Campus JCU Australien

Studera i Australien - Studera i Townsville

James Cook University

Studera utomlands på James Cook University i Queensland

James Cook University i nordöstra Queensland, Australien har ett stort utbud med utbildningar som till exempel Business, Engineering, Science och Marketing. Tack vare universitetets närhet till det fantastiska barriärrevet är James Cook University specialiserade inom Marine Science, universitet har blivit rankad som nummer 1 i hela världen inom ämnet.

Det finns över 20.000 studerande, över 4000 anställda och 12 framstående professurer på universitetet som är rankat top 300 i ansedda Times Higher Educations rankning av de främsta universiteten i världen. James Cook University erbjuder ett stort kulturliv och har en mängd olika studentföreningar.

4 Skäl att studera på James Cook University i Queensland

  • Fantastiskt klimat och natur.

  • Stort utbud av Study Abroad-kurser och program.

  • Världsledande i Marine Science.

  • Mysig och trevlig stad med flera aktiviteter.

Campus James Cook University

Huvudcampuset är beläget i området Douglas, Townsville. Här studerar det cirka 13.000 studenter, varav 1.500 av dessa är internationella studenter, i ett modernt och mycket påkostat campus. Campuset heter Bebuga Yumba Campus, vilket betyder “plats för lärande”.

På campusområdet finns allt du behöver för dina studier. Student service där personalen inspirerar och hjälper dig med dina frågor, det stora biblioteket Eddie Koiki Mabo Library och mycket mer inom undervisning och forskning.

Ett hett tips är också att besöka är den magnifika byggnaden för Science research. På campusområdet finns ett stort urval caféer, restauranger och aktiviteter. Bli inte heller förvånad om du studerar utomhus en dag i det fina vädret och ser en känguru hoppa omkring.

Andra platser där James Cook University har campus på är i städerna Brisbane, Cairns, Mackay, Mount Isa, Thursday Island, Rockhampton och Singapore.

Studentföreningar och klubbar på James Cook University

Det finns gott om olika studentföreningar och klubbar att delta i. Tack vare det varma klimatet är utomhusaktiviteter väldigt populära som Rock Climbing och Diving. Gå med i en sport, njut av kulturarrangemang och finn samtidigt nya vänner och intressen.

Utbildningar på James Cook University

I samarbete med James Cook University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer
  • Bachelor’s degree – 3 år
  • Master’s degree – 1 till 2 år

Läs mer om utbildningarna på James Cook University här.

Spana in James Cook University i sociala medier

Youtube
Instagram
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Filippa Denkert, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan