Studera i Slovakien - Studera i Martin

Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine

Studera till läkare på Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

Studera till läkare på Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine i Martin, Slovakien! Universitetet grundades 1919 och är Slovakiens största universitet. Jessenius är Slovakiens främsta medicinska fakultet och även en av de högst rankade i centrala Europa. Fakulteten är döpt efter läkaren Ján Jessenius vars släkt var just från staden Martin. Universitetet är känt för att ha små klasser där du som student får den uppmärksamhet och vägledning som behövs för att lyckas. Sedan 1991 erbjuder de även läkarprogrammet på engelska. Du kommer bland annat att studera med cirka 600 internationella studenter från exempelvis Norge, Tyskland, Island och Israel!

Läkarprogrammet på Comenius University är det mest prisvärda läkarutbildningen i Europa som vi på Blueberry erbjuder! Och inte nog med det, eftersom att levnadskostnaderna är så låga kan du här räkna med en betydligt lägre studiebudget i jämförelse med andra alternativ.

Comenius University Jessenius Faculty of Medicine in Martin — Study medicine in Europe

4 skäl att studera på Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

  • Det mest prisvärda läkarprogrammet som vi på Blueberry erbjuder
  • En av centraleuropas högst rankade medicinska fakulteter
  • Nära till vackra nationalparker och möjlighet till skidåkning
  • Boendekostnad från 500 kronor i månaden

 

PreMed – tar dig in på medicinutbildningar

Läs om Blueberrys PreMed här

Studera till läkare utomlands – Varför välja Comenius University?

Jessenius Faculty of Medicines grundläggande uppdrag är att erbjuda, utveckla och sprida kunskap till sina studenter och utbilda akademiker med uppdaterad vetenskaplig fakta för allmän medicin. Examinerade studenter från deras läkarprogram tilldelas den akademiska examen ”Doctor of general Medicin”. Se följande videos för mer information om studierna på Comenius University.

En av central Europas högst rankade medicinska fakulteter

Läkarutbildningen på Comenius University består både av en teoretiska del och en praktiskt del. Den teoretiska delen sker främst i skolans lokaler. Skolans campus består av fyra byggnader där olika former av undervisning bedrivs. I en av byggnaderna sker bland annat latin undervisningen för första årsstudenterna, i huvudbyggnaden utövas de prekliniska ämnena såsom anatomi, biofysik och medicinsk biologi och sedan finns samlingshallar för konferenser, evenemang, examen. På campus finns även ett nybyggt medicinskt simuleringscenter. Den praktiska delen av utbildningen sker bland annat på ”Martin University Hospital” som skolan har ett nära samarbete med. Sjukhuset fungerar som ett universitetssjukhus där läkarstudenter under tredje året får praktisera.

Boende som läkarstudent i Martin

Den charmiga staden Martin ligger i de norra delarna av Slovakien, knappt tre timmar från huvudstaden Bratislava. Det är en lite mindre stad med drygt 60 000 invånare. Staden är känd för sin harmoniska atmosfär då den är omgiven av vacker natur och berg. På sommaren finns fina vandringsleder och nationalparker, medan på vintern kan du njuta av skidåkning. 

För studenter är det en väldigt bra stad att bo i. Dels så anordnas det många roliga aktiviteter under terminen. Till exempel är det varje höst en välkomstvecka för nya studenter. Då det är en populär skola bland framförallt norrmän har du även möjlighet att fira 17e maj. Priserna i staden passar dig med en studentbudget. Det är både billigt att bo och leva. Du kan hitta boende från 500 kr i månaden och uppåt, oavsett får du väldigt mycket för pengarna!

Utbildning på Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

I samarbete med Jessenius Faculty of Medicine erbjuder Blueberry dig följande utbildning:

  • Läkare, allmän medicin (6 år) – Doctor of General Medicine (“MUDr.”)

Läs mer om utbildningarna på Jessenius Faculty of Medicine

Spana in Jessenius Faculty of Medicine i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Vi hjälper dig inför dina medicinstudier

    Victoria profilbild      Alexia

Kontakta oss!

alexia@blueberry.nu
08-121 566 53

Studera i Martin

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i Martin

Studera i Slovakien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan