Studera Chemical Engineering & Biotechnology på blueberry.nu

Chemical Engineering & Biotechnology

Studera Chemical Engineering & Biotechnology utomlands

”Kemiteknik är den del av teknologi som rör utformningen, konstruktionen och proceduren av maskiner och växter som utför kemiska reaktioner för att lösa praktiska problem eller skapa användbara produkter” . Så sa Koichi Tanaka, nobelpristagare i Kemi 2002.

Låter det krångligt? Det är faktiskt inte så knepigt som man kan tro. Chemical Engineering, eller Kemiteknik som det heter i Sverige, är en kombinerad kunskap inom flera ämnen (så som kemi, biologi, fysik, matematik och biokemi) och hur man kan hitta tekniska lösningar på problem vi har i samhället idag. Det kan vara allt från att omvandla råvaror eller kemikalier till mer användbara och värdefulla produkter, men även framtagandet av nya material och tekniker. Till exempel är både nanoteknologi och bränsleceller en direkt konsekvens av arbetet inom Chemical Engineering.

Ett närbesläktat område är Biotechnology (bioteknik) som har liknande mål men som fokuserar på biologi och levande organismer.

Chemical Engineering och Biotechnology kan du studera på många college och universitet utomlands. Vi kan bland annat rekommendera Swinburne University of Technology i storstaden Melbourne i Australien samt London South Bank University i världsstaden London.

College & Universitet

Chemical Engineering & Biotechnology - Blueberrys utbud av skolor