Stetoskop och böcker

PreMed Onlinekurs

To view this page in English, press here.

Blueberrys PreMed-kurs förbereder dig för antagningsprov inför medicinstudier

Har du svårt att komma in på medicinutbildningar här i Sverige? Tappa inte hoppet! Det är oftast lättare att bli antagen till läkarprogrammen utomlands genom universitetens egna antagningsprover. Du testas främst i kemi och biologi och många väljer att först gå en “pre-medical” för att öka chansen att bli antagen. Blueberry vill hjälpa dig uppfylla dina läkardrömmar – med vår PreMed kurs, som förbereder dig på att klara av antagningsproven till läkarstudier.

Mer information om medicinstudier utomlands:

Hur fungerar PreMed?

  • Blueberrys PreMed-kurs är hybrid och kombinerar onlineföreläsningar med individuellt stöd av kunniga lärare, så att du får den hjälp du behöver för att förbereda dig att klara medicinuniversitetens antagningsprov. I Learnster som är en mycket prisad digital plattform har du alltid tillgång till relevant övningsmaterial och lektionsvideos, för att på bästa möjliga sätt lyckas.
  • Kursen pågår i 12 veckor med två videoinspelade föreläsningar per vecka, främst inom PreMed-ämnena kemi och biologi. Föreläsningarna är anpassade för att du enkelt ska kunna lära dig nya kunskaper, repetera ämnena och få bästa möjliga ut av innehållet. För dig som även behöver fysik lägger du till 2 extra veckor och 2.900kr på kurspriset. Då ingår en handledning även under dessa 2 veckor.
  • Allt innehåll i kursen ges på engelska och följer en strukturerad kursplan för att optimalt förbereda dig inför de verkliga antagningsproven. Du har även möjlighet att chatta med dina kursledare på svenska.
  • Våra två kompetenta föreläsare, forskaren Armin Aminy och biologen Veronika Åsman håller i kursen. Armin undervisar läkarstudenter vid Karolinska Institutet och har lång bakgrund inom medicinsk forskning, medan Veronika är utbildad biolog vid Göteborgs universitet och har även jobbat som lärare. Våra föreläsare följer dig genom hela kursen och ger support samt svarar på frågor i ett gemensamt forum under hela kursen. Detta gör det enklare för dig att se så att du förstått innehållet och repetera viktig kunskap.
  • Du får både en grupp- och individanpassad undervisning, vilket skiljer Blueberrys PreMed-kurs från många andra PreMed-kurser som erbjuds. En gång i veckan träffas du online tillsammans med gruppen och föreläsarna för att gå igenom veckans lektionsinnehåll och diskutera kring de frågor som uppstått.
  • Mellan lektionerna får du rikligt med uppgifter relaterade till innehållet i föreläsningarna, och under kursens gång gör du övningsprov som är utformade för att förbereda dig inför det riktiga antagningsprovet. Utöver 20 videoföreläsningar, får gruppen stöd och support från föreläsarna under kursens gång. Här kan du ställa frågor, diskutera problem och även få individuell hjälp med uppgifter. På så sätt får du en överblick vad du behöver repetera samt att du blir mer van vid upplägget som det riktiga provet är utformat efter.
  • All kurslitteratur ingår i kursavgiften och allt du behöver för att delta är en dator. Du har tillgång till alla videoföreläsningar i 3 månader efter avslutad kurs för att kunna repetera och fortsätta dina självstudier även efter att kursen är avslutat. Innehållet är specialanpassat för antagningsprov på medicinuniversitet i Europa, och tillsammans ser vi ser till att du får den kunskap du behöver för att bli antagen – du behöver alltså enbart fokusera på studierna, vi hjälper dig med resten!

Varför välja Blueberrys PreMed-kurs?

  • Öva upp din engelska och medicinska termer med hjälp av omfattande och kvalitativt innehåll som förbereder dig på bästa sätt för antagningsprovet
  • Få övningsuppgifter och testprov, tagna från riktiga prov. Allt samlat i den prisbelönta användarvänliga svenska plattformen Learnster.
  • Chans till stipendium på 50% av kursavgiften
  • Fantastiska lärare i form av Armin som också undervisar läkarstudenter på Karolinska Institutet och Veronica som är en mycket populär ämneslärare i biologi
  • Kursstart flera gånger per år
  • Du får en personlig studievägledare som helt kostnadsfritt hjälper dig med alla frågor om PreMed, samt med hela processen för din ansökan till medicinskolor
  • Vi har många nöjda kursdeltagare som tidigare läst kursen som vi kan sätta dig i kontakt med
  • Låg kostnad och om du mot all förmodan inte klarar provet får du läsa kursen igen utan tillkommande kostnad

Vanliga frågor och svar om Blueberrys PreMed-kurs

Vilka universitet kan jag söka till efter PreMed?

Vår PreMed-kurs förbereder dig för antagningsprov till medicinska universitet i Europa. Följande universitet som vi på Blueberry samarbetar med och rekommenderar har antagningsprov för läkarutbildning, tandläkarutbildning eller veterinärutbildning:

Till följande universitet söker du på basis av dina betyg från gymnasiet. Önskar du ändå repetera dina kunskaper och få en mjukare start är du också välkommen att anmäla dig till vår PreMed-kurs.

Hur ser upplägget för PreMed ut?

Blueberrys PreMed-kurs har en hybrid undervisning med inspelade föreläsningar kombinerat med support från lärare i ett gemensamt forum där frågor kan ställas. Under kursens gång är det 13 handledningstillfällen. Se detaljerat kursprogram här.

Vad behöver jag för att läsa PreMed?

För att kunna ansöka till PreMed behöver du ha allmän högskolebehörighet. Förutom det är allt du behöver en dator. Blueberry använder den väletablerade plattformen Learnster, som vi har lång erfarenhet av och som prisats av såväl våra föreläsare som våra studenter. Learnster är mycket användarvänligt och är utformad för att skapa och hålla kvar engagemang. Via Learnster kommer du få massor med information, frågor att öva på och annat som kommer underlätta inför antagningsprovet. Videolektionerna för PreMed kursen är inspelade i HD, så att du får en så verklighetstrogen upplevelse som möjligt.

Vad händer om jag inte klarar antagningsprovet?

Om du mot all förmodan inte klarar antagningsprovet så får du läsa vår PreMed-kurs en gång till, utan kostnad.

När är kursstart för Blueberrys PreMed-kurs?

Blueberrys PreMed-kurs har flera kursstarter per år. Kommande kursdatum för 2024 är:
23 september – 13 december (12 veckor)

Vad kostar det att läsa PreMed?

Kurskostnaden är 23.500 SEK inklusive kursmaterial. För respektive kursstart 2024 delar vi ut ett stipendium på 50% av kurspriset, dvs 11.750SEK. Deadline för att ansöka om stipendium är två månader innan respektive kursstart.


För att ansöka om stipendium, mejla din motivering till medicine@blueberry.nu 

Bokningsformulär för PreMed

Här kan du anmäla dig till PreMed

Har du frågor om vår PreMed-kurs?

Kontakta oss här

Blueberrys PreMed ger dig kvalitétsundervisning till förmånligt pris

Utöver 20 videoföreläsningar, får gruppen stöd och support från föreläsarna under kursens gång. Här kan du ställa frågor, diskutera problem och även få individuell hjälp med uppgifter. Perfekt kombination tycker våra studenter och vi på Blueberry. Priset hålls nere samtidigt som gruppen får återkoppling och stöd direkt från läraren. Kursavgiften ligger på 23 500 SEK, och det finns inga dolda kostnader i och med att all studiematerial redan ingår i priset. Det enda du behöver är en dator med tillgång till internet.

En PreMed-kurs hjälper dig bli antagen för studier till läkare, tandläkare och veterinär

När du gått Blueberrys PreMed-kurs har du mycket goda möjligheter att klara antagningsprovet inför dina läkarstudier, även om betygen inte räckte för att komma in på läkarutbildningen i Sverige. Vi jobbar i nära samarbete med 6 medicinskolor i Litauen, Spanien, Kroatien, Lettland, Slovakien och Tjeckien. Om du är osäker på vilket universitet du ska välja, kan en av Blueberrys rådgivare hjälpa dig hitta rätt. Vi hjälper dig även med hela ansökningsprocessen, till exempel med visum, CSN, budget och boende – som alltid, helt kostnadsfritt.

PreMed-kurs med erfarna lärare inom medicin och biologi

Blueberrys PreMed-kurs hålls av forskaren Armin Aminy och biologen Veronika Åsman. De är mycket kunniga och kompetenta inom medicin och biologi, och har blivit handplockade av Blueberry för att ha lång erfarenhet inom sina respektive områden. Armin undervisar läkarstudenter vid Karolinska Institutet och har lång bakgrund inom medicinsk forskning, medan Veronika är utbildad biolog från Göteborgs universitet och har även lång erfarenhet som lärare. Vi på Blueberry vet att inte alla med bakgrund i medicin är bra lärare – därför kommer du undervisas av föreläsare som inte bara har spetskompetens inom området, utan även pedagogisk erfarenhet och kunskap om hur man bäst lär ut.

   Armin Forskare & föreläsare


Kurslitteratur för Blueberrys PreMed-kurs:

Simon, E. et al. (2019). Campbell Essential Biology with Physiology, Global Edition. London: Pearson Education.

Campbell Essential Biology with Physiology – Biologin som lärs ut i den här boken är mycket relevant inför ditt antagningsprov . Den lär dig som student att se på världen med hjälp av ett vetenskapligt tankesätt. Författarna utrustar dig till att kunna relatera begrepp från studierna och tillämpa verklig data.  Kostnad ca 900kr, ingår i kurspriset.

Timberlake, K. C. (2016). Basic Chemistry, Global Edition [e-book]. 6th ed. London: Pearson Education.

Basic Chemistry – fungerar som en mycket bra bas för dig som ska ta antagningsprov inför medicinstudier. Boken introducerar dig som student till de väsentliga vetenskapliga och matematiska begrepp inom allmän kemi. Med ett enkelt språk och ett måttligt tempo är texten lätt att följa för både nybörjare inom ämnet såväl som för studenter som behöver fräscha upp sitt minne inom ämnet. Kostnad ca 1000kr, ingår i kurspriset.

 

 

Frågor om Blueberrys PreMed-kurs? Kontakta vårt medicinteam

Victoria profilbild     Alexia

Kontakta oss!

medicine@blueberry.nu
08-121 566 53

 

College & Universitet

PreMed Onlinekurs - Blueberrys utbud av skolor