Dublin

Studera utomlands i Dublin

Studera i Dublin och få en ovanligt genuin studieupplevelse! Irlands huvudstad kommer charma dig med sina oerhört trevliga människor och alla mysiga gator, gränder och äkta irländska pubar (som finns precis överallt). I den här staden med nästan 2 miljoner invånare i storstadsområdet finns det alltid något att göra! Det är en av Europas snabbast växande huvudstäder och för dig som student kan det också vara intressant att veta att Dublin är en av de städer i Europa med yngst medelålder. Hela 50 % av invånarna är under 25 år. Det har lett till ett stort nöjesutbud och att studentlivet är riktigt bra här. I Dublin hittar du förutom ett bra nöjesutbud även mycket bra restauranger och shopping. Ett hett tips är också att gå och se när Irlands landslag i fotboll och rugby spelar match på Aviva Stadium. Gillar du kultur så finns det gott om riktigt bra teatrar och museum i staden. Det kan också vara kul att veta att Dublin är födelseplatsen för legendariska författare som Oscar Wilde, Jonathan Swift, James Joyce och författaren av Drakula, Bram Stoker.

Dublin – de amerikanska jättarnas europeiska hem

Dublin har en mycket stark arbetsmarknad som du kan dra nytta av som svensk student när du är färdig med din utbildning. Här hittar du de europeiska huvudkontoren för bland annat Google, Facebook, Microsoft, LinkedIn, Airbnb och eBay.

Blueberrys skolor i Dublin

Med hjälp av Blueberry kan du studera musik i Dublin på den kända och välrenommerade musikhögskolan BIMM (som även finns i England). Du får svårt att hitta en mer inspirerande musikalisk miljö än Dublin med all sin irländska folkmusik, sina livliga pubar och sin starka livescen. Visste du till exempel att Dublin och Irland fått fram världsartister som U2, Thin LizzyWestlife, The Pogues, Sinead O’ConnorEnyaDamien Rice, Johnny LoganThe Cranberries och The Script?

Med vår hjälp kan du också studera på Dublin Business School, ett mycket populärt val för bland annat studenter från IHM Business School i Stockholm. För dig som studerar eller har studerat på till exempel KY/YH i Sverige finns dessutom möjligheten att tillgodoräkna dig tidigare studier och göra en så kallad ”Top-up”. Efter 1-2 års studier i på Dublin Business School kan du alltså ha en eftertraktad Bachelor’s Degree. Skolan är en av våra billigaste och ett perfekt val för dig som vill gå yrkesinriktade utbildningar och kurser i bland annat Business, Marketing, Event Management, Media, IT, Law, Psykologi och Arts.