Studera i USA - Studera i Kalifornien, Studera i San Francisco & Silicon Valley

University of California Berkeley (UCB) Extension

Studera på University of California Berkeley (UC Berkeley)

University of California Berkeley (UCB) är ett namn som i stort sett alla världen känner till. UC Berkeley ligger i området Berkeley utanför San Francisco, längst USAs västkust. UC Berkeley rankas enligt ARWU (Academic Ranking of World Universities) till nummer fem i världen vilket dessutom är det högst rankade statliga universitetet i USA. Av University of Californias 10 campus är Berkeley flaggskeppet tätt följt av UCLA.

Universitetet har varit inblandad i hela 104 nobelpris är dock inte bara känt för sitt akademiska rykte utan har även ett bra studentliv och sportlag av hög kvalité. Deras största rival är Stanford University som är det högst rankade privata universitetet i Kalifornien. De två lärosätena har sen 1933 kämpat över trofén “the Stanford Axe” som vinnaren får ha i sin besittning till nästa årets “Big Game”.

UC Berkeley, University of California Berkeley logga

4 skäl till att studera på UC Berkeley

  • En av världens top 5 universitet enligt ARWU.
  • Fina campus miljöer i Berkeley utanför San Francisco och the Bay Area.
  • Hem till 104 nobelpristagare vilket har bidragit till UC Berkeleys internationella akademiska ryktena.
  • Anpassade Study Abroad program för Internationella studenter, läs mer här.

Beläget i Norra Kalifornien strax utanför San Francisco

University of California Berkeley har många namn och kallas bland annat för UC Berkeley, Berkeley och Cal. Cal har ett gigantiskt campus på runt 500 hektar. Dessutom har de flera byggnader inne i själva staden Berkeley som ligger på östsidan av the Bay Area ungefär 20 minuter utanför Down Town San Francisco. Här har du nära till både natur och storstad!

Akademiskt rykte

Som ovan nämnt har Berkeley ett av de starkaste akademiska ryktena i USA och världen. De är i samtliga undersökningar rankade bland de bästa universitet i världen. Som ledande campus inom UC skolorna är skolan ett av de ursprunglig Public Ivy universiteten vilka är en grupp universitet som ger en motsvarande utbildning till Ivy League fast statligt drivna. På campus har de dessutom både mer akademiska kurser och kurser genom UC Berkeley Extension som är mer inriktade på arbetsmarknaden och vad som krävs i dagens näringsliv.

UCB, studera utomlands i USA, University of California Berkeley, ranking, numbers

Utbildningar

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Professional Diploma Program – 1 till 2 terminer och Internship

Läs mer om utbildningarna på University of California Berkeley.

Följ UCB på sociala medier

Instagram
Facebook
YouTube
LinkedIn
Twitter

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sofia Eriksson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan