Studera i Tyskland - Studera i Berlin, Studera i Hamburg

BIMM Berlin

Studera musik på BIMM Berlin

Studera musik utomlands på oerhört välrenommerade musikhögskolan BIMM (British & Irish Modern Music Institute) i Berlin! Du kan även studera i London, Brighton, Bristol och Manchester i England eller i Dublin (Irland). Nu har BIMM även öppnat ett campus i Hamburg. BIMM Berlin erbjuder 3-åriga bachelorutbildningar i modern musik för dig som vill ha en karriär inom sång, trummor, gitarr, bas, Songwriting och Music Business. Förutom att bli till exempel artist, låtskrivare eller producent kan du även bli agent, skivbolagsdirektör eller arbeta med PR och marknadsföring i musikbranschen. Du kan både läsa hela utbildningen i Berlin eller fortsätta utbildningen på BIMM i London för år 2 och 3.

 

4 skäl att studera musik på BIMM Berlin

  • Europas ledande musikhögskola i en av Europas trendigaste städer med stor musikscen
  • Lärare i världsklass som själva är aktiva i musikbranschen
  • Fint campus med toppmodern utrustning och studios
  • Möjlighet att läsa hela utbildningen i Berlin eller fortsätta år 2 och 3 på BIMM i London.

Mängder av kända tidigare studenter

BIMM är Europas största och ledande musikhögskola inom modern musik. Under sina 30 år i branschen har BIMM utbildat fler framgångsrika musiker än någon annan skola i Europa. Statistik visar att över 80 % av skolan examinerade studenter arbetar inom musikbranschen vilket är en väldigt hög siffra. Några välkända musiker som studerat på BIMM tidigare är James Bay, George Ezra, Tom Odell och medlemmarna i The Kooks. Andra alumner spelar med några av världens största artister som exempelvis Adele, One Direction, Jason Derulo, Madonna, Radiohead och Kylie Minogue.

BIMM finns i Berlin sen 2015

2015 slog BIMM upp portarna till sitt campus i Berlin. Att valet föll på just metropolen Berlin är inte så konstigt. Berlin är en musik- och kulturstad av rang med ett av Europas bästa klubbliv och mängder av evenemang. Berlin är en superhipp stad med en stor alternativ och internationell musikscen och den här staden skapar minst sagt sina egna trender. Musikbranschen har ett starkt fotfäste i Berlin och BIMM har mycket nära kontakt med branschen vilket hjälper dig att få jobb.

Campus på Noisy Musicworld

BIMM samarbetar med Noisy Musicworld – en väletablerad musikskola som funnits i Berlin länge. Som student huserar man i fantastiska lokaler där både biljettagenturer, musikmagasin, radiostationer och inspelningsstudios huserar. All utrustning och alla studios är toppmoderna och fullt tillgängliga för studenterna. Skolan ligger mitt i den häftigaste delen av staden: trendiga Friedrichshain-Kreuzberg där det sjuder av kreativitet. Det här är också en oerhört pubtät del av Berlin där du är garanterad ett riktigt bra studentliv.

Klicka här för att läsa mer om campuset i Berlin och få en virtuell rundvandring.

BIMM:s campus i Hamburg

Äntligen har BIMM öppnat ett campus även i Hamburg! Det har nog inte undgått någon att självaste Beatles drog igång sin dunderkarriär i just Hamburg och sedan dess har staden haft ett öga för nya spännande band. Här finns ett rikt klubbliv med mycket chanser att utveckla din scenvana, kanske på några av de välkända klubbarna som Molotov Club där band som The Killlers, The White Stripes, och Mumford & Sons har spelat. BIMM kommer att jobba nära med Clouds Hill Studio som kommer att tillhandahålla musikutrustning och ytterligare undervisningsutrymme. Personalen på BIMM har i vanlig ordning bakgrund och är själva aktiva i musikbranschens olika hörn. Läs mer om BIMM Hamburg här.

Just nu erbjuder BIMM Hamburg ett Student Enrollment Package till Blueberry-studenter, läs mer här. 

Lärare i världsklass

Lärarna på BIMM håller riktigt hög nivå och har själva lång erfarenhet av musikbranschen. Många har själva varit med i kända band eller spelat med kända band och artister.

Utbildningar på BIMM

I samarbete med BIMM erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Bachelor of Arts (Hons) – 3 år

Läs mer om utbildningarna på BIMM Berlin.

Spana in BIMM Berlin i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

My favourite class is Introduction to Digital Music, as I’m very interested in digital marketing and how the music business is changing to fit a digital era where everything is handled online. I love all of the classes though and the tutors do an amazing job!

– Nathalie C, Bachelor in Music Business

Läs studentberättelsen här!

Undervisningen fungerar bra. För just mig som studerar Songwriting så är det väldigt viktigt att ta egen initiativ och skapa musik utanför skolan men så länge man gör det så är undervisningen väldigt anpassad och användbar.

– Terese E, Certificate Program in Songwriting

Studera i Berlin

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i Tyskland

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer