Studera i Spanien - Studera i Barcelona, Studera i Geneve, Studera i Madrid

Geneva Business School

Studera på Geneva Business School i Barcelona, Madrid eller Geneve

Geneva Business School grundades 1995 i Geneve under namnet Institut de Formation de Gestionnaire de Patrimoine (IFGP). Under de första åren var skolans fokus att utbilda privata bankirer i Schweiz. Under början av 2000-talet utvecklade högskolan sin profil och började satsa mer på en internationell utbildning och erbjöd möjligheten för studenter utan en bakgrund i bankvärlden att studera på högskolan. År 2019 fanns Geneva Business School med på listan över de tio bästa business skolorna i SchweizGeneva Business School har numera flera internationellt erkända utbildningar med specialiseringar inom bland annat de internationella, geopolitiska och digitala aspekterna av ledning och förvaltning, marknadsföring och entreprenörskap. Lärarna på skolan arbetar själva inom branschen vilket gör att de har stora insikter i pågående globala trender. Praktisk utbildning i klassrummet kombinerat med nära kontakt med business-världen gör att elever på Geneva Business School är fullt redo för arbetslivet efter avslutad utbildning. 

Geneva Business School har många viktiga partners och nära kontakter över hela världen med syfte att hela tiden utveckla utbildningarna och ge studenterna värdefulla kontakter.

Geneva Business School Logo

4 skäl att studera på Geneva Business School

  • Små klasser och personliga mentorskap för globalt ledarskap inom Schweizisk kvalitetsutbildning.
  • Möjligheter till praktik under och efter studierna.
  • Geneva Business School är en del av ett globalt nätverk för att främja sina studenters utbildning och möjligheter.
  • Studentaktiviteter för att stödja studenterna i att knyta kontakter och bygga nätverk oavsett miljö eller utmaning.

Business på riktigt – För framtida ledare!

Geneva Business School är en ledande handelshögskola som erbjuder avancerad, schweizisk kvalitetsutbildning i Barcelona, Madrid och Geneve. Denna högskola står i spetsen för innovativa inlärningsmetoder och är engagerad i användningen av ny teknik inom och utanför klassrummet. Bland annat använder skolan så kallade Google Classrooms för att främja interaktionen mellan studenterna, men även för att öka deras självförtroenden och skills. Som student på Geneva Business School kommer du dra nytta av personligt mentorskap samt få en skräddarsydd utbildning. Det professionella karriärteamet som finns på skolan hjälper till att hitta de bästa möjligheterna till praktikplats/internship och erbjuder professionell karriärvägledning för att förbereda studenter inför arbetslivet. Alla fakultetsmedlemmar är professionellt aktiva och kan därför erbjuda värdefulla insikter i nuvarande affärstrender och ge unik tillgång till deras globala professionella nätverk. En utbildning på Geneva Business School ger dig den konkurrensfördel som behövs på dagens jobbmarknad. Skolan har en professionell fakultet, ett internationellt företagsnätverk och slående karriärcoaching.

Hjärtat finns på campus

Geneva Business School har flera campus och filialer runt om i världen. Skolan grundades i Geneva och har sedan dess haft campus i staden. Under 2010 gjorde skolan en satsning för att finnas på fler platser i världen och öppnade då campus i Madrid och Barcelona.

Geneve

Geneva Business School har sitt huvudcampus i ett av de största finansdistrikten i världen med närhet till World Trade Organization och FN:s högkvarter. Med en blandning av kultur, fantastiska landskap, politik och företagande skapar staden en anda som lockar företag och organisationer från hela världen. I den schweiziska staden njuter studenterna av toppmoderna anläggningar och en internationell atmosfär.

Många år i rad har Geneve rankats som en av världens bästa städer att bo i, sett till den generella livskvalitén. Att studera i Geneve är med andra ord mycket mer än bara nätverksmöjligheter och strålande utbildningar.

Barcelona

Barcelona är känt som en teknisk knutpunkt och en av Europas främsta smarta städer. Kataloniens huvudstad är en verklig inkubator för innovationer, start-ups och nya företag. Staden är perfekt för unga entreprenörer, där man kan byta idéer med likasinnade. Denna atmosfär skapar fantastiska möjligheter vad gäller praktikplatser och arbeten för studenter på Geneva Business School, både under och efter studierna. Barcelona är den femte mest innovativa staden i Europa och den 13:e mest innovativa staden i världen. Campuset ligger mitt i smeten och är designat med tysta studie-zoner men det finns även studieplatser ämnade för grupparbeten och diskussioner.

Blueberry besökte Geneva Business School’s campus i Barcelona och tog då även en tur runt i närområdena. Bara några hundra meter från campus ligger det populära turiststråket La Rambla. Gatan är den perfekta destinationen när det gäller att äta lunch eller ta det lugnt mellan lektioner och bibliotekstimmar, eftersom den ligger centralt i staden. Geneva Business School ligger inom 30 minuter till fots från den berömda kyrkan La Sagrada Familia som fortfarande byggs, efter 135 år, med planer på att färdigställas år 2026.

Madrid

Med över 6,5 miljoner invånare är Spaniens huvudstad en av Europas största städer. Madrid anses vara Sydeuropas finanscentrum och är en ledande stad inom mode, konst, media, underhållning och politik. Geneva Business School slog upp portarna för sitt campus i Madrid under hösten 2018, vilket innebär moderna byggnader och utrustning som är uppdaterad utefter studenternas utbildning och behov. Studenterna på Geneva Business School har även möjlighet att närvara vid nätverksevent av högsta klass för att kunna knyta kontakter inför framtiden. Madrid är hemmet för stora bolag som KPMG, PwC och Deloitte och i staden finns en sann entreprenörsanda. Geneva Business School’s campus i Madrid ligger centralt i närheten av Royal Palace of Madrid, Plaza de España och Gran Vía.

Utbildningar på Geneva Business School

I samarbete med Geneva Business School erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad –  2 terminer
  • Top-up Degree – 1 år
  • Bachelor Degree – 3 år
  • Masterprogram – 1 till 1,5 år

Läs mer om utbildningarna på Geneva Business School här.

Följ Geneva Business School på sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube
Twitter

Studera i Barcelona

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i Spanien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sabina Fernandez, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan