Lanikai pillbox hike

Ambassadörsjobb

Arbeta som sociala media-ambassadör för Blueberry

Gillar du att fota, filma och uppdatera på social media? Vill du representera Blueberry när du studerar utomlands och samtidigt få hjälp med finansieringen av dina studier? Ta chansen att söka arbetet som sociala media-ambassadör!

Vem kan söka till ambassadörsjobbet?

Alla Blueberrystudenter är välkomna att ansöka om att bli ambassadör. Du behöver inte ha ansökt till något program när du skickar in ansökan, men dina planer bör vara att påbörja dina studier med kursstart mellan jan-feb, 2024. Det går även bra att söka om man påbörjat studierna och studerar under våren 2024. Observera att du bara kan söka ambassadörsjobbet om du studerar en utbildning som finns med i Blueberrys utbud av college och universitet. Du behöver alltså söka eller ha ansökt till utbildningen genom oss för att kunna bli ambassadör och ta del av ekonomisk ersättning. Vi hjälper dig såklart kostnadsfritt med hela din ansökan till den skola du vill studera vid.

Hur fungerar ambassadörsskapet?

Som Blueberryambassadör kommer du att vara en viktig del i Blueberrys marknadsföring. Du hjälper till att stärka vår varumärkesprofil och förväntas vara en god ambassadör för Blueberry och din skola under tiden du studerar utomlands. Ambassadörsskapet gäller för en termin, dvs. ca 5 månader och som ambassadör för Blueberry förväntas du göra följande under din utlandsstudievistelse:

  • Du kommer att vlogga eller Tiktoka om dina utlandsstudier och göra 1-4 videos i månaden om din tid på ditt universitet/college (minst en vlogg eller 4 Tiktoks/månad) om dina upplevelser utomlands. Blueberry hjälper till att marknadsföra din kanal till våra följare och du nämner samarbetet med oss i en presentationvideo.
  • Du publicerar minst en bild i veckan på din personliga Instagram där du taggar Blueberry i bilden samt använder hashtaggen #blueberrystudent i texten. Alternativt kan du posta 5 stories och hänvisa till Blueberry genom länk eller tagga kontot. I din Instagram-bio vill vi att du länkar till din Youtube/Tiktok-kanal där du gör dina övriga uppdateringar och nämner att du är ambassadör för Blueberry.
  • Under en veckas tid i början av din termin får du ta över Blueberrys Instagramkonto @blueberrycollegeuniversitet och dela med dig om din tid på ditt college/universitet, samt referera till ditt personliga IG-konto.
  • Tillsammans med oss görs en studentintervju till vår utlandsstudieblogg där du förser oss med information och bilder från din utlandsvistelse.
  • Som sista del av ambassadörsskapet får du även göra en utvärdering i intervjuform rörande din upplevelse av att vara Blueberry-ambassadör.

Hur går ansökan till?

Skriv ett personligt brev på max 1 A4. I brevet berättar du om dig själv och motiverar varför du ansöker för att bli vår nästa ambassadör. Alla är välkomna att söka, vi bedömer varje ansökan individuellt.

I ansökan ska du uppge:

  • Vilken av våra utbildningar du planerar att studera (land/ort, program och ungefärligt startdatum). OBS. Du kan inte arbeta som Blueberryambassadör om du ska studera en utbildning som inte finns i vårt utbud.
  • Kontaktinformation (adress, mail och telefonnummer).
  • Namn/länk till ditt Instagram-konto, samt din Tiktok-kanal/Youtube (om du har en), samt antal följare.
  • Ditt personnummer.

Ansökan skickas via e-post till Blueberrys marknadsavdelning på marketing@blueberry.nu. Ange ”Blueberry Ambassadör VT 2024” i ämnesraden i mailet.

Sista ansökningsdag och ersättning

Vi måste ha din ansökan senast den 3/12, 2023. Ersättningen för jobbet (10 000 kr) tilldelas en ambassadör.

Observera: Eftersom ambassadörsskapet innefattar att du arbetar för Blueberry, i form av sociala medier-marknadsföring, kan det tillkomma viss skatt på beloppet som utbetalas. Hur mycket skatt du i sådana fall behöver betala avgörs av din personliga skattesituation. Utbetalning kommer att ske månadsvis och du får semsterersättning eftersom du blir anställd av Blueberry under din tid som ambassadör.

När & hur utses Blueberryambassadörer för 2024?

Ambassadörer utses av Blueberrys personal. Beslutet kan ej överklagas. Ambassadören kommer att kontaktas i mitten av december då vi även publicerar informationen på vår webbplats.

Tjänsten som ambassadör gäller för den kurs/det program du angivit i din ansökan. Kursen måste ingå i Blueberrys utbud och den ska starta senast i februari det år som du blivit utsedd till ambassadör och valt att tacka ja.

Har du några frågor kring ambassadörsjobbet, kontakta Blueberrys marknadsansvarig Johanna på johanna@blueberry.nu.

Är detta inte helt rätt för dig?

Kolla in stipendium du som Blueberrystudent kan söka via vår stipendiumsida.


Vet du inte vart du vill studera? Boka in gratis studierådgivning med oss på Blueberry så hjälper vi dig hela vägen

Boka gratis studierådgivning här

Eller

Spana in vårt utbud av skolor här