Studera i Martin

Studera i Martin

Studera till läkare i Martin

I norra Slovakien ligger charmiga staden Martin med sina dryga 60 000 tusen invånare. Här ligger universitetet Jessenius Faculty of Medicine. Du som vill studera medicin här kommer att få klasskompisar från hela Europa, däribland Sverige, Norge, Island, Tyskland och självklart Slovakien.

Som student lever du väldigt gott i Martin. Priserna här är generellt snällare än i Sverige. Studentbudgeten kan alltså räcka betydligt längre och du kan unna dig lite extra mellan plugg och tentor. Hela staden har en lugn och mysig atmosfär och naturen är mycket vacker. På fritiden kan du njuta av att strosa runt i staden, besöka lokala restauranger och caféer, hänga på barer och i bowling/nöjeshallar eller hajka i naturen och bergen!

Den som gillar att åka skidor kommer att stormtrivas i Martin. Precis ovanför universitetet ligger Winter Park Ski Resort Martin. Här utlovas backar i toppklass och otroliga vyer från de höga bergen. Du som inte åker skidor får nu ett perfekt tillfälle att testa!

Då Slovakien är ett litet land tar du dig på bara några timmar till huvudstaden Bratislava, men också till andra europeiska huvudstäder så som Wien och Budapest. Endast en timme bilfärd från Martin ligger gränsen till både Tjeckien och Polen. Med Martin som utgångspunkt kan du åka på weekends och roadtrips och utforska hela centraleuropa.

College & Universitet

Studera i Martin - Blueberrys utbud av skolor