Studera i USA - Studera i Kalifornien, Studera i Los Angeles

University of California Los Angeles (UCLA)

Studera på University of California Los Angeles (UCLA)

UCLA. Fyra bokstäver som tillsammans symboliserar ”prestige and excellence”. University of California Los Angeles (UCLA) är ett av världens mest välkända universitet, både för nivån på utbildningen och för de många idrottsprestationerna.

Ta chansen att studera i Kalifornien på ett av de högst rankade universiteten i världen. Här kan du välja att läsa valfria kurser under en till två terminer som Study Abroad-student, eller läsa ett Certificate Program. Om du läst ett Certificate vid UCLA på minst 9 månader (3 quarters) kan du ansöka om ett OPT-visum som innebär att du har rätt att arbeta under ett år i USA efter avklarade studier.

Tips! På UCLA kan du studera ett certifikat i Real Estate Management (fastighetsmäklare) med praktik och chans att stanna kvar och jobba i USA efter examen.

UCLA logo på blueberry.nu

4 skäl att studera på UCLA

  • UCLA är ett av de högst rankade universiteten i världen.
  • Studera mitt i Los Angeles på ett mycket fint och idrottstokigt campus.
  • Praktiska, prisvärda och yrkesinriktade utbildningar.
  • Fyra terminsstarter per år.

UCLA är en superbra skola, standarden på undervisningen är hög och lärarna är mycket kunniga inom sina ämnen.

– Ida A, Certificate of Interior Design

Undervisningen fungerar gallant! Jag har fått ta del av så mycket kunskap och kommer att bygga min karriär utifrån det jag har lärt mig, utan tvekan!

– Alejandro S, Certificate in Acting

Jag tror att jag kommer att sikta på ett OPT år först och ev. efter det förlänga med ett till certifikat om det fortfarande känns intressant.

– Alice H, Certificate in Music Business

Perfekt läge i Los Angeles på berömt campus

UCLA ligger i populära stadsdelen Westwood i Los Angeles, alldeles intill Bel Air och Beverly Hills. Här har du närhet till mysiga restauranger, biografer, caféer och mer därtill. Som student på UCLA får du möjlighet att känna på storstadspulsen från LA och allt vad staden har att erbjuda. Endast en kort biltur från campuset hittar du Santa Monica och Venice Beach. Passa på att njuta av Stilla havet med avkopplande sol och bad.

Efter endast en kort tur runt campusområdet känner du säkerligen igen dig bland de pampiga byggnaderna och stora grönområdena. Många Hollywood-filmer och TV-serier har genom åren spelats in just här. Som student har du möjlighet att använda universitetets tennisplaner, swimmingpool, bibliotek, teater och biograf.

Bland de bästa lärarna i USA

Undervisningen sker i mindre klasser där du har chans att få bra kontakt med såväl lärare som kurskamrater. Universitetets lärare är i undersökningar bland de högst rankade i USA och tidigare studenter har bland annat blivit tilldelade Nobelpris och Pulitzer Prize. Skådespelare och musiker som Jack Black, Sean Astin, James Dean och George Takei är alla alumni-studenter från UCLA. Låt dig inspireras och utmanas på UCLA, ett av de högst rankade universiteten inte bara i USA utan världen över.

Utbildningar på UCLA

I samarbete med UCLA Extension erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 2 till 4 terminer.
  • Certificate – 2 till 7 terminer beroende på vilken inriktning du väljer.

Läs mer om utbildningarna på University of California Los Angeles.

Spana in University of California Los Angeles i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Jag är jättenöjd med tiden i Los Angeles och på UCLA, jag kan verkligen rekommendera er att åka dit!

Andreas Eriksson

Läs mer

Jag som pluggar Real Estate har också nu fått ett internship på en av de mest prestigefyllda firmorna i Beverly Hills. Jag ser dagligen hus för 100 miljoner kronor och träffar kändisar var och varannan dag.

Marcus Hermansson

Läs mer

Studera i Los Angeles

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i USA

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sofia Eriksson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan