Studera Design & Fashion i Italien på IED på blueberry.nu

Studera i Italien - Studera i Florens, Studera i Milano, Studera i Rom

Istituto Europeo di Design Italien

Studera på Istituto Europeo di Design Italien

Du som har passion för design och mode har hittar helt rätt! Istituto Europeo di Design (IED) grundades 1966 i modehuvudstaden Milano i Italien. IED anses vara en av världens ledande högskolor inom ämnen som Fashion Design (modedesign), Fashion Management & Fashion Marketing, Interior Design (inredningsdesign) Graphic Design (grafisk design och illustration) och Photography.

Här samlas framtidens stjärndesigners i moderna, fullt utrustade undervisningslokaler i en dynamisk atmosfär. Skolan har nära kontakt med modebranschen och kan hjälpa dig få jobb och praktik på kända modehus som Armani, Prada och Gucci. Mer inspirerande studiemiljö får du leta efter!

OBS! Du kan även studera på Istituto Europeo di Design Spanien.

IED Design & Fashion logo på blueberry.nu

4 skäl att studera på Istituto Europeo di Design

  • Prestigefyllda utbildningar inom Design och Fashion som ökar dina chanser till en framgångsrik karriär.
  • Oslagbara omgivningar i några av världens ledande modestäder Milano, Rom och Florens.
  • Chans att delta i Milano Fashion Week.
  • Mycket bra lärare, projekt för riktiga företag och kostnadsfria workshops och seminarier.

Istituto Europeo di Design har campus på sex orter i Italien

IED finns på sex orter i Italien: Milano, Rom, Florens, Turin och Cagliari (Sardinien). De flesta av Blueberrys studenter har studerat Fashion Design och Fashion Design Management i Milano.

IED Milano

Milano – en stad som andas mode, design och där kreativiteten flödar. Här finner du IED:s äldsta campus, som även erbjuder det största utbudet av utbildningar på engelska. Du studerar i fräscha lokaler med en mysig innergård. Du läser i välutrustade och moderna klassrum och har samtidigt tillgång till uppehållsrum och datasalar med Mac-datorer du kan använda. Om du läser Fashion Design kommer du ha många lektioner ca 15 minuter bort. Bussförbindelserna är bra och du har närhet till mysiga cafeer och restauranger. I Milano kan du bland annat läsa en BA Fashion Marketing and Communication, BA Graphic Design, BA Photography, BA Fashion Stylist och flera sommarkurser på engelska.

Klicka här för att läsa mer om skolans campus i Milano.
Här kan du se en video från campuset i IED Milano.

IED Rom

IEDs campus i Rom har idag ca 1500 studenter i stadsdelarna San Giovanni och Testaccio. I San Giovanni håller du till i en historisk byggnad, palazzo, där akvedukten Felice Claudio går igenom trädgården. Läser du Fashion Design håller du till i IEDs byggnad på Via Branca, i den hippa, livliga stadsdelen Testaccio. Majoriteten av utbildningarna i Rom är på italienska, vilket betyder att du kommer studera tillsammans med mestadels italienare. På engelska kan du läsa en BA in Fashion Design, BA in Interior Design och en BA i Video Design.

Klicka här för att läsa mer om skolans campus i Rom.
Här kan du se en video från campuset i IED Rom.

IED Florens

Campuset i Florens ligger väldigt centralt, ett stenkast bort från berömda katedralen Santa Maria del Fiore. Läget gör att du som student får uppleva pulsen i Florens samtidigt som du är i en historisk och vacker miljö. Majoriteten av studenterna på campuset i Florens är italienare, så du har en unik chans att interagera med italienska studenter. Du läser i ljusa, moderna lokaler och får samtidigt uppleva den italienska kulturen och språket. Här kan du bland annat läsa en hel del sommarkurser på engelska, samt treåriga utbildningar inom Fashion Communication och Product Design.

Klicka här för att läsa mer om skolans campus i Florens.
Här kan du se videos från campuset i IED Florens.

IED Cagliari

Cagliari har utsikt över den södra kusten av Sardinien, i hjärtat av Medelhavet. Campuset i Cagliari ligger i en oas mitt i staden, i en unik byggnad i Art Nouveau-stil, omgiven av en stor vacker park – Villa Satta. Du på skolan tillgång till flera datorsalar och uppehållsrum. Här erbjuds tre utbildningar på italienska – BA Interior Design, BA Product Design, BA Interaction Design.

Klicka här för att läsa mer om skolans campus i Cagliari.
Här kan du se en video från campuset i IED Cagliari.

IED Turin

Turin-campuset är beläget i ett charmigt bostadsområde i hjärtat av Turin. Hundratals italienska och internationella studenter kommer hit för att studera. Här kan du läsa en BA in Transportation Design eller BA in Car Design på engelska.

Klicka här för att läsa mer om skolans campus i Turin.

Uppskattade lärare och samarbeten med modeföretag

Lärarna på IED har stor kunskap och erfarenhet inom sitt område och är verksamma inom sitt undervisningsområde, vilket är mycket uppskattat bland studenterna. Filosofin på institutet är att teoretisk kunskap ska gå hand i hand med praktiska övningar. Den praktiska delen utgörs ofta av verklighetsbaserade projekt i samarbete med näringslivet.

Bland andra har IED studenter samarbetat med företag som Armani och Italienska Vogue. Modestudenter från IED Milano har bland annat deltagit i Milan Fashion Week.

Studera på engelska eller italienska

Utbildningarna ges på engelska eller italienska. Det största utbudet finns bland bachelorutbildningarna som är 3-4 år långa och dessa kurser börjar på hösten. Om du bara vill läsa ett år eller om du vill inleda dina studier under våren så finns det även ettåriga intensivkurser på engelska som börjar i januari. Därutöver har institutet även populära masterutbildningar på 2 år och sommarkurser.

Utbildningar på Istituto Europeo di Design

I samarbete med IED erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Sommarkurser – 3 till 4 veckor.
  • Diploma – 1 år.
  • Bachelor’s Degree – 3 år.
  • Master’s Degree – 1 till 2 år.

Läs mer om utbildningarna på Istituto Europeo di Design.

Spana in Istituto Europeo di Design i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Vet inte hur mitt liv skulle vara om jag inte hade flyttat till Milano och pluggat på IED. Det var verkligen det bästa som jag någonsin gjort och ångrar inte en enda sekund av det!

– Cynthia R, Bachelor in Fashion Design

Läs studentberättelsen här!
Plugga Design och mode i Italien på IED på blueberry.nu

IED hjälper till med ansökan och har bra kontakter med kända modehus. Man kan söka allt från Prada, Armani, Valentino, Gucci till Nike, Adidas, Ferrari och massa andra.

– Karin T, Bachelor in Fashion Marketing & Communication

Läs studentberättelsen här!
Studera mode i Italien och Milano på IED på blueberry.nu

Milano är helt fantastiskt och jag är väldigt nöjd med mitt val. tycker det är kul hur de kan relatera till italiensk design och ge exempel på platser vi kan besöka som ger oss mer förståelse för det vi pratar. Milano är en perfekt designstad och skulle inte vilja studera någon annanstans för tillfället.

– Emma W, Bachelor in Interior Design

Milano är verkligen en modestad, det går inte att missa hur modemedvetna människor här är!

– Liam L, Bachelor in Fashion Marketing & Communication

Läs studentberättelsen här!
Plugga mode Fashion Design i Milano på IED på blueberry.nu

Jag la ner mycket tid och energi på mina studier på IED och jobbade på att få fram en så pass bra portfolio som möjligt, vilket lyckligtvis ledde till flera jobberbjudanden efter avslutad utbildning.

– Christian A, Diploma of Interior Design

Istituto Europeo di Design IED spanien campus

Milano har allt att erbjuda inom design och är jättebra studieort för Designstudier.

– Amanda M, Diploma of Interior Design

Det som är bra med IED är att programmen inte enbart består av praktiska kurser men även teoretiska.

– Ida K, Bachelor of Graphic Design

Läs studentberättelsen här!
Plugga Design och mode i Italien på IED på blueberry.nu

Florens är en otroligt trevlig stad! Studierna är väldigt seriösa och lärorika! Åh allting har fungerat bra!

– Felicia S, Diploma Fashion Marketing and Communication

Studera i Milano

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i Milano i Italien på blueberry.nu

Studera i Italien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer