Eiffeltornet, Paris

Studera i Paris

Studera i Paris

Välkommen till en av världens populäraste huvudstäder – Paris! Frankrikes huvudstad har omkring 2,2 miljoner invånare i centrum och över 11 miljoner invånare med förorterna inräknade. Förutom att Paris anses vara både modets-, kärlekens- och gastronomins huvudstad är det också en av världens mest betydelsefulla städer när det kommer till politik, teknologi och konst. En storstad med väldigt gott rykte helt enkelt! 

Att Paris, med sitt läge vid Seine, är en av världens populäraste städer är inte svårt att förstå. Staden kan delas in i 20 arrondissement och alla har verkligen sin charm! Du som väljer att studera i Paris får verkligen leva och bo i en av världens attraktivaste huvudstäder. En vacker stad med fantastisk arkitektur, mängder av kulturella upplevelser, fantastisk mat och mysiga caféer och restauranger.  

Vem vill inte strosa omkring i mysiga gränder, ta en paus på ett lokalt café för en nygräddad croissant, ha picknick i någon av stadens alla parker, eller besöka någon välkänd sevärdhet så som Eiffeltornet, Triumfbågen eller Louvren. 

Till en början kommer du säkert utforska de mer välkända kvarteren runt Louvren, eller boulevarden Champs-Elysées men vi rekommenderar verkligen att du vågar utforska andra delar av denna fantastiska stad. Ett tips är att besöka de latinska kvarteren på södra sidan om Seine, där det kryllar av mysiga restauranger och marknader.  

För dig som vill besöka andra delar av Frankrike finns goda kommunikationer med både flyg och tåg. Passa på att ta en helg på franska Rivieran, en tur till alperna eller varför inte besöka något av de välkända vindistrikten i södra Frankrike. För dig som vill utforska mer av Europa kan du enkelt ta tåget från Paris till London på strax över två timmar eller boka en flygbiljett till en närliggande storstad i Spanien, Italien eller Tyskland.  

Man kan snabbt konstatera att Paris är staden som har allt. Storstadspuls, konst, kultur, sevärdheter och matupplevelser utöver det vanliga. Ja, vad som än lockar dig lär det finnas i Paris. För dig som står i valet om Paris verkligen är rätt studieort – tveka inte. Här finns verkligen något för alla! 

College & Universitet

Studera i Paris - Blueberrys utbud av skolor