Studera i England - Studera i Birmingham, Studera i Brighton, Studera i Bristol, Studera i Dublin, Studera i London, Studera i Manchester

BIMM

Studera musik på BIMM i England & Irland

Studera musik på prestigefyllda musikskolan British & Irish Modern Music Institute (BIMM) i England eller Irland! Du kan välja mellan London, Brighton, BristolManchester och Birmingham i England. Du kan även studera i Dublin på Irland. Dessutom kan du studera i Tyskland på BIMM Berlin eller deras nyöppnade campus i Hamburg. BIMM erbjuder utbildningar i modern musik för dig som är intresserad av en framtida karriär inom sång, trummor, gitarr, bas, music production, songwriting, music business och music journalism. Förutom att bli till exempel artist eller producent kan du även bli agent, skivbolagsdirektör eller arbeta med PR och marknadsföring i musikbranschen.

BIMM Institute Logo

4 skäl att studera musik på BIMM

  • Europas ledande musikhögskola med mängder av kända artister som studerat här.
  • Mycket bra lärare och gästföreläsningar från musikstjärnor.
  • Du får ett stort kontaktnät och hjälp från BIMM att hitta spelningar och jobb.
  • Kombinera studier på flera campus i England, på Irland och i Berlin.

Ta chansen att synas i rampljuset

Den brittiska musikindustrin omsätter mer än 50 miljarder kronor varje år och försörjer fler än 140 000 människor. Under mer än 10 år har BIMM producerat och utbildat många av branschens mest framgångsrika talanger. Allt från framstående artister/band, sångskrivare, musiker till agenter, producenter och journalister. Efter avslutad utbildning är du redo för att kliva rakt ut på scenen.

Med 7000 studenter utspritt på åtta olika campus så är BIMM:s kontaktnät oerhört stort! BIMM hjälper dessutom sina studenter genom att arrangera spelningar och festivaler. Varje vecka håller stora och erkända artister i så kallade Masterclasses, en unik chans för studenterna att få träffa och lära utav de största ifrån branschen.

Musikbranschen är oerhört stor och det finns utbildningar även för dig som inte är intresserad av att bli musiker. BIMM har t.ex. även utbildningar inom Music Journalism, Event Management och Music Business.

Studera på Europas största och ledande musikhögskola

Vill du studera modern musik så är BIMM Europas största och ledande musikhögskola. Under sina 30 år i branschen har BIMM utbildat fler framgångsrika musiker än någon annan skola i Europa. Statistik visar att över 83 % av skolans examinerade studenter arbetar inom musikbranschen vilket är en väldigt hög siffra. Några välkända musiker som studerat på BIMM är James Bay, George Ezra, Izzy Bizu, medlemmarna i The Kooks och Ed Drewitt (låtskrivare till bland annat One Direction, Olly Murs & Little Mix). Andra alumner arbetar med några av världens största artister som till exempel Adele, Jason Derulo, Madonna, Radiohead och Kylie Minogue. Alumnen Natasha Bent arbetar idag på Coda Music Agency (Take That, Disclousure, Ellie Goulding, Bastille och Imagine Dragons) medan Jordan Whitmore jobbar som A&R på Atlantic Records. Studierna på BIMM kan öppna många dörrar för dig – ta chansen!

Campus i viktiga musikstäder

BIMM har strategiskt positionerat sina fem brittiska campus i viktiga musikstäder som London, Brighton, Manchester, Bristol och Birmingham i England och Dublin på Irland. Med Blueberry kan du även studera på BIMM Berlin och BIMM Hamburg. Det går även att kombinera studieorterna, till exempel Berlin och London. London är den populäraste studieorten och är en musikstad i absolut världsklass. Här knyts kontakter redan under studierna och det finns många ställen att få gig på.

BIMM:s campus i London

London är en av världens musikhuvudstäder, få städer kan skryta med så många föreställningar och konserter varje kväll. Det är också en väldigt multietnisk stad vilket ger ett rikt kulturliv med många spännande musikklubbar i olika genrer. BIMM London ligger i västra London, nära tunnelbanestation Fulham. Skolan har med sina utbildningar hjälpt flera generationer av musiker från hela världen att få en bra start på sin karriär. Man erbjuder små klasser (ca 12 studenter per klass) vilket ger utrymme för den enskilde studenten, här riskerar du inte att försvinna i mängden.

Under din tid på skolan har du chansen att synas i rampljuset och delta på en mängd olika ”jam nights” och uppträdanden på lokala pubar och scener. Skolan samarbetar bland annat med följande: Shepherds Bush Empire, 02 Islington, The Garage och Dingwalls.

BIMM:s campus i Brighton

Brighton genomsyras av musik och artisteri. Varje kväll kommer du att höra de ljuva pulserande ljuden av liveband genom stadens kärna. Du får höra såväl bisarra gatumusikanter, internationella spelningar som lokala band på någon av de flera hundra lokaler, barer, pubar och nattklubbar som finns i staden. Många av dessa är även från BIMM vilket gör att du har stor möjlighet att nå ut med din musik om du väljer BIMM Brighton. Alla Brightons livespelningar gör staden till ett paradis för musikälskare och för dem som vill spela inför publik är det lätt att få gig. Staden har även många musikfestivaler och i maj anordnas Englands största Arts Festival.

I storstadsområdet runt Brighton bor nära 500 000 människor så förutom musiken finns det mycket annat se och göra. Utforska några av Englands finaste stränder och den världsberömda piren. Slappna av i stadens kaféer, barer och restauranger eller lär dig om stadens historia på de fina museer som finns i området.

BIMM:s campus i Manchester

Manchester, industristaden som förr kännetecknades av Manchesterbyxan. Mycket har förändrats och under 1970-talet blev Manchester den hippaste staden i Storbritannien, välkänd för sin musik och sitt sprudlande uteliv. Idag är staden en viktig plats för det brittiska musikimperiet och har en lång lista av framgångsrika musiker och band som slagit igenom internationellt, till exempel The Smiths, New Order, Joy Division, The Stone Roses och Oasis.

Det är en självklarhet för BIMM att kunna erbjuda en äkta brittisk studieupplevelse med få internationella studenter och i en stad som har en stor betydelse i den engelska musikindustrins historia. Lärarna på BIMM är yrkesverksamma och brinner för musiken och har även direkta kontakter med musikindustrin. Här finns det goda möjligheter till praktikplatser på bland annat Sony Music, EMI, Universal Music, Warner Musik UK och hos flera stora festivalarrangörer som Festival Republic och Bestival.

En examen från BIMM Manchester ackrediteras av Blueberrys samarbetspartner University of Sussex för att garantera en utbildning med hög kvalitet på akademisk nivå.

BIMM:s campus i Bristol

Bristol är en undangömd pärla när det kommer musikscenen i England. 2010 utsågs staden till Storbritanniens ”mest musikaliska” stad baserat på aktiva musiker i relation till antalet invånare i staden. BIMM Bristol är omtyckt bland studenterna då man inte bara har tillgång till fantastiska faciliteter utan utbudet av open mic nights och livemusik är enormt. BIMMs lokaler ligger centralt i Bristol och har allting du kan behöva för att utvecklas som musiker. Bristol har varit hemort för välkända artister så som Bad Company, Way Out West och Massive Attack.

Lärarna på BIMM Bristol är alla själva aktiva inom musikscenen i staden och kan ge värdefulla tips om hur man tar sig in och fortsätter utvecklas. Bristol är även en mycket omtyckt studentstad vilket gör det till en perfekt plats att vara både musiker och student.

BIMM:s campus i Dublin

I Dublin på Irland kan du räkna med att få rejält med inspiration för dina musikstudier! Den irländska musikscenen är mycket starkt, både när det gäller modern musik och den unika irländska folkmusiken. Pubkulturen är legendarisk och livespelningarna är många i Irlands charmiga huvudstad. Som student på BIMM Dublin har du möjlighet att spela live på ställen som Workman’s Club och Whelan’s. Dessutom kan du repetera och spela in på Temple Lane Studios. Många av lärarna är själva aktiva på den irländska livescenen och har garanterat alla kontakter du behöver i branschen. Skolan ser aktivt till att du får komma ut och spela och synas på riktigt bra ställen i Dublin. Bland annat har BIMM-studenter spelat live med The Script på legendariska Temple Bar. The Script är för övrigt bara några av alla de världskända artister som startat sin karriär just här. Några andra värda att nämna är U2, Thin Lizzy, Van Morrisson, Westlife, The Pogues, Sinead O’ConnorEnyaDamien Rice, Johnny Logan och The Cranberries.

BIMM:s campus i Hamburg

Äntligen har BIMM öppnat ett campus även i Hamburg! Det har nog inte undgått någon att självaste Beatles drog igång sin dunderkarriär i just Hamburg och sedan dess har staden haft ett öga för nya spännande band. Här finns ett rikt klubbliv med mycket chanser att utveckla din scenvana, kanske på några av de välkända klubbarna som Molotov Club där band som The Killlers, The White Stripes, och Mumford & Sons har spelat. BIMM kommer att jobba nära med Clouds Hill Studio som kommer att tillhandahålla musikutrustning och ytterligare undervisningsutrymme. Personalen på BIMM har i vanlig ordning bakgrund och är själva aktiva i musikbranschens olika hörn.

Utbildningar på BIMM

I samarbete med BIMM erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Diploma – 1 år.
  • Degree – 3 år (Bachelor eller BMUS)
  • Master – 1 år

Läs mer om utbildningarna på BIMM.

Spana in BIMM i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Många av lärarna på BIMM har jobbat med internationella popstjärnor och andra välkända musiker över hela världen.

– Teresa K, Diploma in Vocals

Läs studentberättelsen här!

Jag trivs så bra här på musikskolan BIMM i London att jag tänker stanna 3 år till och göra Bachelorn!

– Per-Emil F, One Year Diploma – Drums

Läs studentberättelsen här!

Vill du plugga utomlands? Go for it! Tveka inte! Det ”värsta” som kan hända är att det inte funkar och man flyttar hem igen. Men att chansa är så värt det! Livet är till för att utforska, så ut i världen med er!

– Bella L, Diploma in Vocals & Bachelor in Event Management

Läs studentberättelsen här!

Bästa minnet hittills är nog första veckan innan terminen startade. Att få träffa alla BIMM elever och lära känna massa nya människor. Massa roliga event och mycket musik!

– Rasmus B, Diploma in Music Production

Läs studentberättelsen här!

Studera i Brighton

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i England

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Linn Forsander, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan