i form av goda restaurang middagar och prisvärd shopping! Utelivet i huvudstaden är mycket bra och lockar hit unga från flera andra delar av Europa. Ett perfekt bra och prisvärt resmål för kompisgänget!

Upptäck Litauens vackra kust

Vid Litauens kust ligger staden Klaipeda. Det är en riktig sommarstad och ett populärt turistmål, med mysiga kullerstensgator och idylliskt färgglada hus. Staden är precis lagom stor så att du kan ta dig i princip överallt till fots. Här kan du även passa på att se ett annat kulturellt världsarv från UNESCO:s lista, nämligen kuriska näset. En 100 km lång strandremsa där kuriska sjön möter östersjön.

Studera med Blueberry i Litauen

Genom Blueberry kan du studera i KaunasLithuanian University of Health Science (LSMU), Litauens största skola inom medicinstudier! Universitetet erbjuder också utbildningar med hög kvalité till tandläkare och veterinär.

Studieorter

Bra att veta om Litauen

Språk

Litauiska

Valuta

Euro (EUR). Läs mer om Litauens valuta hos Forex.

Eluttag

230 V, adapter behövs inte.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Litauen. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Litauen? Vi hänvisar till UD:s reseinformation för Litatuen.

Visum

Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Litauen.

College & Universitet

Studera i Litauen - Blueberrys utbud av skolor