Bangkoks nattliv

Studera i Bangkok

Studera utomlands i Bangkok

Bangkok är den fartfyllda huvudstaden i Thailand  med över 8 miljoner invånare. Denna stad välkomnar fler turister än någon annan i hela världen och det är inte konstigt! Här finns något för alla smaker.

För storstadsmänniskan finns det lyxiga köpcenter, hotell och nattklubbar. Eller varför inte vandra på en av stadens många nattmarknaderna eller en som flyter på vattnet? Bangkok har flera flytande marknader i sina kanaler. Du får själv paddla bland roddbåtar som säljer frukt, grönsaker, lokala delikatesser och efterrätter.

På tal om mat kan du alltid besöka prisvinnande restauranger så väl som gatustånd som säljer lokala rätter. Bland annat kan du åka till Baiyoke Tower, ett 88-våningar högt torn med en snurrande terrass på toppen som låter dig utforska Bangkoks skyline i 360 grader. Här finns en buffé som bjuder på både internationella rätter och thailändska specialiteter.

Bangkok har också många kända tempel och Buddhastatyer. Besök The Royal Grand Palace of Thailand som sträcker sig 218,000 kvadratmeter i centrala Bangkok. Här kan du se det heligaste buddhisttemplet i hela Thailand som har en 66 cm hög Buddhastaty gjord av jade och med guldklädsel. Dessutom finns flera palats från olika sekel av Thailands historia.

För den som vill fly stadslivet är det enkelt att ta sig till landsbygden eller havet och öar med båtar, tåg och bussar.

College & Universitet

Studera i Bangkok - Blueberrys utbud av skolor