Studera i USA i Minneapolis på blueberry.nu

Studera i Minneapolis

Studera utomlands i Minneapolis

Minneapolis, hemstaden till både Prince och Bob Dylan, blev nyligen utsedd till top 10 bästa platser att besöka 2018 av tidningen Wall Street Journal. Mycket på grund av sin rika matkultur, pittoreska stadsdelar och äventyrliga fritidsliv.

OBS! I februari 2018 arrangerar Minneapolis ett av världens största idrottsevenemang, nämligen Super Bowl! Det här är en helt unik chans att vara en del av USA:s mest uppmärksammade evenemang för dig som studerar på University of Minnesota! Läs mer här.

Minneapolis är den största staden i delstaten Minnesota i norra USA. Tillsammans med Saint Paul utgör staden storstadsområdet Twin Cities med ungefär 3,5 miljoner invånare. Här är storstadspulsen hög samtidigt som det är en mycket grön stad med mycket parker, grönområden och vatten. Det finns 13 sjöar i staden, flera vattenfall och åar och i mitten av Minneapolis slingrar sig Mississippi River fram.

Minneapolis är en välmående stad med väldigt mycket musik och kultur. Det var bland annat här artister som Bob Dylan och Prince startade sina karriärer. På Blueberrys universitet i Minneapolis, anrika University of Minnesota, var Bob Dylan till och med student en gång i tiden!

När du studerar på University of Minnesota befinner du dig mitt i Minneapolis precis vid Mississippi-floden. Du kan knappast få ett finare och mer traditionellt campus med ett bättre läge! Det finns också obegränsat med utflyktsmål runtom i staten Minnesota med alla dess sjöar, vildmarker och berg. Eller varför inte en storstadstripp till USA:s tredje största stad Chicago?

För dig som gillar sport är det inte bara University of Minnesotas universitetslag du kan stötta som en av över 50,000 åskådare på läktarna. Staten Minnesota kallas dessutom ”The State of Hockey” så du kan ju tänka dig hur stark ishockeykulturen är i statens huvudstad. Här är stödet enormt för NHL-laget Minnesota Wild och en match i Xcel Energy Center är helt oförglömlig!

Ta chansen och upplev en av USA:s charmigaste städer samtidigt som du får en av de mest genuina amerikanska universitetsupplevelserna du kan tänka dig.