Studera i England - Studera i Bournemouth

Arts University Bournemouth

Studera på Arts University Bournemouth

Arts University Bournemouth är ett av Englands ledande universitet inom kreativa ämnen och har ett mycket bra rykte internationellt. Här kan du studera Creative Arts under en till tre terminer inom områden som till exempel Art, Performance & Acting (skådespelare), Design och Media. Du kan även välja att läsa ett helt program och få en Bachelor’s Degree. Skolan är känd för att ge sina studenter en riktigt motiverande och inspirerande miljö att utvecklas i.

Arts University Bournemouth ligger i Poole några minuter från sydkustpärlan Bournemouth, 2 timmar söder om London. Vi lovar, du kommer bli hänförd av den här mysiga kuststaden! Bara London har fler barer per invånare i England vilket säger en hel del om folklivet här. Självklart finns det också en klassisk engelsk nöjespir längs de långa och fina stränderna.

Arts University Bournemouth (AUB) Logga

4 skäl att studera på Arts University Bournemouth

  • Ett av Englands ledande universitet inom Creative Arts.
  • Hela 93% har fått jobb inom branschen efter examen.
  • AUB erbjuder förutom terminskurser också populära sommarkurser.
  • Bournemouth har mycket bra nöjesutbud och är en av Englands populäraste badorter med sina fina stränder.

Starkt internationellt rykte

Arts University Bournemouth grundades redan 1885 och är ett av få universitet i England som endast fokuserar på kreativa utbildningar. Universitetet har byggt upp ett internationellt rykte som ett av de främsta brittiska universiteten inom Creative Arts, med mycket motiverade lärare och studenter. Hela 97% har fått jobb inom branschen efter examen. Lärarna på Arts University Bournemouth uppmuntrar sina studenter att arbeta praktiskt, inspirerande och med hjälp av teambuilding.

Framgångsrika alumner

AUB har haft flera framgångsrika alumner som bland annat Simon Beaufoy som är en känd manusförfattare som vunnit flera Oscars. Han har bland annat skrivit manuset till The Hunger Games: Catching Fire. Även prisbelönta Nick Rowland som är aktuell med filmen Calm with Horses har studerat på Arts University Bournemouth. Läs mer om deras alumner här.

Arts University Bournemouth – Campus

Arts University Bournemouth har ett fantastiskt livfullt campus med otrolig puls. Här studerar du tillsammans med 3000 kreativa studenter vilket gör att campusområdet andas inspiration och nyskapande. På väg till lektionen kan du stöta på allt från filminspelningar till studenter utklädda inför en teateruppsättning. Skolan har bibliotek, teaterstudios, arkitektstudios, ateljéer, tryckeri, gallerier, utställningsområden, caféer och mycket mer. Från campus in till Bournemouth city tar det ungefär 10 minuter med buss och bussarna går var 15 minut från busshållplatsen på campus.
Läs mer om campuset här.

AUB erbjuder även möjligheten att komma dit att besöka dem och se campuset för att få en känsla av hur det är att studera där. Är du intresserad av Arts University Bournemouths Open Days hittar du datum och registrering här. 

Utbildningar

I samarbete med Arts University Bournemouth erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 eller 2 terminer.
  • Foundation Diploma – 1 år.
  • Bachelor’s Degree – 3 år.
  • Master’s Degree – 1 till 2 år.
  • Sommarkurser – 3 veckor.

Läs mer om utbildningarna på Arts University Bournemouth.

Spana in Arts University Bournemouth i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Jag vart såld på direkten och bad om att få hjälp med att ansöka till AUB, och nu 10 månader senare sitter jag här och går på min drömutbildning!

– Hanna K, Bachelorprogram i Performing Arts

Läs studentberättelsen här!

Studera i Bournemouth

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i England på Arts University Bournemouth

Studera i England

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Sörensen-Ringi, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan