Golden Gate bridge i San Fransisco

Studera utomlands

Studera utomlands
på college & universitet

Studera utomlands på CSN-berättigade utbildningar. Blueberry College & Universitet ger dig kostnadsfri studievägledning och hjälp genom hela ansökningsprocessen när du vill studera utomlands.

Här svarar vi på de vanligaste frågorna:

  1. Hur fungerar Blueberry
  2. Var kan jag studera utomlands
  3. Varför ska jag studera utomlands
  4. Vad kan jag studera utomlands
  5. Vad kostar det att studera utomlands
  6. Hur finansierar jag mina studier utomlands

   


 

 

 

Hur fungerar Blueberry?

Vi är den officiella representanten för de skolor som vi har i vårt noggrant utvalda utbud och vi hjälper dig med hela processen inför dina studier utomlands. Du ska känna dig trygg och att allt är under kontroll när du går ombord på flygplanet eller tåget på väg till din destination och du kan förväntansfullt pusta ut i stolen.

Blueberry hjälper dig gratis med allt ifrån utbildningsval, CSN-ansökan och att välja rätt försäkring till att ge tips om boende och stötta dig genom processen. Vi har fått höra av våra studenter att känslan när man är på väg till sin studieort utomlands är ett stort lugn, för att allt är ordnat, och ett pirr inför det som man har framför sig. Hur ska det bli?

På utlandsstudiebloggen kan du läsa om hur andra har upplevt att studera utomlands.

Boka gratis studierådgivning här

Var kan jag studera utomlands?

Vi samarbetar med runt 100 college och universitet över hela världen. Till exempel i England har vi nio samarbetspartners, i USA 20, i Australien 22, och i Nya Zeeland tre. Genom Blueberry kan du studera i Australien, Asien, Europa, Kanada, Sydamerika, USA och på Nya Zeeland.

Se alla college & universitet här!

Det finns stora moderna universitet och det finns små privata, och allt däremellan. En del erbjuder små klasser och rikligt med stöd för studenter. Vissa har satsat mycket på att ha aktiviteter för studenterna på campus. En del har campus i olika städer och ibland i olika länder.

Om du väljer en skola med flera campus kan det finnas möjlighet att byta till en annan stad eller annat land efter en termin eller två. Så om du som exempel börjar på ett campus på BIMM i London så kan du fortsätta studierna i BIMM Berlin. Liknande upplägg finns för franska Rennes Business School som erbjuder utbytesterminer till skolor i hela världen!

Här kan du läsa om Olivia som bytte skola under utbildningen.

Varför ska jag studera utomlands?

Att studera utomlands är en fantastisk möjlighet att växa som människa, både personligt och professionellt, samtidigt som du får en djupare förståelse för världen och dess mångfald. Att bo i ett annat land, ofta långt hemifrån, kräver att du tar ansvar för dig själv och din utveckling. Det stärker din självständighet, självförtroende och förmåga att anpassa dig till nya situationer.

Du kommer att utforska nya platser och uppleva äventyr som skapar minnen för resten av livet. Du kommer att vara omgiven av människor som talar ett annat språk och det ger dig möjlighet att förbättra dina språkkunskaper. Att tala flera språk är en härlig känsla och det är fördelaktigt både personligt och professionellt.

Arbetsgivare värdesätter ofta internationell erfarenhet. Att ha studerat utomlands visar på flexibilitet, anpassningsförmåga och kulturell medvetenhet, vilket kan göra dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. Många länder har dessutom unika akademiska program och tillvägagångssätt.

Genom att studera utomlands får du möjlighet att få nya perspektiv på ditt ämnesområde och möjlighet att ta del av olika undervisningsmetoder. Du kommer att få tillgång till internationella kontakter och utveckla ett globalt nätverk som du kommer ha glädje av resten av livet, både i jobbet och privat.

Utlandsstudier är berikande och livsförändrande. Därför bör du ta chansen att plugga utomlands. Här kan du se vilket universitet som skulle kunna passa dig.

Exempel på platser att uppleva under dina utlandsstudier

Längs med Australiens östkust i norr ligger det världskända Great Barrier Reef som är en fantastisk upplevelse för alla sinnen. Tänk att du kan studera i Townsville och åka ut till revet när det passar med en paus i pluggandet. Ett grymt bra ställe att ta dykarcertifikat!
Här kan du läsa om hur det är att studera i nordöstligaste Australien.

Eller så kan du plugga i Tokyo med sina 14 miljoner invånare och ett enormt utbud av vackra parker och platser tillägnade konst och harmoni. Här kan du ta del av det senaste i teknikutvecklingen! Och ta höghastighetståget Shinkansen till Kyoto, det är 47 mil västerut och tar endast två timmar.
Läs om Sonja som pluggade mitt i Tokyo.

Studera i New York där du kommer känna igen platser och scener från kända filmer och det ger en stark “jag-här-och-nu”-känsla att ha picknick i Central Park, strosa längs Broadway genom Chinatown och flera andra specifika kvarter. Shoppa second-hand på Manhattan eller i Brooklyn. Se de gula taxibilarna i tusental susa fram på gatorna mellan de höga skyskraporna som man också känner igen.
Läs mer om hur Karolina hade det när hon studerade i New York.

Vad kan jag studera utomlands?

Utbildningarna som erbjuds på våra college och universitet finns inom en rad olika ämnen, allt från ekonomi, psykologi, hälsa och medicin till olika konst- och designutbildningar på olika nivåer. Oavsett vad du vill studera har vi något för dig i vårt breda utbud av skolor!

Vill du bli läkare eller tandläkare, musikproducent för stora festivaler, modedesigner eller sneakerutvecklare, ingenjör inom rymdteknik, ljudexpert inom akustik och byggnadsutveckling, specialist på urbana flöden och infrastruktur, dansare, konstnär, affärsadvokat, internationell förhandlare, företagsekonom, miljötekniker, musikkompositör, rese- och turismspecialist?

Eller plugga public relations, kommunikation i digitala medier, UX-design, media och marknadsföring, innovation och entreprenörskap, hållbarhet och materialutveckling, organisation av olympiska spel och andra stora sport- och musikevent, musik- och ljuddesign, eller en kandidatexamen i kriminalteknik och brottsplatsundersökning? Du fattar, det finns verkligen något ämne för alla.

Det här var bara ett litet smakprov av ämnen. Du vill också veta vilken typ av utbildningar som finns. Se här vilka utbildningsnivåer det finns!

På vår hemsida finns en funktion där du kan välja college & universitet, ämne och land!

Vad kostar det att studera utomlands?

Blueberry har ett brett utbud av college och universitet och priserna för att studera utomlands varierar beroende på ett flertal faktorer. Vilken skola du väljer, dina önskemål, exempelvis var du väljer att studera och ditt mål med studierna är faktorer som spelar in i kostnaden för dina utlandsstudier. Du kan se terminsavgifter och kursavgifter på varje skola under fliken Datum & Priser för respektive skolsida på vår hemsida. Du kan även kontakta oss om du har några frågor eller funderingar kring vad det kostar att studera utomlands.

På vår blogg Utlandsstudiebloggen kan du läsa hur andra har upplevt sina studier, sina skolor och sina resor. Ta vara på andra studenters rekommendationer och tips!

Finansiera dina utlandsstudier med CSN

Blueberry representerar college och universitet som är CSN-berättigade. Det innebär att du kan finansiera dina studier utomlands med hjälp av studiemedel från CSN om du är svensk medborgare eller har ett permanent uppehållstillstånd här i Sverige. Vi hjälper dig gratis med alla dina frågor inför dina studier utomlands. Blueberry hjälper dig med ansökan till CSN. Läs mer om hur CSN funkar för utlandsstudier här.

Vad kan man studera utomlands?

Oavsett om du vill studera en hel utbildning utomlands, en sommarkurs eller läsa en termin med fristående kurser finns ett alternativ som passar just dig och dina mål!

Study Abroad-termin
(0,5–1 år)

Studera mellan 1 och 3 terminer utomlands och välj kurser inom ett eller flera olika ämnen. En Study Abroad-termin (utlandstermin) är ett bra alternativ för dig som vill testa på olika ämnen eller utöka dina kunskaper inom ett visst område.

Study Abroad

Utbytestermin
(0,5 år)

En utbytestermin kan du göra om du redan studerar på högskola eller universitet i Sverige och vill studera 1-2 terminer utomlands med kurser som du kan tillgodoräkna dig i din svenska universitetsutbildning.

Utbytestermin

Certficate eller Diploma
(0,5–1 år)

Studera en kort ämnesspecialiserad utbildning inom ex. fitness, musik, design, marknadsföring eller business. Ett bra alternativ för dig som vill åka iväg på Gap-Year direkt efter gymnasiet eller för dig som vill bygga på din kunskap inom ett visst ämne för att ta nästa steg i karriären.

Certificate & Diploma

Associate’s Degree
(2 år)

Associate’s Degree är vanligt i USA. Det finns ingen egentlig motsvarighet till denna examen i Sverige, man kan säga att det motsvarar en halv kandidatexamen (sk. Bachelor’s Degree).

Associate's Degree

Top up Degree
(1–2,5 år)

Top-up Degree är ett alternativ för dig som vill tillgodoräkna tidigare studier från en kvalificerad yrkesutbildning eller en yrkeshögskola. En Top-up Degree genomförs vanligtvis på 1 till 2,5 år och efter avslutad utbildning kan du ta ut en Bachelor’s Degree inom det område du studerat.

 

Top-up Degree

Bachelor’s Degree (2–4 år)

En Bachelor’s Degree är motsvarigheten till det som i Sverige kallas kandidatexamen, vilket man får efter att ha studerat ett kandidatprogram på högskola eller universitet. Utomlands kan man studera en Bachelor’s Degree på mellan två och fyra år beroende på utbildningstyp och studietakt.

Bachelor's Degree

Master’s Degree
(1–2 år)

En Master’s Degree passar dig som redan har en Bachelor’s Degree och vill bygga på din kunskap inom ett specifikt ämne. Möjligheten att studera en Master finns på majoriteten av universiteten i vårt breda utbud av skolor.

Master's Degree

Intresserad av att studera utomlands men osäker på utbildningsval?

Kontakta oss för att boka in en kostnadsfri studievägledning eller ställ en fråga.
Vi hjälper dig med alla funderingar och att hitta rätt kurser eller program för att du ska nå dina mål.

 

Kontakta oss!

Vilka ämnen kan jag studera utomlands?

Det finns många ämnesområden att välja mellan när du ska studera utomlands. Oavsett vad du är intresserad av finns det säkerligen något som passar. Du kan söka skola baserat på olika ämnesområden nedan.

Sök college & universitet här!
Utbildningar på Hawaii Pacific University på blueberry.nu

Har du frågor eller vill boka ett möte om studier utomlands?

Blueberry hjälper dig att välja rätt land och utbildning för just dig och dina önskemål! Vill du veta vad det kostar att studera utomlands? Kanske undrar du vad som krävs för att komma in på läkarlinjen utomlands? Boka in en kostnadsfri rådgivning med en personlig handledare idag och få svar på alla dina frågor. Förverkliga dina dröm om att studera utomlands med hjälp av oss på Blueberry!

Kontakta oss

Varför studera utomlands genom Blueberry College & Universitet?

Vi besöker många av våra utländska college och universitet varje år för att kunna ge dig så omfattande hjälp som möjligt innan du tar ett beslut om att studera utomlands på ett av våra partneruniversitet världen över. Vi känner våra skolor väl och har nära kontakt med dessa och vet vad som kommer passa just dig baserat på dina studiemål!

Om oss

”Det bästa med att studera utomlands är alla nya vänner, kulturella kunskaper och möjligheter man får!”

Erica, Santa Monica College

Tre tjejer blickar ut över hollywood

Vill du ha veta mer om hur det är att studera utomlands? Kika in utlandsstudiebloggen där studenter delar med sig kring sina upplevelser av hur det är att plugga utomlands!

Till utlandsstudiebloggen