Studera på University of Wollongong i Australien på blueberry.nu

Studera i Australien - Studera i Wollongong

University of Wollongong

Studera på University of Wollongong

University of Wollongong ligger i natursköna Wollongong i Australien, endast 1,5 timme söder om Sydney. Det är ett innovativt och ledande universitet med bra internationellt rykte och hög nivå på utbildningarna. På University of Wollongong studerar ca 35 000 studenter varav cirka 5 000 är internationella. När du studerar här har du tillgång till ett brett kursutbud med hög akademisk standard och ett nära samarbete med näringslivet. Universitetet rankade på plats 14 i QS World University Rankings 2021 för världens bästa universitet yngre än 50 år. Dessutom rankas University of Wollongong mycket högt i världen inom en lång rad olika ämnesområden, bland annat Engineering.

University of Wollongong har några av Australiens bästa priser och det finns dessutom förmånliga stipendier för våra studenter (läs mer längre ner på sidan). Det är därför ingen slump att detta är ett av våra allra mest populära universitet för studenter som vill studera utomlands. Blueberrys studenter som åker till Wollongong är mycket nöjda med sin studieupplevelse. De stortrivs i Wollongong men har ändå möjlighet att uppleva äkta storstadspuls i Sydney 1,5 timme bort med tåg.

4 skäl att studera på University of Wollongong

  • Stor möjlighet till stipendium på 30% av priset till studenter med snittbetyg över 17.
  • Rankat på top 20 över världens bästa unga universitet. Universitetets representanter fick även ta emot ett Spotlight Award under 2018 inom Global Teaching Excellence.
  • Stort kursutbud till bra priser i en riktig universitetsstad med vackra stränder.
  • Mycket modernt universitet och fint campus i vackra omgivningar.

Storslaget campusområdet med vacker natur

Det storslagna campusområdet har ett fantastiskt läge, i norr ligger det hela 12 stränder som glittrar ikapp. Sydney ligger endast 8 mil norrut och nås med blott 1,5 timmes hisnande vacker tågfärd längs regnskog och hav.

Campusområdet är vackert med blomstrande grönska och moderna byggnader. Här finns swimmingpool, sporthallar, idrottsarenor, fitness center, bank, post, affärer, resebyrå, restauranger, caféer, läkarmottagning, bokhandel, studentboende m.m. Vidare finns ett femtiotal olika organisationer och studentklubbar.

Förmånligt stipendium

University of Wollongong ger svenska studenter som söker Bachelorprogram via Blueberry ett Excellence Scholarship på 15-25% av terminsavgiften (max 4 år) om du har minst 16 i snitt från gymnasiet (exklusive meritpoäng)*. Om du har minst 17 i snitt har du chans till ytterligare 25% genom Merit Scholarship. *Undantag på utbildningar då detta stipendium inte gäller är: Medicine & Surgery; Nursing; Science (Nutrition or Exercise Science); Nutrition & Dietetics; Exercise Science & Rehabilitation; Social Work; and Psychology.

Läs mer om University of Wollongongs stipendier här.

Utbildningar

I samarbete med University of Wollongong, Au, erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Associate Degrees – 2 år.
  • Bachelor Degrees – 3 år.
  • Postgraduate Certificates – 1 termin.
  • Postgraduate Diplomas – 2 terminer.
  • Master Degree – 1 till 2 år.

Läs mer om utbildningarna på University of Wollongong.

Spana in University of Wollongong i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Många har ifrågasatt mig för mitt val att studera 3 år i ett land där jag behöver betala för min utbildning. Detta är en investering i min framtid och är vad jag vill göra med mitt liv.

– Emelié W, Bachelor in Social Science

läs studentberättelsen här!

Jag tycker att du som tänker studera på UOW ska se till att gå på hajker upp i bergen och i naturreservaten. Det är både en rolig aktivitet att göra med andra men du får också friluftsliv och vackra omgivningar.

– Oscar B, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!

University of Wollongong skulle jag beskriva som ett väldigt aktivt universitet. De har otroligt hängivna och aktiva personer som arbetar i deras organisation, vilket innebär att de alltid har massvis med aktiviteter för studenter att delta på.

– Jessica Q, Study Abroad

Läs studentberättelsen här!
Studera utomlands i Australien och upptäck livet vid havet.

Wollongong är en härlig kuststad att bo i och med härliga människor från hela världen! Det finns alltid något att föra och det går en gratis buss genom hela staden!

– Sofia E, Bachelor in International Relations

Läs studentberättelsen här!
studera utomlands i australien, wollongong, university of wollongong, blueberrystudent sofia, ansök via blueberry.nu, utsikt över staden

Studera i Wollongong

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
fyr i Wollongong,

Studera i Australien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sindre Løfsgaard, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan