Ambassadörsjobb 2024

Arbeta som sociala medier-ambassadör för Blueberry

Gillar du att fota, filma och uppdatera på social media? Vill du representera Blueberry när du studerar utomlands och samtidigt få hjälp med finansieringen av dina studier? Blueberry letar alltid efter studenter som kan representera oss under studietiden utomlands! 

Vem kan söka till ambassadörsjobbet?

Alla Blueberrystudenter är välkomna att ansöka om att bli ambassadör. Du behöver inte ha ansökt till något program när du skickar in ansökan, men dina planer bör vara att påbörja dina studier med kursstart inom ett par månader från det att du skickar in din ansökan. Det går även bra att söka om man påbörjat studierna. Observera att du bara kan söka ambassadörsjobbet om du studerar en utbildning som finns med i Blueberrys utbud av college och universitet. Du behöver alltså söka eller ha ansökt till utbildningen genom oss för att kunna bli ambassadör och ta del av ekonomisk ersättning. Vi hjälper dig såklart kostnadsfritt med hela din ansökan till den skola du vill studera vid.

Hur fungerar ambassadörsskapet?

Som Blueberryambassadör kommer du att vara en viktig del i Blueberrys marknadsföring. Du hjälper till att stärka vår varumärkesprofil och förväntas vara en god ambassadör för Blueberry och din skola under tiden du studerar utomlands.

Under din tid som ambassadör förväntas du bland annat: vlogga eller Tiktoka om dina utlandsstudier. Publicera bilder eller stories på din personliga Instagram där du taggar Blueberry samt använder hashtaggen blueberrystudent i texten. Under en veckas tid får du ta över Blueberrys Instagramkonto @blueberrycollegeuniversitet och dela med dig om din tid på ditt college/universitet, samt referera till ditt personliga IG-konto.

Upplägget för ambassadörskapet kan skräddarsys utefter din profil beroende på vilken eller vilka kanaler som passar bäst.

Hur går ansökan till?

Skriv ett personligt brev på max 1 A4. I brevet berättar du om dig själv och motiverar varför du ansöker för att bli vår nästa ambassadör. Alla är välkomna att söka, vi bedömer varje ansökan individuellt. Det är viktigt att du har ett öppen konto på sociala medier med content för att vi ska kunna göra en bedömning.

I ansökan ska du uppge:

  • Vilken av våra utbildningar du planerar att studera (land/ort, program och ungefärligt startdatum). OBS. Du kan inte arbeta som Blueberryambassadör om du ska studera en utbildning som inte finns i vårt utbud.
  • Kontaktinformation (adress, mail och telefonnummer).
  • Namn/länk till ditt Instagram-konto, samt din Tiktok-kanal/Youtube (om du har en), samt antal följare.
  • Ditt personnummer.

Ansökan skickas via e-post till rebecca.gustafsson@blueberry.nu. Ange ”Blueberry Ambassadör” i ämnesraden i mailet.

Sista ansökningsdag och ersättning

Vi söker alltid efter studenter som vill vara ambassadörer för Blueberry och representera oss under studietiden utomlands. Ersättning är enligt överenskommelse.

Observera: Eftersom ambassadörsskapet innefattar att du arbetar för Blueberry, i form av sociala medier-marknadsföring, kan det tillkomma viss skatt på beloppet som utbetalas. Hur mycket skatt du i sådana fall behöver betala avgörs av din personliga skattesituation. Utbetalning kommer att ske månadsvis och du får semsterersättning eftersom du blir anställd av Blueberry under din tid som ambassadör.

När & hur utses Blueberryambassadörer?

Ambassadörer utses av Blueberrys personal. Blueberry återkopplar inom 4 veckor efter inskickad ansökan. Beslutet kan ej överklagas.

Tjänsten som ambassadör gäller för den kurs/det program du angivit i din ansökan. Kursen måste ingå i Blueberrys utbud och den ska starta senast i februari det år som du blivit utsedd till ambassadör och valt att tacka ja.

Har du några frågor kring ambassadörsjobbet, kontakta Blueberrys marknadskoordinator Rebecca på rebecca.gustafsson@blueberry.nu.

Är detta inte helt rätt för dig?

Kolla in andra stipendier du som Blueberrystudent kan söka via vår stipendiumsida.


Vet du inte vart du vill studera? Boka in gratis studierådgivning med oss på Blueberry så hjälper vi dig hela vägen

Boka gratis studierådgivning här

Eller

Spana in vårt utbud av skolor här