Tre vänner går på en solig väg längst med kusten

Blueberrys stipendium för utlandsstudier

Sista ansökningsdag har passerat för Blueberrys stipendium 2022. Information om kommande stipendier kommer upp här längre fram så håll utkik!

 


 

Sök stipendium för dina utlandsstudier

I princip alla studenter som studerar utomlands finansierar sina studier med hjälp av lån och bidrag från CSN, men det finns även möjlighet att erhålla ett stipendium som hjälper dig att finansiera utlandsstudierna. Att söka stipendium för utlandsstudier är en god idé för att få ned kursavgiften och det finns många bra stipendier att söka. Vi på Blueberry vill att alla som vill ska kunna få chansen att uppleva att studera utomlands! Vi erbjuder därför ett eget stipendium för utlandsstudier för dig som ska studera utomlands, oavsett var i världen eller vad du ska studera. Nedan berättar vi allt du behöver veta för att kunna ansöka till Blueberrys stipendium för utlandsstudier!

Vad är ett stipendium?

Ett stipendium är en gåva i form av pengar som delas ut som ett sorts stöd som till exempel kan stödja vissa typer av resor, företag eller främja ett särskilt ändamål t.ex. inom forskning eller som i det här fallet som stöd till studier. Ett stipendium är alltså ett personligt finansiellt stöd som delas ut för att täcka vissa kostnader.

Vem kan söka stipendium för utlandsstudier?

Stipendiet går att söka oavsett vart i världen du ska studera och för olika typer av ämnen och utbildningstyper. Vare sig du ska studera en termin eller ett helt program utomlands kan du ansöka om vårt stipendium för utlandsstudier. Blueberry hjälper dig gratis med hela ansökningsprocessen till alla skolor som finns med i vårt utbud, men även du som valt att studera utomlands som freemover eller genom ditt svenska universitet har möjlighet att ansöka. Ansökningskriterierna är följande:

  • Du är svensk medborgare.
  • Du har sökt till ett program/en kurs utomlands med kursstart under hösten 2022 och har fått ditt antagningsbesked.
  • Du går redan ett program på ett universitet/college utomlands.

Hur många stipendium delas ut och vilken summa?

En stipendiat kommer att utses. Stipendiesumman som delas ut är 15 000 kronor.

Hur går ansökan till?

För att ansöka om stipendiet för utlandsstudier sammanställer du följande:

  • Ett Word-dokument eller PDF-dokument (ca 500 ord) innehållande en motivering till varför du valt att studera på ditt valda college/universitet, samt vad utlandsstudier betyder för dig och din framtida karriär/utveckling.
  • Dina kontaktuppgifter (namn, adress, telefonnummer, e-mail) samt namn på ditt valda college/universitet och studieort.
  • I ansökan ska du även skicka med en kopia av ditt antagningsbesked från din skola.

Döp dokumentet till ditt namn och döp ämnesraden till ”Ansökan Blueberrys stipendium 2022” och maila sedan din ansökan om stipendiet till rebecca@blueberry.nu. Sista dagen att söka vårt stipendium för utlandsstudier är den 12 september. Vid frågor om stipendiet kan du även maila Rebecca Blueberry.

Hur utses stipendietagaren?

Uttagningen baseras på ditt personliga brev. Vi tror att stipendietagaren är en ambitiös person med stora planer och en dröm om att uppleva världen. Något du lyckas förmedla i din ansökan och motivera varför just du bör få finansiellt stöd för att uppfylla din dröm om att studera utomlands.

Viktiga datum

Senaste ansökningsdag: 12 september 2022.

Finalist utses & kontaktas: 28 september 2022.

Vilka andra stipendium kan jag söka?

Information om stipendium för utlandsstudier hittar du här.