Studera i USA - Studera i Madison

University of Wisconsin-Madison

Studera på University of Wisconsin – Madison i USA

University of Winsconsin-Madison, eller UW Madison som det också kallas, är ett av de främsta universiteten i USA. 2016 blev de rankade som #11 på Forbes lista över de bästa offentliga universiteten i landet. Skolan ligger precis vid sjön Mendota i staden Madison i Wisconsin och här studerar över 42,000 studenter från hela USA och världen. Även när det kommer till mångfald ligger skolan bland de högst rankade i landet vilket gör studentlivet rikt och levande. Vill du ha en klassisk amerikansk upplevelse med ett aktivt studentliv utan att kompromissa på utbildningens kvalitét är detta skolan för dig!

4 skäl att studera på UW Madison

  • Utbildningen är bland de högst rankade i hela landet.
  • Är nr 5 i världen på kommunikation, marknadsföring och media.
  • Studentlivet och staden är levande och det finns något för alla.
  • Ett av de mest internationella universiteten i USA – en chans att träffa människor från hela världen.

Ett studentliv för alla

Universitetet grundades redan år 1848 så skolan har över 900 (!) etablerade Studentföreningar och starka traditioner, perfekt för att maximera sin studietid. Det finns en mängd aktiviteter att ta del av, från gemenskapen i de olika ”sororities och fraternities” till äventyrsklubbar som bergsklättring, skidåkning och dykning. Varför inte prata i radio, hjälpa till att anordna den årliga vinterkarnivalen eller volontärarbeta tillsammans med andra passionerade studenter? Det finns helt enkelt något för alla på UW Madison.

Hör vad andra studenter har att säga om UW Madison:

Sport och UW Madison

Som utnämnd till den bästa amerikanska fotbollsstaden i USA är det inga konstigheter att matcherna på campus är en fest för alla. Det spelas musik på campus långt innan matchstart, det peppas, dansas och äts mängder av plockmat. Det är en underdrift att säga att skolandan på UW Madison är stark.. Utöver amerikansk fotboll finns the Badgers (skolans maskot) representerade i lag inom volleyboll, friidrott, basket, gymnastik och 25 andra sporter. Det finns alltid en anledning att ta fram ansiktsfärgen, collegetröjan och heja fram skolans atleter till vinst.

Vill du Själv vara aktiv är det bara att promenera till en av skolans många gym, fridrottsbanor, fotbollsplaner, eller varför inte till ishallen? Är du en lagspelare finns det ett brett utbud av sporter att utforska. Gruppträning och personlig träning finns även till ett förmånligt pris för skolans studenter.

Utbildningar

I samarbete med UW Madison erbjuder Blueberry följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer

Läs mer om utbildningarna här.

Följ UW Madison på sociala medier

Facebook
Instagram
Twitter

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Steven Engström, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan