Studera i Australien - Studera i Wollongong

University of Wollongong

Studera på University of Wollongong

University of Wollongong ligger i natursköna Wollongong i Australien, endast 1,5 timme söder om Sydney. Det är ett innovativt och ledande universitet med bra internationellt rykte och hög nivå på utbildningen. På University of Wollongong studerar 23 000 studenter varav cirka 5 000 är internationella. När du studerar utomlands här får du ett brett kursutbud med hög akademisk standard och ett nära samarbete med näringslivet. Universitetet blev under 2018 rankade på plats 17 QS World University Rankings bland världens bästa universitet yngre än 50 år. Dessutom rankas University of Wollongong mycket högt i världen inom en lång rad olika ämnesområden, bland annat Engineering.

University of Wollongong har några av Australiens bästa priser och det finns dessutom förmånliga stipendier för våra studenter (läs mer längre ner på sidan). Det är därför ingen slump att detta är ett av våra allra mest populära universitet. Blueberrys studenter som åker till Wollongong är mycket nöjda med sin studieupplevelse. De stortrivs i Wollongong men har ändå möjlighet att uppleva äkta storstadspuls i Sydney 1,5 timme bort med tåg.

4 skäl att studera på University of Wollongong

 • Möjlighet till stipendium på 15-25% av priset till studenter med snittbetyg över 16.
 • Rankat på top 20 över världens bästa unga universitet. Universitetets representanter fick även ta emot ett Spotlight Award under 2018 inom Global Teaching Excellence.
 • Stort kursutbud till bra priser i en riktig universitetsstad med vackra stränder.
 • Mycket modernt universitet och fint campus i vackra omgivningar.

Universitetet är jättemysigt! Det är lite jungelkänsla över campus då det är mycket träd, fåglar och dammar. Jämfört med LiU så är stämningen mycket mer chill/inspirerande, det är svårt att förklara, men i Sverige är stämningen mer seriös och lokalerna är rätt tråkiga. UOW hade gärna fått ligga lite närmare centrum, men det är inget större problem för det går gratisbussar hela tiden.

– Emma H, Study Abroad Termin

Mycket bra utbildning, trevliga människor och miljö samt en mycket bra plats i Australien att besöka!

– Elias C, Study Abroad Termin

Supernöjd! Väldigt fint campus och väldigt bra studentliv! Verkligen toppen! Man får småstadskänsla vilket gör att man lär känna mycket studenter samtidigt som det ligger drygt en timme från Sydney!

– William W, Study Abroad Termin

Storslaget campusområdet med vacker natur

Det storslagna campusområdet har ett fantastiskt läge, i norr ligger det hela 12 stränder som glittrar ikapp. Sydney ligger endast 8 mil norrut och nås med blott en timmes hisnande vacker tågfärd längs regnskog och hav.

Campusområdet är vackert med blomstrande grönska och moderna byggnader. Här finns swimmingpool, sporthallar, idrottsarenor, fitness center, bank, post, affärer, resebyrå, restauranger, caféer, läkarmottagning, bokhandel, studentboende m.m. Vidare finns ett femtiotal olika organisationer och studentklubbar.

Förmånligt stipendium

 • University of Wollongong ger svenska studenter som söker Bachelorprogram via Blueberry ett Excellence Scholarship på 15-25% av terminsavgiften (max 4 år) om du har minst 16 i snitt från gymnasiet (exklusive meritpoäng)*. Om du har minst 17 i snitt har du chans till ytterligare 25% genom Merit Scholarship. *Undantag på utbildningar då detta stipendium inte gäller är: Medicine & Surgery; Nursing; Science (Nutrition or Exercise Science); Nutrition & Dietetics; Exercise Science & Rehabilitation; Social Work; and Psychology.
 • Från och med studiestarten 2017 kommer Blueberrys studenter som söker Study Abroad programmet också att få ett stipendium på 1000 AUD (ca 6 500 SEK). Tidigare terminspris på 9400 AUD (ca 60 700 SEK) för 4 kurser blir då istället 8400 AUD (ca 54 200 SEK).

Läs mer om University of Wollongongs stipendier här.

Utbildningar

I samarbete med University of Wollongong erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

 • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
 • Undergraduate Associate Degrees – 2 år.
 • Undergraduate Bachelor Degrees – 3 år.
 • Postgraduate Certificates – 1 termin.
 • Postgraduate Diplomas – 2 terminer.
 • Postgraduate Master – 1 till 2 år.

Läs mer om utbildningarna på University of Wollongong.

Spana in University of Wollongong i sociala medier

Facebook
Instagram
Youtube

Blueberrystudenten Emma tog sin utlandstermin på allvar och hade kameran i högsta hugget när äventyret pågick! Här kan du se hur Emmas termin på University of Wollongong såg ut. 

Johanna Geidebäck

Digital Media Coordinator

Läs mer

Det är en sån fantastisk investering i dig själv och din framtid. Många har ifrågasatt mig för mitt val att studera 3 år i ett land där jag behöver betala för min utbildning, istället för att göra det i mitt hemland där jag får det kostnadsfritt. Mitt svar till dem och mitt svar till er är: Detta är en investering i min framtid och är vad jag vill göra med mitt liv.

Jennifer Lindholm

Senior Area Manager

Läs mer

University of Wollongong skulle jag beskriva som ett väldigt aktivt universitet. De har otroligt hängivna och aktiva personer som arbetar i deras organisation, vilket innebär att de alltid har massvis med aktiviteter för studenter att delta på.

Johanna Geidebäck

Digital Media Coordinator

Läs mer

Studera i Wollongong

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer

Studera i Australien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Steven Engström, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan