Blueberrys stipendium för utlandsstudier

Ansökan till 2021 års stipendium har nu stängt. Den här sidan kommer uppdateras med information om nytt stipendium så håll utkik!
Information om övriga stipendium för utlandsstudier hittar du här.

Sök stipendium för dina utlandsstudier

Att söka stipendium för utlandsstudier är en god idé för att få ned kursavgiften och det finns många bra stipendier att söka. Vi på Blueberry vill att alla som vill ska kunna ta chansen att uppleva ett studera utomlands! Vi erbjuder därför ett eget stipendium för dig som ska studera utomlands, oavsett var i världen eller vad du ska studera. Nedan berättar vi allt du behöver veta för att kunna ansöka till Blueberrys stipendium!

Vem kan söka Blueberrys stipendium?

Stipendiet går att söka oavsett vart i världen du ska studera och för olika typer av ämnen och utbildningstyper. Oavsett om du ska studera en termin eller ett helt program utomlands kan du ansöka. Blueberry hjälper dig gratis med hela ansökningsprocessen till alla skolor som finns med i vårt utbud, men även du som valt att studera utomlands som freemover eller genom ditt svenska universitet har möjlighet att ansöka. Ansökningskriterierna är följande:

  • Du är svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.
  • Du uppfyller universitetets/collegets ansökningskrav.
  • Du har sökt till en utbildning utomlands med kursstart under hösten 2021 och har fått ditt antagningsbesked.

Hur många stipendium delas ut och vilken summa?

En stipendiat kommer att utses. Stipendiesumman som delas ut är 20 000 kronor.

Hur går ansökan till?

För att ansöka om stipendiet sammanställer du följande:

  • Ett Word-dokument eller PDF-dokument (ca 500 ord) innehållande en motivering till varför du valt att studera på ditt valda college/universitet, samt vad utlandsstudier betyder för dig och din framtida karriär/utveckling.
  • Dina kontaktuppgifter (namn, adress, telefonnummer, e-mail) samt namn  på ditt valda college/universitet och studieort.
  • I ansökan ska du även skicka med en kopia av ditt antagningsbesked till din skola.

Skriv ”Ansökan Blueberrys stipendium 2021” i ämnesraden och maila din ansökan till johanna@blueberry.nu. Sista dag att söka är den 19 augusti. Vid frågor om stipendiet kan du även maila Johanna på Blueberry.

Hur utses stipendietagaren?

Uttagningen baseras på ditt personliga brev. Vi tror att stipendietagaren är en ambitiös person med stora planer och en dröm om att uppleva världen. Något du lyckas förmedla i din ansökan och motivera varför just du bör få finansiellt stöd för att uppfylla din dröm om att studera utomlands.

Viktiga datum

Senaste ansökningsdag: 19 augusti 2021.

Finalist utses & kontaktas: 31 augusti 2021.

Vilka andra stipendium kan jag söka?

Information om stipendium för utlandsstudier hittar du här.