Studera i Slovakien

Studera i Slovakien

Studera till läkare i Slovakien

I centraleuropa ligger Slovakien som ofta kallas “det lilla landet med det stora hjärtat”, vilket är en perfekt beskrivning. Trots sin lilla storlek och en befolkning på 5,5 miljoner är landet fullt av sevärdheter och välkänd för sin vackra natur med höga bergskedjor som sträcker sig runt om i landet. Här kan du som svensk läsa medicin på engelska tillsammans med ett flertal andra internationella studenter.

Huvudstaden Bratislava

Bratislava är en av Europas mindre huvudstäder med drygt en halv miljon invånare. Att staden är lite mindre har definitivt sina fördelar! Bratislava beskrivs ofta som en lugn och stressfri stad, vilket är ovanligt för de europeiska huvudstäderna. Här kan du strosa runt bland fin arkitektur, vackra små hus och mysiga gränder. Allt ligger nära och du kan ta dig runt i princip hela staden till fots. Staden erbjuder ett bra café och restaurangutbud, museér och gallerier samt ett riktigt bra nattliv med både mysiga barer och större klubbar.

Res runt i Slovakien – gratis!

Slovakien har gjort en storsatsning på sina tågtransporter och låter nu studenter och pensionärer resa gratis med tåg inom landet. Studerar du på heltid i Slovakien, kommer från ett land inom EU och är under 26 år gammal får du ta del av detta. En fantastiskt möjlighet att se fler delar av landet utan dyra transportkostnader! Slovakien är känd för sin vackra natur och på en resa genom landet utlovas goda vandringsmöjligheter, skidåkning på en rad olika resorter, bad i varma källor, vackra dalar och mycket mer.

Priserna i landet är generellt lägre än i Sverige, särskilt när det kommer till mat och dryck. En trerätters middag för två hamnar ofta under 400 kronor och en slovakisk öl kan du få i baren för en ynka tiokrona. Här kan du unna dig lite extra av det goda, även med en studentbudget!

Hjärtat av Europa

Slovakien har ett perfekt centralt läge i hjärtat av Europa. Härifrån tar du dig till närliggande huvudstäder, såsom Wien i Österrike och Budapest i Ungern, på bara några timmar. Åk på weekends med dina nya klasskompisar och upptäck det bästa centraleuropa har att erbjuda!

Studera medicin med Blueberry i Slovakien

Med hjälp av Blueberry kan du studera medicin i charmiga staden Martin på Jessenius Faculty of Medicine.

Studieorter

Bra att veta om Slovakien

Språk

Slovakiska

Valuta

Euro. Läs mer om valutan hos Forex.

Eluttag

230 Volt typ E, adapter behövs

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Slovakien. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Slovakien? Vi hänvisar till UD:s reseinformation för Slovakien. 

Visum

Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Slovakien.

College & Universitet

Studera i Slovakien - Blueberrys utbud av skolor