Studera/plugga i Berlin på blueberry.nu

Studera i Berlin

Studera utomlands i Berlin

Man kan kalla många städer för unika och speciella. Men få städer har en sån dramatisk och annorlunda historia som Berlin. Berlin sticker verkligen ut från mängden med alla sina kontraster. Staden har en svårslagen kulturscen och passar helt perfekt för dig som inte vill vara mainstream. I Berlin är allt annorlunda.

Berlin har ett av Europas bästa nattliv och du hittar allt från gigantiska diskotek som aldrig stänger till bohemiska bar med minst sagt alternativ atmosfär. Kultur- och musikscenen är oerhört stark och det är alltid något på gång. Här finns det mesta och du kommer förmodligen se mycket som du aldrig har sett förut. Du som studerar i Tysklands vibrerande huvudstad kommer aldrig ha tråkigt!

Berlin var i centrum för det tragiska andra världskriget och ingen annanstans känns kriget så närvarande som här. Det finns en stor mängd viktiga och imponerande monument och museum som verkligen får en att tänka efter. Läs mer här.

Efter andra världskriget delades Tyskland upp i kapitalistiska Västtyskland och kommunistiska Östtyskland. Berlinmuren byggdes och delad av Berlin på mitten. I början på 90-talet enades landet efter att muren hade rivits. Men Berlin är bra på att bevara och visa upp historien så du kan fortfarande se muren på flera platser i staden. Idag gör blandningen av väst och öst Berlin till en otroligt spännande stad. De olika stadsdelarna skiljer sig otroligt mycket från varandra vilket skapar en dynamisk känsla i hela staden.

College & Universitet

Studera i Berlin - Blueberrys utbud av skolor