Ambassadörsjobb

Ambassadörer för 2021 har blivit utsedda. Uppdatering om kommande ambassadörsjobb kommer här så håll utkik.

Arbeta som sociala media-ambassadör

Vill du representera Blueberry när du studerar utomlands och samtidigt få hjälp med finansieringen av dina studier? Ta chansen att söka arbetet som sociala media-ambassadör!

Vem kan söka?

Alla är välkomna att ansöka om att bli Blueberryambassadör. Du behöver inte ha ansökt till något program när du skickar in ansökan, men dina planer bör vara att påbörja dina studier med kursstart mellan jul-nov, 2021. Observera att du bara kan söka ambassadörsjobbet om du planerar att studera en utbildning som finns med i Blueberrys utbud av college och universitet. Du måste söka till utbildningen genom oss för att kunna bli ambassadör och ta del av ekonomisk ersättning. Vi hjälper dig såklart kostnadsfritt med hela din ansökan till skolan.

Vad gör en Blueberryambassadör?

Som Blueberryambassadör kommer du att vara en viktig del i Blueberrys marknadsföring. Du hjälper till att stärka vår varumärkesprofil och förväntas vara en god ambassadör för Blueberry och din skola under tiden du studerar utomlands. Som ambassadör för Blueberry förväntas du göra följande under din utlandsstudievistelse:

  • Du kommer att aktivera/underhålla en personlig blogg eller vlogg om utlandsstudier där du gör minst ett inlägg i månaden om din tid på ditt universitet/college och dina upplevelser. Blueberry hjälper till att marknadsföra din blogg/vlogg till våra följare och du nämner samarbetet med oss i en presentation. Om du inte har en personlig blogg finns möjlighet att blogga direkt genom vår utlandsstudieblogg. Se exempel här på blogginlägg från vår tidigare ambassadör Simon.
  • Du publicerar minst en bild i veckan på din personliga Instagram där du taggar Blueberry i bilden samt använder hashtaggen #blueberrystudent i texten. I din Instagram-bio vill vi att du länkar till din/vår blogg/Youtube och nämner att du bloggar/vloggar för Blueberry.
  • Tillsammans med oss görs en studentintervju till vår utlandsstudieblogg där du förser oss med information och bilder från din utlandsvistelse.
  • Som sista del av ambassadörsskapet får du även göra en utvärdering i intervjuform rörande din upplevelse av att vara Blueberry-ambassadör.

Hur går ansökan till?

Skriv ett personligt brev på max 1 A4. I brevet berättar du om dig själv och motiverar varför du ansöker för att bli vår nästa ambassadör. Alla är välkomna att söka, vi bedömer varje ansökan individuellt.

I ansökan ska du även uppge:

  • Vilken av våra utbildningar du planerar att studera (land/ort, program och ungefärligt startdatum). OBS. Du kan inte arbeta som Blueberryambassadör om du ska studera en utbildning som inte finns i vårt utbud.
  • Kontaktinformation (adress, mail och telefonnummer).
  • Ditt Instagram-konto, antal följare och adress till din blogg (om du har en).
  • Ditt personnummer.
  • Minst en referensperson som vi kan kontakta vid behov. Vi behöver namn, telefonnummer samt personens relation till dig.

Ansökan skickas via e-post till Blueberrys marknadsansvarig på johanna@blueberry.nu

Skriv ”Blueberry Ambassadör” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag och ersättning

Vi måste ha din ansökan senast den 31/5, 2021. Ersättningen för jobbet (15 000 kr) kan fördelas ut mellan en eller fler ambassadörer (maximalt tre, vilket innebär att du får minst 5000 kr i ersättning som Blueberryambassadör).

Observera: Eftersom ambassadörsskapet innefattar att du arbetar för Blueberry, i form av sociala medier-marknadsföring, kan det tillkomma viss skatt på beloppet som utbetalas. Hur mycket skatt du i sådana fall behöver betala avgörs av din personliga skattesituation.

När & hur utses Blueberryambassadörer för 2021?

Ambassadörer utses av Blueberrys personal. Beslutet kan ej överklagas. Ambassadörerna kommer att kontaktas i mitten av juni då vi även publicerar informationen på vår webbplats.

Tjänsten som ambassadör gäller för den kurs/det program du angivet i din ansökan. Kursen måste ingå i Blueberrys utbud och den ska starta senast i september det år som du blivit utsedd till ambassadör och valt att tacka ja. 50% av ersättningen betalas ut direkt till dig när du startat dina studier och resterande 50% av beloppet betalas ut efter studierna avslutats och ambassadörsskapet fullföljts.

Har du några frågor kring stipendiet, kontakta Johanna Aspeteg på johanna@blueberry.nu.

Är detta inte helt rätt för dig?

Kolla in vilka stipendium du som Blueberrystudent kan söka via våra olika samarbetspartners.
Läs mer här om vilka stipendium som finns att ansöka om nu.