Lövträd University of Wisconsin

Studera i USA - Studera i Madison

University of Wisconsin-Madison

Studera på University of Wisconsin – Madison i USA

University of Wisconsin-Madison, eller UW Madison som det också kallas, är ett av de främsta universiteten i USA. 2016 blev de rankade som #11 på Forbes lista över de bästa offentliga universiteten i landet. Skolan ligger precis vid sjön Mendota i staden Madison i Wisconsin och här studerar över 50 000 studenter från hela USA och världen. Även när det kommer till mångfald ligger skolan bland de högst rankade i landet vilket gör studentlivet rikt och levande. Vill du ha en klassisk amerikansk upplevelse med ett aktivt studentliv utan att kompromissa på utbildningens kvalitet är detta skolan för dig!

4 skäl att studera på UW Madison

  • Utbildningen är bland de högst rankade i hela USA.
  • Nr 5 i världen på kommunikation, marknadsföring och media.
  • Studentlivet och staden är levande och det finns något för alla.
  • Ett av de mest internationella universiteten i USA – en chans att träffa människor från hela världen.

Ett studentliv för alla

Universitetet grundades redan år 1848 och skolan har över 1000 (!) etablerade studentföreningar och starka traditioner, perfekt för att maximera din studietid. Det finns en mängd aktiviteter att ta del av, från gemenskapen i de olika ”sororities och fraternities” till äventyrsklubbar som bergsklättring, skidåkning och dykning. Varför inte prata i radio, hjälpa till att anordna den årliga vinterkarnevalen eller volontärarbeta tillsammans med andra passionerade studenter? Det finns helt enkelt något för alla på UW Madison.

Hör vad andra studenter har att säga om UW Madison:

Sport och UW Madison

Som utnämnd till den bästa amerikanska fotbollsstaden i USA är det inga konstigheter att matcherna på campus är en fest för alla. Det spelas musik på campus långt innan matchstart, det peppas, dansas och äts mängder av plockmat. Utöver amerikansk fotboll finns the Badgers (skolans maskot) representerade i lag inom volleyboll, friidrott, basket, gymnastik och 25 andra sporter. Det finns alltid en anledning att ta fram ansiktsfärgen, collegetröjan och heja fram skolans atleter till vinst.

Vill du själv vara aktiv är det bara att promenera till en av skolans många gym, friidrottsbanor, fotbollsplaner, eller varför inte till ishallen? Är du en lagspelare finns det ett brett utbud av sporter att utforska. Gruppträning och personlig träning finns även till ett förmånligt pris för skolans studenter.

Utbildningar på University of Wisconsin-Madison

I samarbete med UW Madison erbjuder Blueberry följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer

Läs mer om utbildningarna här.

Följ UW Madison på sociala medier

Facebook
Instagram
Twitter

Min första gameday (football) går inte att toppa: tidig morgon, 30 grader, tailgate efter tailgate, alla fyllda med partysugna studenter, in på arenan med 85 000 besökare och 12 000 i studentsektionen som sjunger, hejar, buar och har allmänt kul.

– Gustav H, Study Abroad

Läs Gustavs studentberättelse här!
Fullsatt fotbollsarena på campus. University of Wisconsin Madison.

Jag är i processen nu att förlänga till ett år och kan inte vara mer förväntansfull.

– Sara E, Study Abroad

Läs Saras studentberättelse här!

Perfekt storlek, superfint campus och bra studier! Det märks att det är en skola med bra rykte då studenterna är stolta över att läsa här, vilket är riktigt kul att se.

– Felicia G, Study Abroad

Läs Felicias studentberättelse här!

Studera i Madison

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Wisconsin hamnen

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Lars Garvik, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan