Studera utomlands på Irland på blueberry.nu

Studera i Irland

Studera utomlands på Irland

Välkommen till ”Den gröna ön”! Irland bjuder på vackra och dramatiska landskap, trevliga människor och självklart den berömda irländska gästfriheten. Med sina 5,3 miljoner invånare är Irland ett litet och gemytligt land där du snabbt kommer känna dig som hemma som student! Irländarna är världsmästare på att skapa bra stämning och pluggar du här kan du se det med egna ögon på årets största festhögtid Saint Patrick’s Day! Irländarna är också sporttokiga och att gå på fotboll eller rugby här är en riktig folkfest.

De irländska pubarna, den goda ölen och den unika folkmusiken har alltid satt en stark prägel på det irländska sättet att umgås. Den irländska pubkulturen har spridit sig till resten av världen och har blivit ett populärt koncept jorden runt. Men ingenting slår den äkta varan! Även den irländska folkmusiken har exporterats till många länder. Dessutom har landet producerat världsartister som U2, Thin Lizzy, Westlife, The Pogues, Sinead O’Connor, Enya, Damien Rice, Johnny Logan, The Cranberries och The Script. Då har vi ändå gjort listan kort. Irland är också känt för sin fina whiskey och ölsorter som till exempel Guinness. Här finns med andra ord alla förutsättning att få en trevlig studieupplevelse! Närheten till bland annat England och Skottland gör också att du har nära till oförglömliga city-weekends.

Med hjälp av Blueberry kan du studera i Irlands mysiga huvudstad Dublin som bland annat är känd för att över 50 % av invånarna är under 25 år. Du kan studera musik på Europas ledande musikhögskola BIMM eller studera på Dublin Business School.

Studieorter

Bra att veta om Irland

Valuta

Euro (ERU). Läs mer om valuta till Irland hos Forex.

Eluttag

230 Volt, adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Irland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Irland? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Irland.

Studentvisum till Irland

Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Irland.

College & Universitet

Studera i Irland - Blueberrys utbud av skolor