Plugga film på Met Film School i London på blueberry.nu

Studera i England - Studera i London

MetFilm School London

Studera på MetFilm School i London

Välkända filmskolan MetFilm School i London håller mycket hög standard. Här får du exceptionellt bra filmutbildningar med en väl genomtänkt kombination av praktik och teori. MetFilm School är inte bara en skola, den är en del av MetFilm Group som utöver skolan består av MetFilm Production och MetFilm Post. MetFilm Production utvecklar och producerar ett antal filmer varje år och MetFilm Post är ett ledande postproduktionsbolag.

TIPS! Med hjälp av Blueberry kan du även studera på MetFilm School Berlin.

 

4 skäl att studera på MetFilm School London

  • Mycket bra lärare som är aktiva i filmbranschen.
  • Lektioner i världens äldsta filmstudio – Ealing studios.
  • Det fina ryktet i branschen gör det lättare att få jobb.
  • Chans att läsa en Bachelor’s Degree på endast 2 år.

MetFilm School lever och andas film

MetFilm School är en spännande skola som lever och andas filmskapande. Skolans mål är att inspirera nästa generation av självständiga filmskapare. Lärarna är noga utvalda och alla har ett brinnande intresse för branschen och de flesta arbetar aktivt inom filmindustrin. MetFilm School använder sig av en kombination av ordinarie lärare och uppskattade gästföreläsare för att ge studenterna en heltäckande inblick i alla delar av filmskapande. Exempel på lärare är David Freeman som redigerat bland annat The Full Monty och Mickey Blue Eyes och Carlo Dusi som bland annat producerat Little Ashes.

I den här videon får du en bättre inblick i hur det är att studera på MetFilm School:

Gör en professionell examensfilm

MetFilm Schools kurser är utformade för att vara tillgängliga även för dig som saknar tidigare branscherfarenhet. Alla studenter avslutar arbetet med sin examensfilm i MetFilms professionella postproduktionsfaciliteter, vilket innebär mycket hög produktionsstandard. Genom samarbetet med University of West London erhåller du en akademisk examen och poäng på de längre programmen. Över 70% av MetFilm Schools tidigare studenter arbetar heltid i film- och TV-branschen.

Legendariska filmstudios

Skolan använder sig av samma lokaler och samma moderna utrustning som finns på den världskända Ealing Studios i västra London. Ealing Studios blev känt redan på 1940- och 1950-talen med filmer som The Ladykillers, The Lavender Hill Mob och Kind Hearts and Coronets. Under de senaste åren har lokalerna använts för högprofilerade produktioner såsom Star Wars: Episode 2, Bridget Jones: The Edge of Reason, Notting Hill och Prince of Persia.

Här kan du se en film som en av studenterna på MetFilm School gjort:

Utbildningar på MetFilm School

I samarbete med MetFilm School erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Kortare kurser – 4 veckor till 6 månader.
  • Bachelor Degree – 2 till 3 år.
  • Master Degree – 1 år.

Läs mer om utbildningarna på MetFilm School.

Spana in MetFilm School i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

London är en härlig stad där det händer mycket! Jag skulle säga att Ealing är väldigt likt Stockholm på många sätt. Allt du kan tänka dig finns runt omkring dig men det har ändå en viss småstadskänsla över sig.

– Marcus R, One-Year Practical Filmmaking

Kort sagt, det har varit riktigt härligt, den här första månaden! Första dagen hade vi redan skrivit och filmat en kortfilm. Tror inte att jag någonsin har lärt mig så mycket på så kort tid.

– Simon R, Bachelor in Practical Filmmaking

Läs studentberättelsen här!
met film school film

Med en lektion om dagen, som sträcker sig över 6 timmar så lär man sig mycket på en dag. En fin blandning av teoretisk och praktisk lärovisning. Väldigt intensivt men otroligt roligt!

– Sandra W, Bachelor in Film & Digital Cinematography

Studera i London

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Plugga i London i England på blueberry.nu

Studera i England

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sindre Løfsgaard, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan