Ansökan till
Berkeley College

Kom igång med din ansökan till Berkeley College

Kul att du vill söka till Berkeley College i New York! Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sofia@blueberry.nu

OBS! Dokumenten bör skannas och göras om till PDF innan du mailar dem.

Kopia av pass

Sidan med din bild och all personlig information. Observera att passet måste vara giltigt. När du ansöker om studentvisum till USA längre fram i processen bör passet vara giltigt under hela studietiden så du slipper förnya det på plats i USA.

Gymnasiebetyg

Skolan behöver dina betyg på både svenska och engelska. Observera att det måste vara officiella kopior från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Universitetsbetyg

Du som redan studerat på en högskola eller ett universitet behöver även skicka in dina betyg därifrån på engelska. Vanligtvis kan man själv ladda ned detta via studentportalen eller Ladok.

Intyg från CSN

Ifall du planerar att finansiera dina studier med hjälp av CSN så kan du fylla i denna blankett och skicka med post till CSN. Efter cirka 1-2 veckor får du tillbaka ett intyg på engelska som du mailar till oss.

Bankbrev

För dig som bara ska läsa en termin Study Abroad räcker intyget från CSN. Planerar du däremot att läsa två terminer eller en hel degree så kommer du även behöva visa upp en del pengar själv med hjälp av ett bankbrev. Totalt behöver man då visa upp 41 000 USD, intyget från CSN täcker cirka 18 000 USD av detta, resten visar du upp med hjälp av ett bankbrev (se exempel här).

Observera att det inte får stå något om att pengarna ligger i fonder eller aktier på bankbrevet.

Du måste inte ha pengarna på ditt eget konto utan det går bra att ta hjälp av en sponsor, exempelvis en förälder. Om du tar hjälp av en sponsor behöver den personen även signera detta intyg.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:
– Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
– Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
– Anmärkningar i belastningsregistret.

– Om du någon gång har blivit nekad eller fått ett visum indraget.

Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

 

Stipendium & Honors Program

Berkeley College har ett Honors Program som innebär att man får hela 30% i stipendium. När skolan handlägger din ansökan blir du i så fall inbjuden att söka detta (det baseras främst på dina betyg från gymnasiet) men vi kan redan i början av ansökningsprocessen meddela skolan att du är intresserad. Programmet startar endast i september varje år och blir du antagen till det så måste du läsa tre terminer per år. Du förväntas också representera skolan i olika sammanhang som event, seminarier och studieresor. Läs mer om kriterierna här och meddela oss om du är intresserad av att söka detta.

Du som inte är intresserad av Honors Program kan ändå få mellan 15-30% i stipendium om du söker en hel degree. Det är dina betyg från gymnasiet som avgör hur stort stipendiet blir och förutsatt att du fyllt i länken för stipendium nedan så kommer det finnas med information om eventuellt stipendium i ditt antagningsbesked från Berkeley.

Studenter som söker fristående kurser (Study Abroad) får automatiskt ett stipendium på 1500 USD per termin.

För att Berkeley College ska veta att du är intresserad av stipendier på skolan så behöver du även fylla i detta formulär i samband med att ansökan görs.

 

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument skapar vi ett konto åt dig på skolans hemsida och registrerar din ansökan. Du kommer därefter få inloggningsuppgifter för att betala skolans ansökningsavgift på 50 USD, vår hjälp är helt kostnadsfri. Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN samt studentvisum till USA längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och Berkeley College så att du inte missar viktig information. När du blivit antagen till skolan betalar du 400 USD för att tacka ja till platsen, 300 USD av detta är en deposition och dras sedan av från första terminens kursavgift.

Vaccinationer
När du studerar på Berkeley College finns det krav på att du är vaccinerad mot vissa sjukdomar. Du kommer bli ombedd att ta med detta dokument till en vårdcentral eller vaccinationsklinik för underskrift.

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter på Berkeley College under studentberättelser Berkeley College. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i USA fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sofia@blueberry.nu eller 08-408 884 89 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Försäkring för utlandsstudier

Läs mer
Studera i New York

Så funkar CSN för utlandsstudier

Läs mer

Studentberättelser Berkeley College

Läs mer
Studera i New York

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer
Studera i New York