5 anledningar till att studera på University of Newcastle i Australien

Australien, ett land som är större till ytan än hela Europa, är så mycket mer än bara de största städerna som Sydney, Melbourne och Perth. Newcastle i Australien, beläget i delstaten New South Wales, är en livlig kuststad med en rik industriell historia och en växande kulturell scen. Staden erbjuder vackra stränder, fantastiska surfmöjligheter och en avslappnad livsstil. Newcastle har också blivit ett centrum för innovation och utveckling, med flera teknikföretag och start-ups som etablerar sig här – vilket gör det till en perfekt stad att studera i.

1. Mer pengar över till att resa runt i Australien

När du väljer att studera på University of Newcastle får du mer pengar över till att upptäcka resten av Australiens fantastiska land, varför? Jo, för att på University of Newcastle hittar du prisvärda utlandsterminer (Study Abroad). Det är också betydligt billigare att leva i Newcastle sett till boende- och levnadskostnader om man jämför med storstäder som Melbourne och Sydney.

2. Upplev en autentisk australiensisk livsstil

Newcastle är betydligt mindre men har mycket av Sydneys charm. Här ägnar sig australiensarna mycket åt surfing och den klassiska australiensiska ”laid-back-livsstilen”. Bara ett stenkast från stadens centrum hittar du härliga stränder, kaféer och barer med utsikt över havet och en varierad mat- och dryckesscen – utan folkmassorna eller kostnaderna. Newcastle är Australiens näst äldsta stad och under din vistelse i Newcastle får du utforska stadens rika historia genom dess gamla byggnader och museer. Med kilometerlånga surfstränder som sträcker sig längs stadens kustlinje kan du njuta av vackra utsiktsplatser och promenader. Inte långt från staden väntar Hunter Valley, känd för sina vinodlingar och gourmetmat, och bjuder på en oförglömlig smakupplevelse.

3. Högt rankade utbildningar och innovativt lärande

Tillsammans med University of Newcastle erbjuder Blueberry möjligheten att studera en eller två Study Abroad terminer, en Bachelor’s degree, Graduate Diploma/Graduate Certificate eller en Master’s degree. University of Newcastle har stort fokus på att studierna och näringslivet ska vara sammanlänkade och värdesätter internships och yrkesförberedande uppgifter för att studenterna ska vara redo för arbetslivet efter avslutade studier. Här kan du välja mellan utmärkta och praktiska utbildningar, som University of Newcastle är känd för, inom bland annat Engineering, Law, Business och Architecture.

4. Lätt att hitta boende

Det finns flera typer av boendealternativ för dig som väljer att studera på University Newcastle. På University of Newcastle finns många olika typer av boenden på campus, och trots att det inte finns rum för alla 35 000 studenter, har du som internationell student bra chans att få ett rum om du ansöker i tid. Det finns också möjlighet att bo inneboende hos en familj eller att dela lägenhet med andra studenter. Det mest populära alternativet är att hitta eget boende utanför campus, vilket universitetets personal kan hjälpa dig att hitta.

5. Skapa ett globalt kontaktnät

Newcastle, som tidigare utsetts till en av världens mest attraktiva städer av Lonely Planet, lockar studenter från hela världen. Med det stora antalet internationella studenter och utbytesprogram kommer du som student på University of Newcastle få möjligheten att lära känna människor från olika kulturer och bygga ett globalt nätverk som är ovärdeligt för din framtida karriär.

Är du sugen på att studera på University of Newcastle? Hör av dig till oss för att boka en kostnadsfri rådgivning och få hjälp genom hela ansökningsprocessen.

Ellen Skog

Marknadspraktikant