Studera i Costa Rica

Studera utomlands i Costa Rica

Tropiska och vackra Costa Rica ligger i Centralamerika. Landet har en fantastisk natur med en färgsprakande regnskog, imponerande nationalparker och exotiska djur. Costa Rica har den perfekta blandningen för dig som både vill njuta av strandhäng och surfning, men också vill äventyra i djungeln! Lokalbefolkningen här som kallas ticos, är kända för att vänligt välkomna turister från alla världens hörn.

Här lever du Pura Vida!

Ett uttryck att hålla koll på är Pura Vida, som enkelt översatt till svenska betyder ”det enkla livet”. Uttrycket används av befolkningen för att säga hej eller hejdå, men det har en betydligt större mening än så. Pura Vida är ett levnadsätt och ett livsmotto som går ut på att se det positiva i livet och ta situationer som de kommer! Det är ingen slump att Costa Rica är utnämnda att vara ett av de lyckligaste länderna i världen. Ticos lever ett avslappnat liv och väljer aktivt att inte fokusera på det negativa.

Äventyr i mängder

Du har aldrig en tråkig stund i Costa Rica! Här finns massor av spännande att göra och upptäcka. För den modige äventyraren finns det möjlighet att åka zipline genom djungeln, hoppa från klippor vid vattenfall och snorkla i kristallklart vatten. Att surfa är mycket populärt i Costa Rica, och här får du ta dig an vågor i världsklass!

Djungelns Maffia

Nästan överallt i Costa Rica klättrar söta apor runt i träden. Costa Rica har 4 olika apsorter och där ibland dödskalleapan , eller som vi känner till den – Pippis apa Herr Nilsson! Kapucinapan är en annan populär sort som du med all sannolikhet kommer att stöta på. Men se upp, den är liten och söt men samtidigt busig och vet precis hur den ska nalla åt sig dina värdesaker du håller i handen! Aporna har fått smeknamnet ”djungelns maffia” på grund av sitt tjuvande.

Studera med Blueberry i Costa Rica

Med hjälp av Blueberry kan du studera i Costa Ricas huvudstad San José. Den färgsprakande staden är full av studenter, varav många internationella från hela världen.

Bra att veta om Costa Rica

Språk

Spanska

Valuta

Costaricansk Colón (CRC) Läs mer om valutan hos Forex

Eluttag

110 volt 60 hz, adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Costa Rica. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Costa Rica? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Costa Rica.

Studentvisum till Costa Rica

Om du ska studera på college eller universitet i Costa Rica behöver du söka studentvisum i god tid före studierna.

Vi skickar dig mer information om hur du går tillväga för att söka studentvisum när du är antagen på en utbildning i Costa Rica.

College & Universitet

Studera i Costa Rica - Blueberrys utbud av skolor