Kille blickar ut över havet

Studera utomlands direkt efter gymnasiet

Tips om utlandsstudier direkt efter gymnasiet

Är du intresserad av att studera utomlands efter gymnasiet? Med en svensk gymnasieexamen finns det ett stort antal utbildningar att välja bland utomlands. Nedan tipsar vi om olika college och universitet beroende på vilket upplägg du helst vill ha.

Study Abroad med fristående kurser (1 till 2 terminer)

Många college och universitet erbjuder dig att studera valfria kurser under en eller två terminer. Detta kallas för Study Abroad. Fördelen är att du då kan välja helt fritt och till exempel kan kombinera en kurs i psykologi med kurser inom media och sport. Perfekt för dig som kanske vill ha ett “gap year” och kombinera dina utlandsstudier med att resa och upptäcka ett annat land och en annan kultur.

Populära skolor för Study Abroad efter gymnasiet

USA

Australien

Nya Zeeland

Auckland University of Technology

Europa

Certificate & Diploma (6 månader upp till 2 år)

Certifikat eller diplom är ofta specialiserade och praktiskt inriktade utbildningar som förbereder dig mycket bra för ett visst yrke. Du kan bland annat studera populära ämnen som interior design, music och photography. Många college erbjuder även inriktningar inom bland annat business, event, tourism och animation.

Populära skolor för Certificate och Diploma efter gymnasiet

Design

Business

Animation, Visual Effects, Game Design

Bachelor’s degree (3 till 4 år)

En Bachelor’s degree motsvaras i Sverige av en kandidatexamen. Här finns det ett mycket stort utbud av utbildningar som du kan söka och vi har här plockat ut några av de mest populära skolorna.

Populära skolor med Bachelor’s degree efter gymnasiet

Bachelor of Business

Bachelor of Music

Bachelor of Fashion Design, Fashion Marketing, Fashion Management

Bachelor of Security or Forensics

När ansöker du?

Om du är inne på din sista termin på gymnasiet kan du redan nu påbörja din ansökan. Läs mer om ansökningsprocessen här.

Kontakta gärna oss på Blueberry så hjälper vi dig vidare utifrån vilken utbildning du är intresserad av. Vi hjälper dig med hela ansökningsprocessen och all vår hjälp är helt kostnadsfri!