Studera i San José

Studera i Costa Rica

Studera utomlands i Costa Rica

Pura Vida i Costa Rica! Det är inte av en slump som uttrycket används frekvent i landet. Costa Ricanerna som även kallas ”Ticos” lever efter mottot och bär en tacksam, positiv och öppen inställning till livet. Befolkningen är även kända för sin välkomnande gästvänlighet och hjälpsamhet vilket många besökare uppskattar. Dessutom gör den tropiska miljön Costa Rica till en perfekt destination för alla naturälskare som gillar äventyr. Här ligger populära nationalparken Manuel Antonio National Park och det imponerande naturreservatet Montoneverde Clolud Foroest Reserve där du kan stöta på bland annat sengångare, apor, näsbjörnar och papegojor. I Costa Rica kan du även få möjlighet att se mäktiga vulkaner och vattenfall som blir en naturupplevelse utöver det vanliga. Likaså är det svårt att inte lägga märke till de tusentals vackra stränderna som finns i landet och som har blivit populära resmål för surfare världen över.

Kaffepaus från studierna

Har du fullt upp med studierna och behöver en kaffepaus? När du studerar i Costa Rica kan du avnjuta en kopp kaffe med närproducerade bönor av högsta kvalité. Costa Rica är nämligen känt för att producera kaffe med av världens bästa kvalité. För den intresserade finns det kaffeturer i flera delar av landet där man kan få inblick i kaffets livscykel från att det är en planta tills att bönorna malts ner och blivit den otroliga koppen kaffe som står på matbordet.

Studera i Costa Rica med Blueberry

Med hjälp av Blueberry kan du studera vid Universidad LCI Veritas i huvudstaden San José. Här är kan du välja att läsa Study Abroad, dvs. fristående kurser under 1-2 terminer.

Studieorter

Bra att veta om Costa Rica

Språk

Spanska.

Valuta

Costarikansk colón (CR). Läs mer om valuta till Costa Rica hos Forex.
I Costa Rica används mycket kontanter vilket kan vara bra att ha i åtanke.

Eluttag

100-125 Volt, adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Costa Rica. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

Ambassadens reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill studera i Costa Rica? Vi hänvisar till svenska ambassadens reseinformation för Costa Rica.

Studentvisum till Costa Rica

Studerar du mindre än 90 dagar krävs inget studentvisum.

College & Universitet

Studera i Costa Rica - Blueberrys utbud av skolor