Studera Game Development & Game Design utomlands på blueberry.nu

Game Development & Game Design

Studera Game Development & Game Design utomlands

Alla har vi väl sett den klassiska bilden av ”Tennis for Two” som skapades 1958 av William Higibotham där man skickar en boll fram och tillbaka över ett streck. Kontrollen på den tiden bestod av en dosa med en ratt och en knapp. Det är svårt att tänka sig när man tänker på den miljardindustri som spelbranschen har blivit idag. Spel till datorn, smartphones och iPads, PlayStation, Xbox och Nintendo Wii är otroligt populära och spelutvecklarna pushar ständigt gränserna för vad som är möjligt i spelvärlden. Både grafiken och sättet spelet är uppbyggt blir hela tiden bättre och bättre.

Nu har du chansen att själv bli en riktigt skicklig spelutvecklare eller speldesigner.

Genom att studera Game Development och Game Design utomlands lär du dig att både designa och producera datorspel, simulatorer och modeller. Du blir oftast expert på den tekniska eller den grafiska aspekten bakom spel. Du kan läsa tekniska kurser i bland annat programmering, systemanalys, operativsystem och databasdesign och/eller designkurser i grafisk programmering, 3D-programmering, Game Design och Game Enhancement Technologies.

Academy of Information Technology i Sydney i Australien. Den här populära skolan bland Blueberrys studenter har bland annat toppmodern utrustning inom till exempel Virtual Reality och Motion Graphics. Mycket innovativ skola i den kreativa Sydney-stadsdelen Ultimo. Annars kan du studera på JMC Academy i Sydney i Australien eller Arts University Bournemouth i England.