de montfort university dmu leicester campus

Studera i England - Studera i Leicester

De Montfort University

Studera på De Montfort University (DMU)

Hur kommer det sig att DMU får ut över 96% av sina elever på arbetsmarknaden varje år? Hur fick 1 000 elever chansen att åka till New York gratis tidigare förra året? Varför är elever från DMU alltid utvalda till den viktiga Graduation Fashion Show i London varje år? Och vad gör den kända designern Jimmy Choo ofta på campus?

Som student på De Montfort University i Leicester, England, får du chanser som du kanske aldrig hade drömt om tidigare. DMU är ett av de universitet som spenderar mest pengar på sina studenter, på sina lärare och på kontaktnät inom näringslivet för att deras studenter ska få en riktig snabbstart på sina karriärer. De har även just investerat över 136 miljoner pund på campuset vilket verkligen har placerat DMU i fronten bland de mest moderna universiteten i världen.

De Montfort University öppnades 1870 som en institution med inriktning på konst och teknologi och har sedan dess växt till att vara ett av Storbritanniens största universitet med över 25 000 elever som läser på någon av universitetets fakulteter.

4 skäl att studera på DMU

The Student Union på DMU

Det finns inga gränser för hur många olika sport- och intressegrupper det kan komma att finnas på DMU. Just nu finns det runt 100 grupper inom deras Student Union, kallad DSU. Om några studenter vill starta en ny aktivitetsgrupp så kan de göra det och få ekonomiskt stöd av universitetet för att kunna driva denna nya aktivitet.

Studentlivet i Leicester

Leicester ligger bara en timme med tåg norr om London i den gröna regionen kallad The Midlands. Det bor cirka 330 000 människor i Leicester varav runt 40 000 är universitetsstudenter. Detta gör Leicester till en riktigt härlig studentstad. Det finns gott om shopping, restauranger, barer och det erbjuds även en hel del kulturella event i form av konserter, teatrar och dansföreställningar.

Många företag har också etablerat sig här för att kunna vara nära den nya teknologin DMU erbjuder. Universitetet och företagen driver många projekt tillsammans inom allt från produktutveckling till marknads- och försäljningsplanering. Det är bra eftersom det är enkelt för DMU erbjuda sina studenter möjlighet till praktik.

Utbildningar

I samarbete med DMU erbjuder Blueberry följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer
  • International Year Zero – 1 år
  • International First Year – 1 år
  • Bachelor Degrees – 3 år
  • Master Degree – 1 år

Läs mer om De Montfort Universitys utbildningar här.

Spana in DMU i sociala medier:

Facebook
Instagram
YouTube

De satsar verkligen på att ge oss elever de bästa och nyaste möjligheterna inom våra program för att ge oss den bästa utbildningen.

– Sofia L, Bachelor Degree in Fashion Buying with Marketing

Läs studentberättelsen här!

Leicester är en fantastisk mångkulturell stad. Det går nästan inte att inte älska staden, jag trivs som fisken i vattnet. Det finns exempelvis enormt mycket matställen och alla är väldigt vänliga och trevliga här, stor kontrast till Sverige.

– Asal T, Bachelor in Psychology

Har du minsta lilla dröm om att få studera utomlands, vilket för många kan ses som lyx, då du utvidgar ditt kontaktnät, lär dig ett språk flytande och läser en utbildning samtidigt som du njuter av studentlivet, som är en upplevelse för livet, så är mitt råd att ”go for it”!

– Anna K, Bachelor (Hons) Psychology

Läs studentberättelsen här!
studera utomlands i england, leicester, DMU, de montfort university, study abroad, university,

Studera i Leicester

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
studera utomlands i england, leicester, DMU, de montfort university, study abroad, university,

Studera i England

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sindre Løfsgaard, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan