studera-i-chicago

Studera i Chicago

Studera utomlands i Chicago

Chicago, även kallat för The Windy City, är USA:s tredje största stad och ett väldigt populärt turistmål. Här, i skyskrapans födelsestad finns allt man kan tänka sig! Med sina många parker, magnifika byggnader och med närhet till Lake Michigan är det inte svårt att förstå att Chicago är en uppskattad plats av både turister och dess vänliga invånare. 

Hur trevligt låter det inte att åka upp i USA:s näst högsta byggnad, Willis Tower? Med en höjd på över 100 våningar har du garanterat utsikt över hela staden! För den kulturintresserade finns det gott om olika museum och utställningar att besöka. Centralt i Chicago finns den världsberömda Millennium Park. Ett måste att besöka! I den vackra miljön i parken finns många spektakulära skulpturer och konstverk. Året runt ordnas här olika aktiviteter som är väldigt uppskattat. Vad sägs som att åka skridskor på vintern eller njuta av en konsert i sommarvärmen? 

För dig som älskar att shoppa finns här ett generöst utbud av affärer i olika prisnivåer. På Michigan Avenue finner du mängder av butiker varierat med sevärdheter och nöjesställen. Vill du vidga dina vyer kan du enkelt ta en shopping-buss från centrala delarna av staden och åka runt till olika outlets utanför stadskärnan. 

Sport är en väldigt stor del av kulturen i Chicago och fansen är väldigt passionerade. Det är något som märks redan när man landar på flygplatsen O´Hare, där sportbilder pyntar väggarna och där parkeringshusets olika våningar fått namn efter olika idrottslag. Inne i stan ser du idrottslagens logotyper överallt och det märks verkligen att invånarna är stolta över sin idrottskultur. Värt att nämna är att Chicago utsetts till “Best Sports City” tre gånger! Det är inte svårt att förstå då de har framgångsrika lag i alla stora proffssporter, amerikansk fotboll, baseball, ishockey, basket och fotboll. Att gå på en match här är med andra ord en upplevelse utöver det vanliga!

I utkanten av Chicago finner du O´Hare Airport, en av världens största flygplatser. Härifrån når du stora delar av världen. Får du möjligheten så kan du enkelt ta dig ut i världen eller varför inte se mer av USA på ett smidigt sätt? 

College & Universitet

Studera i Chicago - Blueberrys utbud av skolor