Real Estate

Studera Real Estate utomlands

Drömmer du om att bli nästa stjärnmäklare? Om du är intresserad av försäljning av fastigheter krävs en bred utbildning i kombination med en utåtriktad personlighet och en förmåga att bygga upp ett personligt nätverk. Värderingsteknik, företagsekonomi, fastighetsrätt, fastighetsförmedling, juridik, marknadsföring och försäljning är alla ämnen som ingår i en mäklarutbildning. En utbildad mäklare ska kunna bedöma och värdera en fastighet korrekt, kunna de juridiska frågorna som är förenade med fastighetsaffärer och inte minst ha allmänna ekonomiska kunskaper.

Om du läser en mäklarutbildning utomlands är det viktigt att du efter avslutade studier vänder dig till Fastighetsmäklarnämnden om du önskar arbeta i Sverige. De kontrollerar att blivande fastighetsmäklare uppfyller utbildnings- och lämplighetskraven och registrerar dem som blir godkända i mäklarregistret.

På prestigefyllda University of California Los Angeles (UCLA) i USA kan du läsa ett populärt certifikat inom Business med inriktning mot Real Estate. Efter utbildningen har du möjlighet att ansöka om ett OPT-visum som ger dig rätt att stanna kvar i USA och arbeta under ett år. Blueberry-studenten Emma Wessman berättar om sin tid i LA och svarar på lite frågor i Utlandsstudiebloggen. Läs mer här om Emmas tid på UCLA.

College & Universitet

Real Estate - Blueberrys utbud av skolor