Studera i England - Studera i London

Met Film School London

Studera på Met Film School i London

Välkända filmskolan Met Film School i London håller mycket hög standard. Här får du exceptionellt bra filmutbildningar med en väl genomtänkt kombination av praktik och teori. Met Film School är inte bara en skola, den är en del av Met Film Group som utöver skolan består av Met Film Production och Met Film Post. Met Film Production utvecklar och producerar ett antal filmer varje år och Met Film Post är ett ledande postproduktionsbolag.

TIPS! Med hjälp av Blueberry kan du även studera på Met Film School Berlin.

 

4 skäl att studera på Met Film School London

  • Mycket bra lärare som är aktiva i filmbranschen.
  • Lektioner i världens äldsta filmstudio – Ealing studios.
  • Det fina ryktet i branschen gör det lättare att få jobb.
  • Chans att läsa en Bachelor’s Degree på endast 2 år.

London är en härlig stad där det händer mycket! Faktum är att i Ealing som skolan faktiskt ligger i så är det väldigt lugnt. Jag skulle säga att Ealing är väldigt likt Stockholm på många sätt. Allt du kan tänka dig finns runt omkring dig men det har ändå en viss småstadskänsla över sig.

– Marcus R, One-Year Practical Filmmaking

Med en lektion om dagen, som sträcker sig över 6 timmar så lär man sig mycket på en dag. En fin blandning av teoretisk och praktisk lärovisning. Väldigt intensivt men otroligt roligt!

– Sandra W, BA Film & Digital Cinematography

Kort sagt, det har varit riktigt härligt, den här första månaden! Första dagen hade vi redan skrivit och filmat en kortfilm. Tror inte att jag någonsin har lärt mig så mycket på så kort tid. Men det är väldigt intensivt!

– Simon R, BA (Hons) Practical Filmmaking

Met Film School lever och andas film

Met Film School är en spännande skola som lever och andas filmskapande. Skolans mål är att inspirera nästa generation av oberoende filmskapare. Lärarna är noga utvalda och alla har ett brinnande intresse för branschen och de flesta arbetar aktivt inom filmindustrin. Met Film School använder sig av en kombination av ordinarie lärare och uppskattade gästföreläsare för att ge studenterna en heltäckande inblick i alla delar av filmskapande. Exempel på lärare är David Freeman som redigerat bland annat The Full Monty och Mickey Blue Eyes och Carlo Dusi som bland annat producerat Little Ashes.

I den här videon får du en bättre inblick i hur det är att studera på Met Film School:

Gör en professionell examensfilm

Met Film Schools kurser är utformade för att vara tillgängliga även för dig som saknar tidigare branscherfarenhet. Alla studenter avslutar arbetet med sin examensfilm i Met Films professionella postproduktionsfaciliteter, vilket innebär mycket hög produktionsstandard. Genom samarbetet med University of West London erhåller du en akademisk examen och poäng på de längre programmen. Över 70% av Met Film Schools tidigare studenter arbetar heltid i film- och TV-branschen.

Legendariska filmstudios

Skolan använder sig av samma lokaler och samma moderna utrustning som finns på den världskända Ealing Studios i västra London. Ealing Studios blev känt redan på 1940- och 1950-talen med filmer som The Ladykillers, The Lavender Hill Mob och Kind Hearts and Coronets. Under de senaste åren har lokalerna använts för högprofilerade produktioner såsom Star Wars: Episode 2, Bridget Jones: The Edge of Reason, Notting Hill och Prince of Persia.

Här kan du se en film som en av studenterna på Met Film School gjort:

Utbildningar på Met Film School

I samarbete med Met Film School erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Kortare kurser – 4 veckor till 6 månader.
  • Bachelor – 2 till 3 år.

Läs mer om utbildningarna på Met Film School.

Spana in Met Film School i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Kort sagt, det har varit riktigt härligt, den här första månaden! Första dagen hade vi redan skrivit och filmat en kortfilm. Tror inte att jag någonsin har lärt mig så mycket på så kort tid.

Simon Richert

Läs mer

Studera i London

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i England

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ella Reuterswärd, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan