Studera i England - Studera i Leicester

De Montfort University (DMU)

Studera på De Montfort University (DMU)

Hur kommer det sig att DMU får ut över 96% av sina elever på arbetsmarknaden varje år? Hur fick 1000 elever chansen att åka till New York gratis tidigare i år? Varför är elever från DMU alltid utvalda till den viktiga Graduation Fashion Show i London varje år? Och vad gör den kända designern Jimmy Choo ofta på Campus?

Som student på DMU får du chanser som du kanske aldrig hade drömt om tidigare. DMU är ett av de universitet som spenderar mest pengar på sina studenter, på sina lärare och på kontaktnät inom näringslivet för att deras studenter ska få en riktig snabbstart på sina karriärer. De har även just investerat över 136 miljoner pund på campuset vilket verkligen har placerat DMU i fronten bland de mest moderna universiteten i världen.

DMU öppnades 1870 som en institution med inriktning på konst och teknologi och har sedan dess växt till att vara en av Storbritanniens största universitet med över 25 000 elever som läser på en av universitetets 5 fakulteter.

4 skäl att studera på DMU

The Student Union

Det finns inga gränser för hur många olika sport- och intressegrupper det kan komma att finnas på DMU. Just nu finns det runt 100 inom dess Student Union kallad DSU, men om några studenter vill starta en ny aktivitetsgrupp så kan de göra det och få ekonomiskt stöd av universitetet för att kunna driva denna nya aktivitet.

Livet i Leicester

Leicester ligger bara en timme med tåg norr om London i den gröna regionen kallad The Midlands. Det bor cirka 330 000 mäniskor i Leicester varav runt 40 000 är universitetsstudenter. Detta gör Leicester till en riktig härlig studentstad. Det finns gott om shopping, restauranger, barer och det erbjuds även en hel del kulturella event i form av konserter, teatrar och dansföreställningar.

Många företag har också etablerat sig här för att kunna vara nära den nya teknologin DMU erbjuder. Universitetet och företagen driver många projekt tillsammans inom allt från produktutveckling till marknads- och försäljningsplaner. Det är bra eftersom det är enkelt för DMU erbjuda sina studenter möjlighet till praktik.

Utbildningar

I samarbete med DMU erbjuder Blueberry följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer
  • Foundation Year – 1 år
  • Bachelor Degrees – 3 år
  • Master Degree – 1 år

Läs mer om utbildningarna här.

Spana in DMU i sociala medier:

Facebook
Instagram
YouTube

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ella Reuterswärd, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan