Studera utomlands och få en Diploma, Certificate, Diploma, Europa, USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Bachelor, plugga utomlands,

Vad innebär Diploma & Certificate?

Vad innebär Diploma & Certificate?

Diplomas och Certificates är kortare specialiserade utbildningar, ofta mellan 6 månader till 1 år. De kan dock vara både kortare och längre än så. Det här är perfekt för dig som snabbt vill bättra på ditt CV samtidigt som du inte är iväg för länge. Det är ett mycket prisvärt alternativ oavsett om du redan har arbetslivserfarenhet eller om du vill ta ett ”Gap Year” direkt efter gymnasiet.

Vad är skillnaden på ett Diploma & Certificate utomlands?

  • Ett diplom är vanligtvis mer omfattande sett till innehåll och tar längre tid att slutföra än ett certificate. Vanligtvis är diplomutbildningar på 1 år, ibland upp till 2 år beroende på studieland. Certificates är oftast kortare, vanligtvis 3-12 månader, och fokuserar helt på yrkesaspekter. Ett certifikat kan ibland vara nödvändigt för att bli fullständigt kvalificerad inom ett visst yrke.
  • Diplomas är ofta jämförbara med en del av en bachelor degree eller en master degree. Det är därför vanligt att du kan tillgodoräkna dig din diplomutbildning om du vill fortsätta din utbildning och te.x. gå in direkt på andra året av en bachelor degree. Ett certificate däremot är mer specificerat och syftar vanligen till att förmedla specifika färdigheter eller kunskaper inom ett smalare område.

Vilka är fördelarna med att studera ett certificate eller diploma utomlands?

  • Ett perfekt val för dig som vill få kunskap och färdigheter inom en specifik bransch eller yrkesområde.
  • Ett bra val för dig som vill studera utomlands under en kortare period och ändå erhålla en välkänd kvalifikation.
  • Utbildningen kan fungera som en förkortad väg mot att uppnå en högre examen.
  • Dessa program innebär ofta lägre undervisningskostnader i jämförelse med kandidat- och masterprogram.

Postgraduate diploma & certificate

Postgraduate diplomas och certificates är utbildningsprogram som ges på samma nivå som masterprogram, men de är av kortare längd och har generellt ett annat fokus. Här ligger främsta fokus på branschspecifika kunskaper och yrkesmässiga färdigheter, snarare än akademisk forskning vilket är fokus på masterprogram.

Huvudsyftet med diploma-utbildningar och certificates är att snabbt förvärva specialiserade färdigheter och kompetenser som är relevanta för en specifik bransch eller ett visst yrkesområde. I vissa situationer kan en utbildning på denna nivå (eller en master degree) vara ett obligatoriskt krav för att få praktisera inom ett visst yrkesområde.

För att ansöka om ett postgraduate diploma eller certificate krävs vanligtvis en bachelor degree (kandidatexamen), och det är fördelaktigt om din grundutbildning är inom ett besläktat ämnesområde, även om det inte alltid är ett krav. I vissa fall går det även att söka utan en master degree om du istället har likvärdig arbetserfarenhet inom det område du vill studera.

Våra college och universitet där du kan läsa Diplom- och Certificate kurser

Australien och Nya Zeeland

USA och Kanada

Europa

Blogginlägg – Caroline bestämde sig för att studera ett Diploma på AIT i Australien!

Vi lärde oss hur man skapade affischer och jag fick måla en digital bild av mitt egna ansikte, vi gjorde olika redigeringar av bilder och fick leka med effekter och verktyg.

Läs inlägget!
Bluebe

Blogginlägg – Jenny ville bli PT och valde att studera på TAFE!

Sen har vi fått egna klienter att jobba med vilket ger en väldigt hands on känsla och man kan applicera allt man lär sig direkt på klienterna.

Läs inlägget!
Utlandsstudier till PT på TAFE Queensland som Blueberry studenten Jenny.

Osäker på vilken typ av utbildning som passar just dig? Kontakta oss med dina frågor eller boka in en gratis studierådgivning!

Kontakta oss