Studera en sommarkurs utomlands

Plugga en sommarkurs utomlands

En sommarkurs är det perfekta alternativet för dig som snabbt vill bättra på ditt CV samtidigt som du får ett miljöombyte och chans att testa på att bo i ett annat land! Vi på Blueberry kan hjälpa dig till sommarkurser i länder som t.ex. USA, Spanien, Italien eller England.

Det finns många college och universitet som erbjuder sommarkurser för internationella studenter! Dessa kurser infaller under vår svenska sommar, alltså i juni, juli och augusti, med speciella utformningar beroende på studieplats. Sommarkurser består vanligen av ett specifikt ämnesområde blandat med landets språk och pågår oftast mellan 1-2 månader, alltså 4-8 veckor.

Sommarkurser i England

Creative Arts

I England kan du välja mellan flera olika college och universitet när du vill studera under sommaren. På exempelvis London College of Fashion erbjuds studenter möjligheten att studera Fashion och Design med olika inriktningar. Här kan du välja att studera en sommarkurs som då fokuserar på olika processer inom mode och design.

För dig som vill uppleva en annan del av England än just London, så har du möjligheten att studera på Arts University Bournemouth. Arts University Bournemouth ligger två timmar från London och erbjuder sommarkurser inom ämnen som Fashion Design, Film Making, Photography och Portofolio Preparation.

Musik

Institute of Contemporary Music Performance i London kan du studera intensiva sommarkurser under 5 dagar inom Songwriting, Music Production och Music Performance. Det finns möjlighet för dig att studera flera sommarkurser efter varandra på ICMP och testa på olika ämnesområden.

Film eller Acting

MetFilm School erbjuder kurser inom bland annat Acting och Filmmaking. MetFilm School har moderna campus i London och även i filmstaden Berlin, Tyskland.

Sommarkurser i Italien och Spanien

Design

Är du mer intresserad av andra delar av Europa så kan du studera på Istituto Europeo di Design, i antingen Italien eller Spanien. Sommarkurserna på IED är mellan 3-4 veckor och ges på engelska. Du kan välja bland ämnen som Fashion Design, Graphic Design & Portfolio, Illustration & Drawing, Interior & Showroom Design eller Design Experience. Alla ämnen är däremot inte tillgängliga i båda länderna. Kontakta oss på Blueberry så hjälper vi dig hitta rätt val.

Även Lorenzo de´ Medici i Italien erbjuder sommarkurser. Det har två sommarterminer, en i juni och en i juli, och båda är cirka fyra veckor långa. Man kan antingen läsa en eller två fristående kurser eller de spännande certifikaten Wine Business & Culture, Human Creativity, Global Sustainability och Branding.

Spanska

Drömmer du om att förbättra din spanska samtidigt som du bor bland palmer och solsken i södra Spanien? Perfekt, då är Malaca Instituto i Málaga det solklara valet för dig! Här kan du läsa både kortare och längre språkkurser.

Sommarkurser i Kalifornien, USA

Business, Engineering, Creative Arts eller övriga ämnen

Vill du kanske spendera sommaren på USA’s riviera, i Santa Barbara? Då har du möjlighet att läsa fristående kurser under sommarterminen på UC Santa Barbara.

Film, TV & Acting

New York Film Academy är ett namn som många känner till och skolan erbjuder kurser inom bland annat Acting, Filmmaking, Documentary och 3D Animation. NYFA har campus i flera olika delar av världen, se listan nedan.

Kontakta oss för mer information och vägledning om aktuella sommarkurser!

CSN för sommarkurser utomlands

Du kan ansöka om CSN för att bekosta en sommarkurs utomlands. För studier inom EU/EES eller i Schweiz behöver studierna pågå under minst tre sammanhängande veckor. För studier utanför EU/EES, samt Schweiz behöver studierna pågå minst 13 veckor i streck för att du ska kunna få CSN för din kurs. Du behöver uppfylla vissa villkor för att få studielån och den utbildningen du söker lån för ska uppfylla vissa kriterier. Läs mer om vad som gäller för studielån på CSNs hemsida här.

 

Våra college och universitet som erbjuder sommarkurser

Australien

England

Italien

Spanien

Tyskland

USA

Studera utomlands i USA, studera i Kalifornien, CSU Long Beach, California State University Long Beach, pool party,

Blogginlägg – Lisa studerade en sommar i New York!

Det kändes därför så rätt när New York Film Academy (NYFA) erbjöd en kortare kurs som har flera starter varje år. Det gav mig en möjlighet att prova på. Den sommaren var den bästa i hela mitt liv.

Läs inlägget!
Studera i New York

Osäker på vilken typ av utbildning som passar just dig? Kontakta oss med dina frågor eller boka in en gratis studierådgivning!

Kontakta oss