Recepttips till din Thanksgiving-middag

Ingen har väl missat att USA:s största högtid, Thanksgiving (ja, Thanksgiving är faktiskt en större högtid än julen i USA), firas i slutet av november. Miljoner amerikaner reser hem till sina familjer för att äta kalkon, kolla på Thanksgiving Football på TV, och sjävklart visa sin tacksamhet för allt gott i livet. Thanksgiving firas den sista torsdagen i november varje år och är den största högtiden i USA då den inte är bunden till någon specifik religion som många andra högtider är. I år infaller Thanksgiving torsdagen den 24e november.

Många av våra Blueberry-studenter i USA får möjligheten att uppleva en riktigt Thanksgiving på plats. Men för oss andra, som får nöja oss med att bevittna festligheterna på avstånd, så vill vi såklart bjuda på några tips på hur man kan få till en riktigt bra Thanksgiving-middag med sina nära och kära här i Sverige.

Nedan följer några viktiga måsten på bordet om du vill bjuda till på en äkta amerikansk Thanksgiving. Enjoy, eller ”gobble gobble” som kalkonen skulle ha sagt!

1. Kalkonen!

Den viktigaste rätten på bordet så klart. Ingen kalkon, ingen Thanksgiving. Följ det här receptet på ICA:s hemsida så blir din kalkon en succé.

2. Stuffing till kalkonen

Ingen kalkon kommer smaka bra utan den rätta fyllningen. Den kan lämnas kvar i fågeln eller ätas upp vid sidan av, den är utsökt oavsett! ICA har ett bra recept på Turkey stuffing här.

3. Turkey Gravy-sås

Helt ärligt så är nog det bästa, efter kalkonen och fyllningen då, GRAVY! Glöm bearnaise och gräddsås. Amerikansk gravy slår alla rekord i smak och onyttighet.

4. Sötpotatismos

Amerikanisera middagen ordentligt med sötpotatis istället för den traditionella svenska potatisen i ditt mos. Ditt uppdaterade och bättre potatismos kommer garanterat att imponera på varenda smaklök runt bordet. Recept finner du här.

5. Caramelized Brussel Sprouts

Du måste ju även ha lite grönt på bordet. Karamelliserad brysselkål är nog det sötaste OCH nyttigaste du kommer att äta i grönsaksväg. Här finns ett bra recept från ICA

6. Sweet Potato Casserole

Ok, vi vet att vi redan inkluderat sötpotatis i en av rätterna på bordet. Men den här gratängen är fööör god för att inte ha med på vår lista. Vi säger bara två saker: Marshmallows+sötpotatis=MAGI!

7. Pumpkin Pie!

Ingen Thanksgiving-fest är komplett utan en riktigt god paj att skölja ner alla mat med. När man tittar på sista quartern av NFL-matchen mellan Rams och Packers på TV så finns det inget bättre än en paj och lite whipped cream. Vi tycker såklart att det ska vara en blåbärspaj men alla bär funkar ju såklart.

Hoppas att din Thanksgiving-fest blir riktigt lyckad. Och om du inte skulle orka slänga ihop din egen middag så kan du alltid åka till USA som student nästa år och uppleva en äkta amerikansk Thanksgiving. Kolla in våra amerikanska skolor här. 

Anton Berner

Previous Marketing Manager