Rennes SB campus

Studera i Frankrike - Studera i Rennes

Rennes School of Business

Studera på Rennes School of Business

Studera utomlands i hjärtat av franska Bretagne i studentstaden Rennes! Rennes School of Business (Rennes SB, eller RSB) är ett innovativt och modernt universitet med mycket fokus på företagande och hållbarhet. Rennes School of Business är en av de mest internationella handelshögskolorna i Europa, med över 100 nationaliteter på campus. All undervisning sker på engelska och 90% av lärarna och professorerna är från andra länder. Med över 350 partneruniversitet över hela världen erbjuder denna skola en unik möjlighet att studera i en internationell miljö från första året till examen. På Rennes SB studerar ca 5500 studenter varav en tredjedel är internationella. Huvudcampuset ligger i Rennes men möjlighet att studera vid ett mindre campus i hjärtat av Paris finns också.

På Rennes SB kan du läsa en treårig Bachelor Degree inom Management och ett flertal olika Masterprogram. Du kan även läsa en termin som del av din utbildning i Sverige. Rennes School of Business stoltserar med att vara trippelt ackrediterad samt hög ranking både nationellt och internationellt i flera av deras program.

 

4 skäl att studera på Rennes School of Business

  • Rankad nummer #2 i Frankrike för deras Bachelor.
  • Stort stöd för dig med entreprenörsanda som vill starta eget.
  • Studera i studentstaden Rennes bara 1,5 timme med tåg från Paris.
  • Möjlighet att täcka en hel Bachelor med CSN.

Trippel ackrediterad och högt rankad skola

Rennes School of Business (RSB) är en av de ledande handelshögskolorna i Frankrike och har en stark internationell profil. Det grundades 1990 och har sedan dess etablerat sig som en viktig aktör inom utbildning inom management, affärer och ekonomi. Rennes SB är ackrediterad av Equis Accredited, AACSB Accredited och AMBA Accredited!

Högskolan är känd för sin akademiska excellens, särskilt inom ämnen som management, marknadsföring, finans, entreprenörskap och internationella affärer. RSB har ett brett utbud av program, både på grundnivå och på masternivå, och erbjuder också doktorandprogram.

En anledning att söka sig till RSB är skolans starka kopplingar till näringslivet. Den har ett bra nätverk av företagspartners och erbjuder möjligheter till praktik, vilket ger studenterna verklig erfarenhet och möjlighet att knyta kontakter inom branschen.

Campus i studentstaden Rennes

Det stora campuset för Rennes School of Business ligger i Rennes, en stad i västra Frankrike som är känd för sitt universitetsliv och sin ungdomliga atmosfär. RSB är en mångkulturell skola med studenter från olika delar av världen, vilket ger en internationell miljö som kan vara mycket berikande för studenter som söker en global utbildning och interkulturell erfarenhet. Här skapar du ett starkt nätverk för hela din framtid.

Typiskt franska aktiviteter kan inkludera att besöka lokala marknader för att prova på ost och vin, att delta i fritidsaktiviteter som pétanque (ett boulespel), och att utforska den rika konst- och kulturscenen som teatrar och konstgallerier.

 

Campus i centrala Paris

I centrala Paris har Rennes SB ett mindre campus med cirka 300 studenter. Campuset öppnades år 2021 och är därför helt nytt och modernt! Här kan du studera Bachelor in Business Management, MSc in Luxury Marketing and Brand Management samt MSc in International Finance.

Utflykter

Fyra mil norrut ligger den fina hamnstaden Saint-Malo med sina imponerande havsmurar och där kan du alltid få färska ostron, äta superb Seafood och njuta av Atlantens kraft. Längre in i bukten ligger Mont Saint Michel, den lilla ön som är helt täckt av vackra byggnader och vägen ut till ön försvinner i havet när ebben blir till flod. Rakt österut finner du staden Le Mans, känd för sina biltävlingar. I Frankrike hittar du mysiga små byar och god mat överallt.

När det gäller nattklubbar, kan det vara värt att kolla in klubbar som ”Le Liberté” eller ”Le Bar’Hic”. Dessa är populära bland studenter och unga vuxna och kan erbjuda en rolig och livlig atmosfär.

Det finns alltid fler alternativ att utforska, så det kan vara bra att fråga lokalbefolkningen eller andra studenter när du är på plats för att få de senaste rekommendationerna och tipsen!

Mont Saint Michel
Mont Saint Michel

Utbildningar på Rennes School of Business

I samarbete med Rennes SB erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1-2 terminer
  • Bachelor Degree – 3 år
  • Master Degree – 2 år

Läs mer om utbildningar på Rennes SB här

 

Spana in Rennes SB i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Studera i Rennes

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Rennes-stad-restaurang

Studera i Frankrike

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sindre Løfsgaard, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan