Studera utomlands

Studera utomlands
på college & universitet

Studera utomlands på CSN-berättigade utbildningar. Blueberry College & Universitet ger dig kostnadsfri studievägledning och hjälp genom hela ansökningsprocessen när du vill studera utomlands.

Som officiell representant för de skolor vi har i vårt noggrant utvalda utbud, hjälper vi dig med hela processen inför dina studier utomlands. Allt ifrån utbildningsval, CSN-ansökan och försäkring till att ge tips om boende och stötta dig genom processen.

Kostnadsfri rådgivningVälj bland ca 100 college & universitet

Studera utomlands i hela världen

Oavsett om du vill studera i Australien, Asien, Europa, Kanada, Sydamerika, USA eller på Nya Zeeland har vi något för dig i vårt breda utbud av skolor.

 

Se alla college & universitet här!

Populära studiedestinationer

Studera i USA

Vad kan man studera utomlands?

Oavsett om du vill studera en hel utbildning utomlands, en sommarkurs eller läsa en termin med fristående kurser finns ett alternativ som passar just dig och dina mål!

Study Abroad-termin
(0,5-1 år)

Studera mellan 1-3 terminer utomlands och välj kurser inom ett eller flera olika ämnen. Study Abroad-termin (utlandstermin) är ett bra alternativ för dig som vill testa på olika ämnen eller utöka dina kunskaper inom ett visst område.

Study Abroad

Utbytestermin
(0,5 år)

Utbytestermin kan du göra om du redan studerar på högskola eller universitet i Sverige och vill studera 1-2 terminer utomlands med kurser som du kan tillgodoräkna dig i din svenska universitetsutbildning.

Utbytestermin

Certficate eller Diploma
(0,5-1 år)

Studera en kort ämnesspecialiserad utbildning inom ex. fitness, musik, design, marknadsföring eller business. Ett bra alternativ för dig som vill åka iväg på Gap-Year direkt efter gymnasiet eller för dig som vill bygga på din kunskap inom ett visst ämne för att ta nästa steg i karriären.

Certificate & Diploma

Associate’s Degree
(2 år)

Associate’s Degree är vanligt i USA. Det finns ingen egentlig motsvarighet till denna examen i Sverige, man kan säga att det motsvarar en halv kandidatexamen (sk. Bachelor Degree).

Associate's Degree

Top up Degree
(1-2,5 år)

Top-up degree är ett alternativ för dig som vill tillgodoräkna tidigare studier från en kvalificerad yrkesutbildning eller en Yrkeshögskola. En Top-up degree genomförs vanligtvis på 1 till 2,5 år och efter avslutad utbildning kan du ta ut en Bachelor degree inom det område du studerat.

 

Top-up Degree

Bachelor Degree (2-4 år)

En Bachelor Degree är motsvarigheten till det som i Sverige kallas kandidatexamen, vilket man får efter att ha studerat ett kandidatprogram på högskola eller universitet. Utomlands kan man studera en Bachelor’s Degree på mellan två och fyra år beroende på utbildningstyp och studietakt.

Bachelor's Degree

Master’s Degree
(1-2 år)

En Master’s Degree passar dig som redan har en Bachelor’s Degree och vill bygga på din kunskap inom ett specifikt ämne. Möjligheten att studera master finns på majoriteten av universiteten i vårt breda utbud av skolor.

Master's Degree

Intresserad av att studera utomlands men osäker över utbildningsval?

Kontakta oss för att boka in kostnadsfri studievägledning eller ställ en fråga.
Vi hjälper dig med alla funderingar och att hitta rät kurser eller program för att du ska nå dina mål.

 

Kontakta oss!

Vilka ämnen kan jag studera utomlands?

Det finns många ämnesområden att välja mellan när du ska studera utomlands. Oavsett vad du är intresserad av finns det säkerligen något som passar. Du kan söka skola baserat på olika ämnesområden nedan.

Sök college & universitet här!

Hur fungerar det att studera utomlands?

1. Vad vill jag uppnå med mina studier utomlands?

Fundera på anledningen till varför du vill studera utomlands, vill du kanske uppleva en ny stad och förbättra ditt språk eller studera kurser inom ett specifikt ämne för att tillgodoräkna dig i din nuvarande utbildning? Kanske vill du studera en hel kandidatexamen utomlands, en sk. Bachelor degree? Om du vet vad huvudsyftet är blir det enklare att hitta rätt bland alla valmöjligheter – något vi gärna hjälper dig med!

Vi rekommenderar att du kollar in vårt utbud av skolor för att få en överblick av vad du kan välja.

Se utbudet av college & universitet här!

2. Boka in kostnadsfri studievägledning

Att boka in ett möte med en studierådgivare på Blueberry är helt gratis. När du bokar in en rådgivning får du guidning med allt ifrån val av kurser, program, skola och CSN till råd om försäkring och boende med mera.

Vi ger dig gärna information kring hur det är att studera utomlands i olika länder och på olika skolor. Vårt mål är att inspirera dig till att fatta ett beslut som känns rätt för just dig och dina målsättningar.

Boka in gratis rådgivning här!

3. Ansök till ett college eller universitet

När du hittat en skola och utbildning som känns rätt för dig fyller du i ansökningsformuläret på Blueberrys hemsida för den skola du vill söka till. Vi kommer därefter att kontakta dig inom kort och ge dig all information du behöver för att komma igång med processen.

Utlandsstudier – så fungerar det!

4. Processen

Du får information från din personliga handläggare på Blueberry om vilka dokument du behöver skicka in för att vi ska kunna genomföra din ansökan. Vår hjälp är helt kostnadsfri, hur vi kan hjälpa dig gratis kan du läsa om här. Vi ser till att allt sker i tid och ger dig information om allt du bör tänka på under processens gång. Vi fungerar som ett stöd för dig och din kontaktperson är någon att vända dig till om nästan allt du kan tänkas undra inför dina studier utomlands. Så vad väntar du på? Spana in utbudet av skolor och studera utomlands du med! Du kommer med stor sannolikhet bli ditt bästa beslut någonsin!

Se alla college & universitet!

 

Har du frågor eller vill boka ett möte om studier utomlands?

Kontakta oss!

Varför studera utomlands genom Blueberry College & Universitet?

Om oss

”Det bästa med att studera utomlands är alla nya vänner, kulturella kunskaper och möjligheter man får!”

Erica, Santa Monica College

Vill du ha veta mer om hur det är att studera utomlands? Kika in utlandsstudiebloggen där studenter delar med sig kring sina upplevelser av hur det är att plugga utomlands!

Till utlandsstudiebloggen