Utlandsstudier direkt efter gymnasiet

Tips om utlandsstudier direkt efter gymnasiet

Med ett avgångsbetyg från svenskt gymnasium finns det ett mycket stort antal utbildningar att välja bland utomlands. Nedan tipsar vi om olika college och universitet beroende på vilket upplägg du helst vill ha.

Study Abroad med fristående kurser (1-2 terminer)

Många college och universitet erbjuder dig att studera valfria kurser under en eller två terminer. Detta kallas Study Abroad program. Fördelen är att du då kan välja helt fritt och till exempel kan kombinera en kurs i psykologi med kurser inom media och sport. Perfekt för dig som kanske vill ha ett “Gap Year” och kombinera dina utlandsstudier med att resa och upptäcka ett annat land och en annan kultur.

Populära skolor för Study Abroad

USA

Australien

Nya Zeeland

Auckland University of Technology i Nya Zeeland

Europa

Certificates & Diplomas (6 månader upp till 2 år)

Certificate eller Diplom är ofta specialiserade och praktiskt inriktade utbildningar som förbereder dig mycket bra för ett visst yrke. Du kan bland annat studera populära ämnen som Fitness/PT, Interior Design, Music och Photography. Många college erbjuder även inriktningar inom bland annat Business, Event, Tourism och Animation.

Populära skolor för Certificates och Diplomas

Fitness och Personlig Tränare

Design

Animation, Visual Effects, Game Design

Bachelor’s Degree (3-4 år)

Bachelor’s Degree motsvaras i Sverige av en kandidatexamen. Här finns det ett mycket stort utbud av utbildningar som du kan söka och vi har här plockat ut några av de populäraste utbildningarna.

Populära skolor med Bachelor’s Degree

Bachelor of Business

Bachelor of Music

Bachelor of Fashion Design, Fashion Marketing, Fashion Management

Bachelors i Security och Forensics

När ansöker du?

Om du är inne på din sista termin på gymnasiet kan du redan nu påbörja din ansökan. Ditt definitiva antagningsbesked kan du dock inte få innan du har skickat in ditt avgångsbetyg till oss. Läs mer om ansökningsprocessen här.

Kontakta gärna oss på Blueberry så hjälper vi dig vidare utifrån vilken utbildning du är intresserad av. Vi hjälper dig med hela ansökningsprocessen och all vår hjälp är kostnadsfri.