Ansökan till Rennes School of Business

Kom igång med din ansökan till Rennes School of Business

Kul att du vill söka till Rennes School of Business! Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till emma.ringi@blueberry.nu

Kopia av pass

Skicka en kopia av ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Skolan behöver dina betyg på både svenska och engelska. Observera att det måste vara officiella kopior från ditt gymnasium. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Universitetsbetyg

Om du studerat på universitet vill vi gärna att du skickar in dessa betyg på svenska och engelska på skolans officiella papper. Kontakta ditt universitet och efterfråga betygen på engelska om du inte har dem.

CV

Bifoga ditt CV på engelska. CV:t ska innehålla dina tidigare arbetslivserfarenheter, tidigare utbildning samt andra meriter som du anser passande för ansökan.

Rekommendationsbrev

Du behöver tillfråga en referens, gärna en tidigare lärare eller arbetsgivare som ska skriva ett rekommendationsbrev på engelska.  Detta behöver vara en skriftlig rekommendation och med kontaktuppgifter, samt signerat av din referens. Det är även viktigt att det är på officiellt brevpapper, t.ex. med företagets eller skolans officiella logga på.

Kursval (endast Study Abroad)

För dig som ska läsa endast en termin på RSB behöver du välja tre kurser själv. Fyra av kurserna är ”Core Modules”, som är obligatoriska att läsa under terminen (16 ECTS). Därefter väljer man ytterligare tre kurser som ges ut den terminen, som är valfria (12 ECTS). Totalt blir detta 28 ECTS, vill man komma upp i 30 ECTS är det rekommenderat att man läser en kurs i det franska språket. Se vilka kurser som ingår, och vilka som du valfritt kan välja på här.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:
– Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
– Anmärkningar i belastningsregistret.

Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument kommer vi skicka in din ansökan till Rennes School of Business. Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och Rennes School of Business, så att du inte missar viktig information.

Intervju

Efter att vi har skickat in din ansökan kommer du bli inbjuden till en kort intervju från Rennes School of Business. Intervjun sker online där du kommer att få svara på förinspelade frågor från skolan. Intervjun tar ungefär 15-20 minuter.

Nedan har vi länkat till viktig information om hur studier i Frankrike fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på emma.ringi@blueberry.nu eller 08-551 176 01 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Så funkar CSN för utlandsstudier

Läs mer
Five friends sitting

Försäkring för utlandsstudier

Läs mer
rennes SB Campus

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer
Rennes SB design

Studier i Frankrike

Läs mer
Kvällsvy över Seine med Eiffeltornet