Highway 101 och Big Sur bridge i Kalifornien

Studera utomlands

Studera utomlands
på college & universitet

Studera utomlands på CSN-berättigade utbildningar. Blueberry College & Universitet ger dig kostnadsfri studievägledning och hjälp genom hela ansökningsprocessen när du vill studera utomlands.

Som officiell representant för de skolor vi har i vårt noggrant utvalda utbud, hjälper vi dig med hela processen inför dina studier utomlands. Allt ifrån utbildningsval, CSN-ansökan och försäkring till att ge tips om boende och stötta dig genom processen.

Boka gratis studierådgivning här


Var kan jag studera utomlands?

Genom Blueberry kan du studera i Australien, Asien, Europa, Kanada, Sydamerika, USA och på Nya Zeeland. Oavsett vart du vill studera har vi något för dig i vårt breda utbud av skolor!

Se alla college & universitet här!

Finansiera dina studier utomlands med CSN

Blueberry representerar college och universitet som är CSN-berättigade. Det innebär att du kan finansiera dina studier utomlands med hjälp av studiemedel från CSN om du är svensk medborgare eller har ett permanent uppehållstillstånd här i Sverige. Vi hjälper dig med alla dina frågor inför dina studier utomlands gratis.  Läs mer om hur CSN funkar för utlandsstudier här.

Vad kostar det att studera utomlands?

Blueberry har ett brett utbud av college och universitet och priserna för att studera utomlands varierar beroende på ett flertal faktorer. Vilken skola du väljer, dina önskemål, exempelvis var du väljer att studera och ditt mål med studierna är faktorer som spelar in i kostnaden för dina utlandsstudier. Du kan se terminsavgifter och kursavgifter på varje skola under fliken Datum & Priser för respektive skolsida på våran hemsida. Du kan även kontakta oss om du har några frågor eller funderingar kring vad det kostar att studera utomlands.

Vad kan man studera utomlands?

Oavsett om du vill studera en hel utbildning utomlands, en sommarkurs eller läsa en termin med fristående kurser finns ett alternativ som passar just dig och dina mål!

Study Abroad-termin
(0,5-1 år)

Studera mellan 1-3 terminer utomlands och välj kurser inom ett eller flera olika ämnen. Study Abroad-termin (utlandstermin) är ett bra alternativ för dig som vill testa på olika ämnen eller utöka dina kunskaper inom ett visst område.

Study Abroad

Utbytestermin
(0,5 år)

Utbytestermin kan du göra om du redan studerar på högskola eller universitet i Sverige och vill studera 1-2 terminer utomlands med kurser som du kan tillgodoräkna dig i din svenska universitetsutbildning.

Utbytestermin

Certficate eller Diploma
(0,5-1 år)

Studera en kort ämnesspecialiserad utbildning inom ex. fitness, musik, design, marknadsföring eller business. Ett bra alternativ för dig som vill åka iväg på Gap-Year direkt efter gymnasiet eller för dig som vill bygga på din kunskap inom ett visst ämne för att ta nästa steg i karriären.

Certificate & Diploma

Associate’s Degree
(2 år)

Associate’s Degree är vanligt i USA. Det finns ingen egentlig motsvarighet till denna examen i Sverige, man kan säga att det motsvarar en halv kandidatexamen (sk. Bachelor Degree).

Associate's Degree

Top up Degree
(1-2,5 år)

Top-up degree är ett alternativ för dig som vill tillgodoräkna tidigare studier från en kvalificerad yrkesutbildning eller en Yrkeshögskola. En Top-up degree genomförs vanligtvis på 1 till 2,5 år och efter avslutad utbildning kan du ta ut en Bachelor degree inom det område du studerat.

 

Top-up Degree

Bachelor Degree (2-4 år)

En Bachelor Degree är motsvarigheten till det som i Sverige kallas kandidatexamen, vilket man får efter att ha studerat ett kandidatprogram på högskola eller universitet. Utomlands kan man studera en Bachelor’s Degree på mellan två och fyra år beroende på utbildningstyp och studietakt.

Bachelor's Degree

Master’s Degree
(1-2 år)

En Master’s Degree passar dig som redan har en Bachelor’s Degree och vill bygga på din kunskap inom ett specifikt ämne. Möjligheten att studera master finns på majoriteten av universiteten i vårt breda utbud av skolor.

Master's Degree

Intresserad av att studera utomlands men osäker över utbildningsval?

Kontakta oss för att boka in kostnadsfri studievägledning eller ställ en fråga.
Vi hjälper dig med alla funderingar och att hitta rätt kurser eller program för att du ska nå dina mål.

 

Kontakta oss!

Vilka ämnen kan jag studera utomlands?

Det finns många ämnesområden att välja mellan när du ska studera utomlands. Oavsett vad du är intresserad av finns det säkerligen något som passar. Du kan söka skola baserat på olika ämnesområden nedan.

Sök college & universitet här!
Utbildningar på Hawaii Pacific University på blueberry.nu

Har du frågor eller vill boka ett möte om studier utomlands?

Blueberry hjälper dig att välja rätt land och utbildning för just dig och dina önskemål! Vill du veta vad det kostar att studera utomlands? Kanske undrar du vad som krävs för att komma in på läkarlinjen utomlands? Boka in en kostnadsfri rådgivning med en personlig handledare idag och få svar på alla dina frågor. Förverkliga dina dröm om att studera utomlands med hjälp av oss på Blueberry!

Kontakta oss

Varför studera utomlands genom Blueberry College & Universitet?

Vi besöker många av våra utländska college och universitet varje år för att kunna ge dig så omfattande hjälp som möjligt innan du tar ett beslut om att studera utomlands på ett av våra partneruniversitet världen över. Vi känner våra skolor väl och har nära kontakt med dessa och vet vad som kommer passa just dig baserat på dina studiemål!

Om oss

”Det bästa med att studera utomlands är alla nya vänner, kulturella kunskaper och möjligheter man får!”

Erica, Santa Monica College

Tre tjejer blickar ut över hollywood

Vill du ha veta mer om hur det är att studera utomlands? Kika in utlandsstudiebloggen där studenter delar med sig kring sina upplevelser av hur det är att plugga utomlands!

Till utlandsstudiebloggen