Studera i USA - Studera i Minneapolis

University of Minnesota

Studera på University of Minnesota

Klassiska University of Minnesota, eller ”the U of M” som det kallas, är ett av de största och mest prestigefyllda universiteten i USA med fler än 50 000 studenter. Universitetet grundades redan år 1851 och har sen dess varit inblandat i hela 23 Nobelpriser och 2 Pulitzerpriser. Det stora och traditionsfyllda campuset ligger mitt i storstaden Minneapolis i delstaten Minnesota. Universitetet är en del av ”Big Ten Academic Alliance” vilket är ett starkt bevis för både akademiska och sportsliga meriter.

Även staden Minneapolis är känd både för sitt stora sportutbud, de många parkerna och den levande scenen för teater och livemusik. Staden har till och med flest ”livesäten” per capita efter New York i hela USA. Historien sitter i väggarna, byggnaderna är häpnadsväckande och idrottsmatcherna är precis så högljudda som man hoppas på. Kul att veta är att Bob Dylan har studerat här!

University of Minnesota logo på blueberry.nu

4 skäl att studera på University of Minnesota

  • Studentliv och sport i världsklass på klassiskt universitet.
  • Äkta amerikansk universitetsupplevelse på ett historiskt campus mitt en storstad.
  • Rankad nummer 16 i världen inom Economics enligt US News 2020!
  • Enda universitetet i Big Ten som ligger i en storstad.

Äkta amerikanskt campusliv och toppidrott

Campuset är byggt längs floden Mississippi och du når den andra sidan enkelt via en av broarna eller med hjälp av spårvagn. Som student kommer du i kontakt med universitetets ”Greek-System” som har över 600 olika organisationer med allt från Fraternities och Sororities till professionella klubbar och välgörenhet.

På campus hittar du även skolans magnifika arenor där du har allt från fotbollsarenan TCF Bank Stadium med sina 50 000 platser till skolans hockeyarena Mariucci Arena som tar över 10 000 människor. När The U of M spelar mot någon av de andra i Big Ten Division håller hela staten andan! Collegesporten i Minnesota är närmast helig och nästan större än de professionella ligorna. Eftersom sport och aktivitet är så viktigt på skolan så ingår dessutom medlemskap på universitetets imponerande träningsanläggningar i kursavgiften.

Minnesota är The State of Hockey

Ishockey är en av de absolut populäraste sporterna både på University of Minnesota och i staten Minnesota som helhet. Här har hockeyn sitt kanske starkaste fäste i USA och Minnesota brukar i folkmun kallas ”The State of Hockey”. När du studerar på University of Minnesota har du lyxen att bo mitt i centrum med bara 20 minuter till en av de största och mest högljudda arenorna i hela National Hockey League (NHL), världens bästa hockeyliga. På Xcel Energy Center spelar nämligen Minnesotas stolthet Minnesota Wild. Missa inte den upplevelsen för allt i världen!

Storstadsområdet Twin Cities

Minneapolis där University of Minnesota ligger kallas tillsammans med staden St. Paul för Twin Cities och har runt 3,3 miljoner invånare. Blir du någonsin trött på campuslivet befinner du dig redan i en metropol som har det mesta. Den är en av de säkraste storstäderna i USA och har även blivit utsedd till en av de 10 mest hälsosamma enligt en undersökning gjort år 2020 av American Fitness Index (ACSM). Du hittar även fler teatrar här än i någon annan stad i USA om man bortser från New York.

Natursköna Minnesota

Minnesota kallas också ”The Land of 10,000 Lakes”. I verkligheten finns det dock över 11 000 sjöar i den här vackra delstaten! Studerar du på University of Minnesota har du alla möjligheter att göra oförglömliga utflykter ut i den berömda vildmarken, oavsett om du gillar att fiska, vandra, campa, paddla, bergsklättra eller ligga på stranden.

Utbildningar på University of Minnesota

I samarbete med University of Minnesota erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.

Läs mer om utbildningarna på University of Minnesota.

Spana in University of Minnesota i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Det är väldigt stort framförallt, över 50 000 studenter fördelade på två campus, ett i Minneapolis och ett i Saint Paul. Det var lite överväldigande i början att hitta var man skulle vara bland alla byggnader och rum men man vänjer sig.

– Gustav B, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!

Jag tycker att undervisningen fungerar mycket bra, det är väldigt olika beroende på vilken class och lärare som håller i den. Jag har en där jag bara lyssnar på Lectures, en där vi har vissa diskussioner i par eller svarar på frågor från professorn, en där vi diskuterar mycket i små grupper och en där vi har mycket diskussioner i hela klassen. Jag gillar Minneapolis väldigt mycket, campuset är väldigt trevligt och säkert och känns som en liten stad.

– Sanna R, Study Abroad

Jag ville ha något annorlunda och en riktig amerikansk upplevelse under studierna. Det finns väldigt mycket att hitta på och göra. Jag har exempelvis gått med i skolans Rugby Team.

– William Y, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!

Studera i Minneapolis

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Steven Engström, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan