solnedgång_surfare_australien, studera, stanna kvar, bo, leva, arbeta, resa

Vad innebär Study Abroad?

Allt du vill veta om Study Abroad

Study Abroad är ett vanligt förekommande begrepp när man ska studera på universitet eller college utomlands. Study Abroad innebär att du istället för att studera hela utbildningar, istället läser fristående kurser i 1 eller 2 terminer. Detta kallas av många skolor för ”Study Abroad Program”. Study Abroad är oerhört populärt bland svenska studenter och Blueberry hjälper varje år massor av studenter som vill spendera ett halvår eller ett år utomlands. Du kan studera på både kandidat- och masternivå beroende på vilken nivå du är behörig till. Att göra Study Abroad är perfekt för att få uppleva en ny kultur, lära sig ett nytt språk och träffa studenter från hela världen!

Kontakta gärna oss på Blueberry så hjälper vi dig vidare utifrån vilket program och inriktning som du läser i Sverige. Vi hjälper dig med hela ansökningsprocessen och all vår hjälp är kostnadsfri.

Kontakta oss

Study Abroad för dig som inte studerat på universitetsnivå tidigare

Många tar ett “Gap Year” efter gymnasiet och passar på att studera på college eller universitet samtidigt som man får tillfälle att lära känna ett annat land. För dig som inte tidigare läst på universitetsnivå finns det ett stort antal kurser du kan välja inom olika ämnesområden. Du är fri att välja kurser från olika ämnesområden så länge kurserna inte har något särskilt förkunskapskrav. Under en study abroad-termin läser man vanligtvis 3-4 kurser inom olika ämnesområden.

Study Abroad för dig som studerar eller har studerat på universitetsnivå

De flesta av Blueberrys Study Abroad-studenter läser redan på svenskt universitet eller högskola. På en del universitet garanteras du de kurser som du vill läsa, på andra universitet väljer du ut ca 6-8 kurser och får först på plats definitivt bekräftelse på vilka kurser du får läsa.

Självklart vill de flesta studenter tillgodoräkna alla sina kurser under utlandstiden i sin svenska universitetsexamen. Tänk på att du alltid ska se till att få kurserna godkända av ditt hemuniversitet i Sverige så att de kan räknas in i din svenska examen. Detta kan du stämma av med din Studie- eller yrkesvägledare på ditt svenska universitet.

Vanliga frågor och svar om Study Abroad

Vad kostar det att göra Study Abroad-termin?

Terminsavgifterna varierar mellan olika universitet och länder. I de flesta fall kan man använda studiebidrag och studielån från CSN för att finansiera studierna.

Vad krävs för att bli antagen till en Study Abroad-termin?

För att bli antagen till en Study Abroad-termin krävs det generellt sett att du har en gymnasieexamen och minst godkänt i engelska. Till vissa college kan du ansöka utan att ha fullständiga gymnasiebetyg, då colleget gör en helhetsbedömning av din ansökan. En del universitet har som krav att man ska vara inskriven vid en högskola eller ha studerat på ett universitet i sitt hemland tidigare. Boka gärna in en gratis studievägledning så kan vi vägleda dig till ett bra val av skola baserat på dina förkunskaper och studiemål.

Hur fungerar kursval för Study Abroad?

Valet av kurser kan göras antingen långt i förväg eller vid terminsstart, beroende på vilket universitet du ska göra Study Abroad på. Detta får du information om i samband med din ansökan och vi kan även vägleda dig i ditt val av kurser.

Får jag högskolepoäng av att göra Study Abroad?

Ja, när du läser kurser som Study Abroad-student får du högskolepoäng som i vissa fall kan tillgodoräknas i framtida examen om du studerar vidare inom samma ämne utomlands eller i Sverige. Detta avgörs av universitetet du väljer att studera vidare på och är inget som kan garanteras i förväg.

Hur gör jag för att tillgodoräkna Study Abroad-kurser i mitt nuvarande eller framtida program?

Rådgör med studievägledaren på det universitet där du studerar/planerar att studera eller med programansvarig vid institutionen för att säkerställa att de valda kurserna kan ingå i din framtida examen.

Våra college och universitet där du kan läsa Study Abroad

Asien

Australien

England

Irland

Italien

Kanada

Nya Zeeland

Spanien

USA

Blogginlägg – Julia studerade en termin i Santa Monica!

Tanken var egentligen att bara stanna här i en termin, men på senare tid har jag börjat överväga att stanna en termin till – och det säger väl egentligen bara hur bra jag trivs här.

Läs inlägget!
studera utomlands i Kalifornien, USA, Santa Monica College, Study Abroad,

Blogginlägg – Amanda läser fristående kurser under ett år i Australien!

På QUT får man även göra sitt eget schema vilket är jätteskönt, därmed kunna jag välja att vara ledig en dag i veckan samt att inte börja skolan förrän tidigast klockan 10.

Läs inlägget!

Osäker på vilken typ av utbildning som passar just dig? Kontakta oss med dina frågor eller boka in en gratis studierådgivning!

Kontakta oss