Lissabon

Studera i soliga Lissabon

På den Iberiska halvöns västkust bara ett stenskott från atlanten finner vi den europeiska kontinentens västligaste huvudstad, Lissabon. Som Portugals huvudstad finns det inte mycket som Lissabon inte erbjuder. Från vacker arkitektur, ett rikt kulturliv, och en bred matkultur, finns det verkligen något för alla. Och det faktum att Portugal anses ha ett av de bästa klimaten i Europa skadar naturligtvis inte heller. 

En stad med mycket att se

Som Europas näst äldsta huvudstad finns det inte mycket man saknar när det kommer till att hitta på eller göra i Lissabon. Tack vare stadens långa historia finner man där både ett brett utbud av museer och historiska sevärdheter. Varför inte ta en tur till Museu Nacional de Arte Antiga, vilket anses vara ett måste för konstälskare, där en enorm samling av renässanskonst från Portugal delar hem med ett brett utbud från Europa, Orienten, och Afrika? Eller ta en tur upp till mäktiga Castelo de São Jorge från vilkas murar man har en fantastisk utsikt över hela staden.

Även för en dag av sightseeing erbjuder Lissabon roligare alternativ än att bara traska upp och ned längst dess många kullar. Den populära spårvagn 28 från tidiga 1900-talet kan vara det bästa sättet att se stora delar av staden då den åker genom många historiska områden och förbi många sevärdheter. Se bara till att hålla fast dig ordentligt om du står, skarpa bromsar och branta kullar kräver god balans! Om du istället känner för att se centrala Lissabon från ovan kan Elevador de Santa Justa. Denna hiss i neo-Gotisk stil byggdes av en lärling till Gustave Eiffel och lyfter dig över hustaken för en extraordinär utsikt staden och dess invånare.

Men Lissabon är inte bara en stad med fantastiska sevärdheter. Staden rankas kontinuerligt bland de högsta i levnadsstandard men har samtidigt många prisvärda restauranger och barer vilket gör det möjligt för en student att klara sig väl på studiemedel från CSN. Med Lissabons centrala flygplats är det inte bara lätt att resa till staden för både dig samt vänner och familj som vill hälsa på, men det finns även goda möjligheter till att utforska stora delar av Europa och Nordafrika. Hur låter en weekend i Marrakech eller Madrid? 

College & Universitet

Lissabon - Blueberrys utbud av skolor