Studera i Australien - Studera i Brisbane, Studera i Melbourne, Studera i Sydney

JMC Academy

Studera på JMC Academy

JMC Academy i Australien är den perfekta skolan för dig som vill ha en karriär inom Entertainment och kreativa yrken. Skolans lärare har själva varit aktiva i branschen och vet vad som krävs för att dina drömmar ska bli till verklighet. Här får du alla förutsättningar att bli framgångsrik inom bland annat musik, audio engineering, film, TV, 3D-animation och digital media. JMC Academy har campus i både Sydney, Melbourne och Brisbane.

JMC Academy, som står för John Martin Cass, hittade sin egen nisch redan för över 30 år sedan och har alltsedan dess ständigt utvecklat utbildningarna. Nu är det Australiens ledande privata skola med inriktning på musik, film, TV och digitala medier.

JMC Academy logo på blueberry.nu

4 skäl att studera på JMC Academy

 • Australiens ledande privata skola inom musik, film, TV och digital media.
 • Praktiska, yrkesinriktade och kreativa utbildningar som ger jobb. Attraktiva praktikplatser.
 • Faciliteter i världsklass med professionella studiomiljöer och modern utrustning.
 • Moderna, centrala campus i Sydney, Melbourne och Brisbane.

Praktiska utbildningar som ger jobb

Programmen på JMC Academy är fulla av praktiska projektarbeten som förbereder dig för din framtida karriär. Många av JMC:s utbildningar är unikt utformade så att studenterna från de olika programmen integreras med varandra. Genom integreringen lär sig studenterna vikten av nära samarbeten mellan projektansvariga, distributörer, producenter och köpare. Du har även ha möjlighet till att ha praktik i 1 eller 2 trimesters under ditt sista läsår. Tidigare studenter har praktiserat på företag så som MTV, Universal Music Australia och Nickelodeon.

På JMC Academy kan du läsa följande program:

 • Animation (3D)
 • Audio Engineering & Sound Production
 • Contemporary Music & Performance
 • Digital Design
 • Entertainment Business Management
 • Film & Television Production
 • Game Development (Game Design)
 • Songwriting
 • Music Production

Läs mer om utbildningarna och se filmer här.

Campus i Sydney, Melbourne & Brisbane

JMC Academy, har centralt belägna campusområden i Sydney, Melbourne och Brisbane. Varje campus har modern utrustning och studios för inspelning, mixning, postproduktion och animering. Det finns gott om replokaler, TV-studios och digitala kameror.
Läs mer om utrustningen här.

I Sydney ligger det sprillans nya campuset på Harris Street i Ultimo. Detta är ett område som andas kreativitet och mitt emot campuset hittar du The Powerhouse Museum, ett museum om vetenskap, design och teknik. Sydney har kommit att bli lite av Australiens ansikte utåt och syns ofta på filmdukarna. Bland annat har Superman Returns, the Matrix, Moulin Rouge, Happy Feet, Mission Impossible 2 och Australia spelats in här. Många stora produktions- och entertainmentbolag har kontor i Sydney vilket ger dig som student en chans att knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

I den trendiga kulturstaden Melbourne hittar du JMC Academy i stadens södra delar mellan Yarra River och Port Phillip Bay. Ett stenkast bort hittar du både produktionsbolag samt TV- och Filmstudios. Läs mer om Melbourne-campuset här.

I Brisbane ligger JMC Academys nyrenoverade campus i kulturområdet South Bank. Området är konstens och kreativitetens centrum i Queensland. Dessutom ligger campuset bara ett stenkast från oasen South Bank Parklands där du kan ta ett välförtjänt dopp någon av alla heta dagar i Brisbane. För dig som funderar på att studera musik är campuset i Brisbane ett utmärkt val. Här erbjuds du nämligen många chanser att spela på pubar och klubbar. I videon nedan får du en inblick i hur Brisbane-campuset ser ut!

Tidigare studenter har framgångsrika karriärer

Tidigare studenter från JMC Academy har bland mycket annat arbetat med filmen Happy Feet och TV-kanalen Nickelodeon. Flera studenter har även arbetat med TV-sändningar kring stora sportevenemang som sommar-OS, Australian Open och Tour De France.

Läs mer om vad JMC-alumnis gör idag.
På JMCs hemsida kan du även läsa om varför tidigare internationella studenter valt just JMC Academy.

Medlem i Berklee International Network

Som enda australiska institution är JMC Academy nu medlem i prestigefyllda Berklee International Network. Det globala nätverket består av utvalda institutioner som arbetar för att främja musik- och utbildningskvalitén i branschen.

Utbildningar på JMC Academy

I samarbete med JMC Academy erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

 • Diplomas (1 år)
 • Bachelor Degrees (2-3 år)
 • Master Degree (1,5-2 år)

Läs mer om utbildningarna på JMC här.

Spana in JMC Academy i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Absolut rätt utbildning för mig! Undervisningen är bra, det är såklart annorlunda men det är kul och intressant! Det är bra, väldigt högt tempo men det är mest en vanesak.

– Emma W, Diploma of Entertainment Business Management

Visst, det är dyrare att studera utomlands men allt som du får på köpet – alla människor man möter, alla platser man får se, alla upplevelser man får vara med om – det är ovärderligt.

– Celina, Bachelor of Music

Läs Celinas studentberättelse här!

En väldigt mångsidig utbildning. Jag hade inte räknat med att de övriga ämnena skulle vara så nyttiga för mig som musiker och mitt musikskapande.

– Celina E, Bachelor in Contemporary Music Performance

Vi applådera och äntligen efter veckor av filmat var vi klara. Vi skåla med cola, delade en pizza och kollade på solnedgången från kullen där vi filmat.

– Hanna E, Film & TV Production

Läs studentberättelsen här!

Studera i Brisbane

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i Brisbane i Australien på blueberry.nu

Studera i Australien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Isabella Hansson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan