Studera utomlands på Study Abroad på blueberry.nu

Vad innebär Study Abroad?

Vad innebär Study Abroad?

Study Abroad är ett vanligt förekommande begrepp när man ska studera på universitet och college utomlands. Study Abroad innebär att du istället för att studera hela utbildningar istället läser fristående kurser i 1 eller 2 terminer. Detta kallas av många skolor för ”Study Abroad Program”. Study Abroad är oerhört populärt bland svenska studenter och Blueberry hjälper varje år massor av studenter som vill spendera ett halvår eller ett år utomlands. Du kan studera på både kandidat- och masternivå beroende på vilken nivå du är behörig till.

Kontakta gärna oss på Blueberry så hjälper vi dig vidare utifrån vilket program och inriktning som du läser i Sverige. Vi hjälper dig med hela ansökningsprocessen och all vår hjälp är kostnadsfri.

Study Abroad för dig som inte studerat på universitetsnivå tidigare

Många tar ett “Gap Year” efter gymnasiet och passar på att studera på college eller universitet samtidigt som man får tillfälle att lära känna ett annat land. För dig som inte tidigare läst på universitetsnivå finns det ett stort antal kurser du kan välja inom olika ämnesområden. Du är fri att välja kurser från olika ämnesområden så länge som kurserna inte har något särskilt förkunskapskrav.

Study Abroad för dig som studerar eller har studerat på universitetsnivå

De flesta av Blueberrys Study Abroad-studenter läser redan på svenskt universitet eller högskola. På en del universitet garanteras du de kurser som du vill läsa, på andra universitet väljer du ut ca 6-8 kurser och får först på plats definitivt bekräftelse på vilka kurser du får läsa.

Självklart vill de flesta studenter tillgodoräkna alla sina kurser under utlandstiden i sin svenska universitetsexamen. Tänk på att du alltid ska se till att få kurserna godkända av ditt hemuniversitet i Sverige så att de kan räknas in i din svenska examen. Detta kollar du typiskt sett med din Studie- och yrkesvägledare i Sverige.

Våra college och universitet där du kan läsa en eller två terminer Study Abroad

Asien

Australien & Nya Zeeland

Europa

USA & Kanada

Blogginlägg – Julia studerade en termin i Santa Monica!

Tanken var egentligen att bara stanna här i en termin, men på senare tid har jag börjat överväga att stanna en termin till – och det säger väl egentligen bara hur bra jag trivs här.

Läs inlägget!
studera utomlands i Kalifornien, USA, Santa Monica College, Study Abroad,

Blogginlägg – Amanda läser fristående kurser under ett år i Australien!

På QUT får man även göra sitt eget schema vilket är jätteskönt, därmed kunna jag välja att vara ledig en dag i veckan samt att inte börja skolan förrän tidigast klockan 10.

Läs inlägget!

Osäker på vilken typ av utbildning som passar just dig? Kontakta oss med dina frågor eller boka in en gratis studierådgivning!

Kontakta oss