Studera i Malaysia

Studera i Malaysia

Studera utomlands i Malaysia

Malaysia i Sydostasien är Thailands södra granne och här kan du räkna med värme, paradisstränder och riktigt god mat! Malaysia är ett toppmodernt asiatiskt land med stora framtidsplaner och frodig djungel.

Stränder och djungel i Malaysia

Malaysia består av Malacka-halvön samt de två delstaterna Sabah och Sarawak på norra delen av jätteön Borneo som Malaysia delar med Indonesien och Brunei. Halva Malaysia är täckt av regnskog vilket har resulterat i ett fantastiskt djur- och växtliv med många unika inslag, inte minst på Borneo. Klimatet är tropiskt regnskogsklimat med hög, ganska jämn temperatur året runt.

I norra Malaysia nära Thailand hittar du populära turistmål och favoriter för backpackers som öarna Langkawi och Perhentian Islands.

Det sjudande Kuala Lumpur

Huvudstaden Kuala Lumpur är en mångmiljonstad som pulserar av skön energi. Mixen av det traditionellt asiatiska och det moderna och västerländska möts på ett väldigt spännande sätt. Prisvärda klassiska marknader blandas till exempel med lyxiga shoppingcentrum med berg- och dalbanor inomhus. Över stan reser sig mäktiga Petronas Twin Towers som en symbol för det ambitiösa och moderna Malaysia. Kuala Lumpur är minst sagt en spännande stad att studera i!

Studieorter

Bra att veta om Malaysia

Valuta

Malaysiska Ringgit (MYR). Läs mer om valuta till Malaysia hos Forex.

Eluttag

240 Volt (Pinnang 230 Volt) adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Malaysia. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Malaysia? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Malaysia.

Studentvisum till Malaysia

Om du ska studera på college eller universitet i Malaysia behöver du söka studentvisum i god tid före studierna.

Vi skickar dig mer information om hur du går tillväga för att söka studentvisum när du är antagen på en utbildning i Malaysia. Då visumprocessen kan vara ganska lång är det bra om du ansöker i god tid.

College & Universitet

Studera i Malaysia - Blueberrys utbud av skolor