Studera i USA - Studera i Honolulu

Hawaii Pacific University

Studera på Hawai’i Pacific University

Varmt välkommen till Stilla havets pärla Hawaii och till ett av USA:s mest mångkulturella universitet – Hawai’i Pacific University i huvudstaden Honolulu! Här pluggar mer än 4000 studenter från alla USA:s 50 delstater och 65 länder världen runt. Lärarna håller dessutom riktigt hög nivå. Utanför dörren har du vackert väder och storslagna upplevelser i alla väderstreck. Här finns ett obegränsat utbud av utomhusaktiviteter och några av världens bästa surfstränder. Enligt lokalbefolkningen var det just här som surfingen en gång uppfanns. Du som vill ha stadsliv behöver inte heller bli rastlös, Honolulu är en vibrerande stad med mängder av restauranger, barer och shopping.

Vi rekommenderar Hawai’i Pacific University till dig som vill få en spännande, annorlunda och äventyrlig studieupplevelse utomlands men som också vill ha en riktigt bra utbildning till ett bra pris. Här har du även möjlighet att som Blueberry-student få stipendier om du läser vissa program och därmed en rabatt på kursavgiften. Det här är verkligen ett personligt och familjärt universitet där våra studenter brukar trivas som fisken i vattnet och HPU får mycket gott betyg för utbildningskvalitén!

studera utomlands på hawaii, Hawaii Pacific University logga

4 skäl att studera på Hawai’i Pacific University

  • Ett av universiteten i USA med flest internationella studenter.
  • Prisvärda kurser som du dessutom blir garanterad att få läsa redan innan du är på plats på universitetet. Möjlighet till stipendium.
  • Professorer från världsledande universitet som t.ex. Harvard och Yale.
  • Fantastiska naturupplevelser och soligt väder på ön O’ahu.

Ett annorlunda universitet i USA

Hawai’i Pacific University grundades år 1965 och är idag ett av Hawai’is ledande universitet. På detta privata och icke-vinstdrivande universitet studerar mer än 4000 studenter från Hawaii och studenter med härkomst från USA:s 50 delstater och cirka 65 av världens alla länder. I en kombination av samarbete, kommunikation och vänskap, liksom ett ömsesidigt förtroende, innovation och engagemang genererar detta enormt mångkulturella universitet en gemenskap utan motstycke.

Hawai’i Pacific University arbetar ständigt för att bevara de värderingar och den vision som man vill stå för, och understryker att oberoende av etnicitet, kön, religion, ålder, hudfärg och funktionshinder ska studenter och lärare kunna utmärka sig. Med dessa grundvärderingar är det inte helt förvånande att universitetet har mottagit flera utmärkelser, bland annat för akademisk kvalitet och för deras fokus på en internationell mångfald bland studenter och lärare samt att de erbjuder rimliga priser för deras privata utbildningar.

Universitetet har totalt 1600 lärare som håller hög akademisk nivå och kompetens inom sitt område. HPU fokuserar på att lära ut i små klasser, bevara betydelsefulla akademiska program, mångfald bland studenter och lärare men framförallt att eleverna behandlas på lika villkor och får den personliga uppmärksamhet som de är i behov av. Läroplanen hos Hawai’i Pacific University bygger på mångfald och har skapats genom amerikanska utbildningstraditioner i kombination med ett globalt perspektiv och ett socialt ansvar.

3 stora campusområden på ön O’ahu

Universitetet har tre stora och karaktäristiska campusområden – Downtown Honolulu, the Hawai’i Loa Campus och Oceanic Institute. Universitetets campusområden är utspridda över ön O’ahu men då skolan erbjuder Shuttle Service är det mycket enkelt att ta sig från ett område till ett annat. Huvudcampuset ligger i hjärtat av centrala Honolulu och består av tre huvudbyggnader – Aloha Tower Market Plaza, Pioneer Plaza och Waterfront Plaza. Alla dessa ligger med gångavstånd från varandra.

Studerar du på Hawai’i Pacific University kommer du ha tillgång till det bästa och det senaste inom teknik, diverse studierum och trådlöst internet. I Downtown Honolulu finner du ”The Tutoring and Testing Center” som erbjuder gratis undervisning i alla kärnämnen och en expanderad datorsal med tillgång till fler än 420 datorer.

Beachlife och utomhusaktiviteter

En nästan ständigt närvarande sol är något som utmärker Hawaii och generellt sett är det mellan 20-30 grader här året om! Efter en lång skoldag kan du därför passa på att gå och hikea, surfa, snorkla eller bara ta det lugnt på någon av öns 125 stränder!

Det underbara klimatet som Hawaii bjuder på gör det perfekt att engagera sig i olika utomhusaktiviteter. De aktiviteter som erbjuds av HPU går under namnet HPU Sharks – ett samlingsnamn för 13 idrottsaktiviteter som representerar universitetet. Totalt erbjuder universitetet 50 olika klubbar och organisationer. På HPU kan du träna på skolans gym – Hawai’i Loa Fitness Center, ta del av idrottstävlingar anordnade av universitetet, utomhusaktiviteter och fitnesskurser. Du kan även delta i olika sorters event, organiserade på och utanför campus som surfinglektioner, taco-tisdagar med mera. Här finns något för alla!

Hawai’i Pacific University är med i National Collegiate Athletic Association (NCAA) andra division och spelar i Association´s Pacific West Conference, PacWest. På HPU erbjuds sammanlagt 14 tävlingssporter och möjlighet till idrottsstipendium finns.

Utbildningar på Hawai’i Pacific University

I samarbete med Hawai’i Pacific University erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer
  • Bachelor’s degree – 4 år
  • Master’s degree – 1 till 2 år

Läs mer om utbildningarna på Hawai’i Pacific University här.

Spana in Hawai’i Pacific University i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Det bästa med att spendera en termin, ett år eller göra hela sin utbildning på Hawaii är kulturen du lär känna och blir en del av. Det finns oändligt med saker att hitta på och verkligen ta vara på tiden när du är på Hawaii!

– Anna A, Bachelor in Hospitality

Läs studentberättelsen här!
Studera på Hawaii Pacific University

Det är ett äventyr att åka i väg på själv då man snabbt hittar nya vänner från många olika delar av världen, samtidigt som man lär sig nya saker i skolan som man kommer att ha nytta av i framtiden, har man väldigt roligt och upptäcker vackra Hawaii. 

-Alba Foberg, Study Abroad 

Läs studentberättelsen här

Om du är på g, bara kör! Du kommer aldrig ångra en termin utomlands, och särskilt inte en på Hawaii. Med Blueberry är ansökningsprocessen enkel att ha koll på och väl där finns oändligt med saker att göra.

– Julia D, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!
Studera utomlands och lär känna massa nya vänner.

Studera i Honolulu

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i Honolulu i Hawaii på blueberry.nu

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan