Stetoskop och böcker

PreMed Onlinekurs

Blueberrys PreMed-kurs förbereder dig för antagningsprov inför medicinstudier.

Har du svårt att komma in på medicinutbildningar här i Sverige? Tappa inte hoppet! Det är oftast lättare att bli antagen till läkare, tandläkare och veterinär utomlands genom universitetens egna antagningsprover. Du testas främst i Kemi och Biologi och många väljer att först gå en “pre-medical” för att öka chansen att bli antagen. Blueberry vill hjälpa dig uppfylla dina läkardrömmar – därför introducerar vi nu vår PreMed-kurs, som förbereder dig på att klara av antagningsproven till läkarstudier.

Mer information om medicinstudier utomlands:

Hur fungerar PreMed?

  • Blueberrys PreMed-kurs är blended och kombinerar onlineföreläsningar med individuellt stöd av kunniga lärare, så att du får den hjälp du behöver.
  • Kursen pågår i 10 – 12 veckor med två videoinspelade föreläsningar per vecka, främst inom PreMed ämnena Kemi och Biologi. För dig som även behöver fysik lägger du till 2 extra veckor och 2.800kr på kurspriset. Då ingår handledning även under dessa 2 veckor.
  • Våra två föreläsare följer dig och ger support och svarar på frågor i ett gemensamt forum under hela kursen.
  • Du får både en grupp- och individanpassad undervisning, vilket skiljer Blueberrys PreMed från många andra PreMed-kurser som erbjuds.
  • Mellan lektionerna får du uppgifter relaterade till innehållet i föreläsningarna, och under kursens gång gör du övningsprov som är utformade för att förbereda dig inför det riktiga antagningsprovet.
  • All kurslitteratur ingår i kursavgiften och du har tillgång till alla videoföreläsningar i 4 månader. Innehållet är specialanpassat för antagningsprov på medicinuniversitet i Europa, och tillsammans ser vi ser till att du får den kunskap du behöver för att bli antagen – du behöver alltså enbart fokusera på studierna.
  • Kurslitteraturen som vi använder är:

Simon, E. et al. (2019). Campbell Essential Biology with Physiology, Global Edition. London: Pearson Education.

Bokomslag för kurslitteratur för premed studenter

Campbell Essential Biology with Physiology – Biologin som lärs ut i den här boken är mycket relevant inför ditt antagningsprov . Den lär dig som student att se på världen med hjälp av ett vetenskapligt tankesätt. Författarna utrustar dig till att kunna relatera begrepp från studierna och tillämpa verklig data.  Kostnad ca 700kr, ingår i kurspriset.

 

Timberlake, K. C. (2016). Basic Chemistry, Global Edition [e-book]. 6th ed. London: Pearson Education.

Bokomslag för kurslitteraturen Basic Chemistry för PremedBasic Chemistry – fungerar som en mycket bra bas för dig som ska ta antagningsprov inför medicinstudier. Boken introducerar dig som student till de väsentliga vetenskapliga och matematiska begrepp inom allmän kemi. Med ett enkelt språk och ett måttligt tempo är texten lätt att följa för både nybörjare inom ämnet såväl som för studenter som behöver fräscha upp sitt minne inom ämnet. Kostnad ca 800kr, ingår i kurspriset.

 

Allt du behöver är en datorFaktaruta för PreMed kurserna

Blueberry använder den väletablerade plattformen Learnster, som vi har lång erfarenhet av och som prisats av såväl våra föreläsare som våra studenter. Learnster är mycket användarvänligt och är utformad för att skapa och hålla kvar engagemang. Via Learnster kommer du få massor med information, frågor att öva på och annat som kommer underlätta inför antagningsprovet. Videolektionerna på kursen är inspelade i HD, så att du får en så verklighetstrogen upplevelse som möjligt.

Erfarna lärare inom medicin och biologi

Kursen hålls av forskaren Armin Aminy och biologen Veronika Åsman. De är mycket kunniga och kompetenta inom medicin och biologi, och har blivit handplockade av Blueberry för att ha lång erfarenhet inom sina respektive områden. Armin undervisar läkarstudenter vid Karolinska Institutet och har lång bakgrund inom medicinsk forskning, medan Veronika är utbildad biolog från Göteborgs universitet och har även lång erfarenhet som lärare. Vi på Blueberry vet att inte alla med bakgrund i medicin är bra lärare – därför kommer du undervisas av föreläsare som inte bara har spetskompetens inom området, utan även pedagogisk erfarenhet och kunskap om hur man bäst lär ut.

   Armin Forskare & föreläsare

Inspireras av gästföreläsaren, överläkare Per Hamid Ghatan

Per Hamid är en av Sveriges ledande forskare inom hjärnskador samt överläkare, doktorand och specialist med över 40 års erfarenhet. Han var t.ex. först i landet med att tillämpa farmakologiska principer inom rehabilitering, det vill säga användningen av läkemedel för patienter med hjärnskador och smärttillstånd. Han gjorde även stora insatser under coronapandemin, och har arbetat som konsult och vetenskaplig rådgivare. Läkarstudierna kan ta dig många vägar och kunskapen som du tillhandahåller kan användas i många sammanhang, menar Per. En läkarutbildning är gränslös och ger dig grunden att arbeta både inom och utanför vården, så frågan är – Vad brinner du för?

Per Hamid Ghatan

Kvalitéundervisning till förmånligt pris

Utöver 20 videoföreläsningar, får gruppen stöd och support från föreläsarna under kursens gång. Här kan du ställa frågor, diskutera problem och även få individuell hjälp med uppgifter. Perfekt kombination tycker våra studenter och vi på Blueberry. Priset hålls nere samtidigt som gruppen får återkoppling och stöd direkt från läraren. Kursavgiften ligger på 23 500 SEK, och det finns inga dolda kostnader i och med att all studiematerial redan ingår i priset. Det enda du behöver är en dator med tillgång till internet.

Studera utomlands till läkare, tandläkare och veterinär

När du gått Blueberrys PreMed-kurs har du mycket goda möjligheter att klara antagningsprovet inför dina läkarstudier, även om betygen inte räckte för att komma in på läkarutbildningen i Sverige. Vi jobbar i nära samarbete med 6 medicinskolor i Litauen, Spanien, Kroatien, Lettland och Slovakien. Om du är osäker på vilket universitet du ska välja, kan en av Blueberrys rådgivare hjälpa dig hitta rätt. Vi hjälper dig även med hela ansökningsprocessen, till exempel med visum, CSN, budget och boende – som alltid, helt kostnadsfritt.

Vilka universitet kan jag söka till efter PreMed?

Kursen förbereder dig för antagningsprov till medicinska universitet i Europa. Följande universitet som vi på Blueberry samarbetar med och rekommenderar har antagningsprov för läkarutbildning, tandläkarutbildning eller veterinärutbildning:

Till följande universitet söker du på basis av dina betyg från gymnasiet. Önskar du ändå repetera dina kunskaper och få en mjukare start är du också välkommen att anmäla dig till vår PreMed-kurs.

 

Undervisning av föreläsare med medicinsk kompetens och erfarenhet inom pedagogik – anmäl dig till Blueberrys PreMed-kurs idag!

 

Frågor om PreMed? Kontakta vårt medicinteam

Victoria profilbild   Ella profil  Steven Profil

Kontakta oss!

victoria@blueberry.nu
08-408 88 485

College & Universitet

PreMed Onlinekurs - Blueberrys utbud av skolor